29-04-2006, 17:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 31.07.05
|
|
קראתי את הכתבה ומספר דברים לא נראים לי...
דבר ראשון: אם נטוויז'ן מתחילים לחייב לפי נפח תעבורה, הרי שזה וודאי שאין להם די רוחב פס לכל הלקוחות שלהם (אני מניח כי זהו "סוד" די גלוי) או שגם הם רוכשים קישור לאינטרנט לא לפי רוחב פס כי אם לפי כמות תעבורה (ואני בספק אם יש ספק תשתיות בינ"ל שהיה עושה דבר שכזה - נתקלתי בתעבורה לפי נפח רק בשירותי אירוח חינמיים), כך שהכל בסוף מתקזז (Xלקוחות כפול 5GB בחודש שווה ל5XGB - הנפח שהם רכשו מ PCCW - ספק התשתית הבינ"ל שלהם, אם אני לא טועה...). אם כך הוא הדבר הרי שאין להם טעם להגביל אנשים לרוחב פס מסויים (1.5, 2.5 וכן הלאה) שכן גם ככה הם רוכשים נפח תעבורה ולא רוחב פס (ולכן התשלום הנוסף על חריגה מהנפח). אולם מהיכרותי הצנועה עם עולם האינטרנט הרי שהם רוכשים קווי תקשורת לפי רוחב פס (ומכאן שיטת החיוב לפי גודל חבילה). גם חב' החשמל מחייבת עפ"י כמות שימוש (במקרה זה קוט"ש - קילו וואט שעה) אולם אין הגבלה על כמה חשמל אתה יכול לצרוך בו זמנית (כמובן בהתבסס על העומס שהציוד יכול לשאת...). אתה יכל לבחור לחבר רק מקרר, מס' נורות חשמל ופעם בשבוע מכונת כביסה או להריץ חוות שרתים קטנה עם מיזוג מרכזי - החיוב יהיה לפי כמות הצריכה (הגיוני שכן יותר חשמל פירושו יותר דלק - פחם, נפט, גז - מה שתרצה, כדי לספק כמות חשמל כזו). אם הם מחייבים לפי רוחב פס - הרי שעליהם לרכוש קווי תקשורת בנפח המתאים (תוך קיזוז ריאלי של אנשים שלא משתמשים בכל רוחב הפס) ואם הם רואים כי רוחב הפס שלהם אינו מספיק, עליהם להעלות מחירים ולהגדיל את נפח התעבורה שלהם לחו"ל (כן כן, אין לי התנגדות לשלם יותר בעבור משהו שרכשתי, כל זמן שלא מודיעים לי כי בגלל שהשתמשתי בו אני נאלץ פתאום לשלם יותר. תעריף קבוע הוא תעריף קבוע. ללא הפתעות. לא כמו בימי ה ISDN הראשונים בהם בחודש אחד של שימוש הגיע אלי חשבון טלפון של 2,500 ש"ח - FUCKIN' BEZEQ). הדבר השני שלא נראה לי הוא שהם טוענים כי הם פנו רק לאנשים אשר ניצלו פי עשרים מההגבלה שלהם (ובחישוב מהיר: 5X20=100GB לחודש). ממה שזכור לי בביה"ס 32.5:5=6.5 (לפי הדוגמה שהובאה בכתבה) אז שלא יזיינו את השכל. יש לי ההרגשה כי יש פה נסיון להוריד את כמות הלקוחות של החברה (ואם זה לא יצליח גם טוב: 149 לחודש בעבור 1.5M - אפילו באקטקום, שנחשבת לספק יחסית יקר, זה לא עולה ככה) ולהוריד את שווי השוק שלה. כל מה שחסר לי כדי להשלים את התמונה הוא לדעת "מדוע?". הייתכן כי המיזוג עם ברק הוא הסיבה? (שלא תווצר חברת אינטרנט גדולה מדי, שככל גוף גדול יש לו כח משיכה גדול ואז גם "ימשוך אש" בהתאם) ייתכן והרצון הוא להוריד את שווי החברה למטרות אלו ואחרות (שאותן, כאמור, איני מכיר - הידע שלי בשוק ההון ובחוקים השולטים בו, ממשלתיים ואחרים, קטן למדי). אם לסכם: אין לי בעייה לשלם יותר אבל אני לא מעוניין בהפתעות. מחיר הוגן לכולם. גם לצרכן וגם לספק - כמו כל חברה, גם להם מותר להרוויח, אך שלא ינסו לפתות לקוחות עם מחיר נמוך ואז פתאום לגלות שאין להם רוחב פס ולדחוף להם עלות גבוהה פי כמה. מנהג זה נקרא בארה"ב Bait and switch והוא פסול ואולי אף בלתי חוקי.