במקור נכתב על ידי emile_a
"ראשית, אין לאף אחד כאן מנדט על למי מגיע אזרחות ואיזה אזרח יכול להישאר בארץ ואיזה לא. הגישה של מי שלא שירת בצבא לא מגיע לו להיות אזרח היא מיליטנתית על גבול הפשיסטית והיא עושה יותר נזק מתועלת למדינה מתקדמת (גם אם היא לא שוייץ..). כל עוד מדובר על אנשים שהשתחררו במסגרת החוק- אין לבוא אליהם בטיעוני- "סעו לשוייץ", זכותם להיות אזרחים בדיוק כמו למפקד סיירת מטכ"ל..."
אמירה חדה כתער אמיל אך עלייך להבין שבמציאות שלנו הנכפת עלינו מכורח הנסיבות של הסכסוך הפלסטיני אין לנו את האופצייה של לא להתגייס לצבא,מה יהיה אם מחר אני לא ארצה להתגייס לצה"ל ואז גם השכן,הצבא שלנו יתפורר ו57 שנות קיום יירדו לטמיון בגלל אנשים שאינם מרגישים חובה לשרת את המדינה ולהוקיר לה תודה על זה שהם נמצאים עלייה בכלל.אנשים יוצאים בקומבינות היום מהצבא וזה פשוט מרתיח אותי,ולא חסר כאלו שיבושם להם.
אנחנו מדינה מיליטריסטית מיסודה כיוון שעלינו להיות צבאיים כדי לשמור על המקום שלנו היהודים על הגלובוס,אם לא נעשה את זה מחר כל מדינות ערב יהיו עלינו.
"הדבר נובע מכמה סיבות. ראשית, הגישה שאפשר לתרום למדינה, רק בכוח הזרוע היא גישה ילדותית!! כל מי שעושה שירות לאומי במגן דוד אדום או כמדריך של בני נוער וכו' תורם למדינה ומחזק אותה (ויותר מזה- גם מי שלא עושה שירות לאומי ופותח עסק או לומד משפטים- תורם לחוסנה של המדינה)."
מקובל עליי מאוד שיעשו לפחות שירות לאומי אך להשתמט גם מזה וגם מזה זאת חוצפה שאין כדוגמתה,אבל ואבל גדול מאוד לדעתי אין מקום לנון-קונפורמיסטים והאנרכיסטים במדינת ישראל בשבילי הם לא אזרחי המדינה והם צריכים להתבייש שיש להם את עזות המצח להשתייך לסמלים כמו ההמנון ודגל ישראל.
"חוזק של מדינה לא נמדד רק בטנקים, הוא נמדד גם בכלכלה ובחינוך וביציבות הדמוקרטיה. לכן משפטים כמו "אתה יושב מול המחשב רק בגלל הלוחמים.." הוא נכון חלקית, הלוחמים הם חלק נכבד מהסיבה שאנו כאן ויציבים ובטוחים, אבל יש זכויות בעניין זה גם למורים שלנו, למדריכים בצופים, לרופאים שטיפלו בנו, לשופטים ולעורכי דין, לאנשי ההי טק ולעוד רבים שיוצרים את הבניין שהוא מדינת ישראל."
כל המקצועות שציינת כאן ע"פ ידיעתי,האנשים הללו שירתו בצבא.
"הנקודה הנוספת היא (ולדעתי מישהו כבר ציין זאת) שדוקא כאן בפורום מתגייסים וצו"ב, לא צריך לעניין אותנו ברמה האישית שמישהו החליט לעשות שירות לאומי ולא להתגייס. הרי רוב החברה כאן מעונינים לשרת את המדינה בצבא, וגאים בשירות הצבאי שעשו (או שיעשו) ודווקא כדאי לנו להבליט את הייחוד שלנו, שהרי (אתם תראו זאת בקרוב- כל המתגייסים הטריים..) לא כל אחד יכול להיות לוחם ביחידה מובחרת, טייס, מפקד טנק או תותח וגם לא חייל בגולני. אלה תפקידים קשים מאוד (גם אם אבא וסבא עשו אותם לפנינו..) ולא כל אחד יכול לתרום בצורה כזו. עלינו להיות גאים שאנחנו כן יכולים לתרום בצורה זו, בשירות במקומות קשים, בשמירה על המדינה."
לדעתי כל המשתמטים האלה הם מיעוט שגדל מדי יום ויומו ומכער את פניה של החברה הישראלית,שהרי הם כגידול ממאיר בליבה של האומה היהודית ולכולנו ברור שזה כך.
אל לנו להתעלם מתופעה זו שקיימת ובשנים האחרונות היא מתחזקת ואיננו יודעים איך לעצור את הסחף.
לדעתי כל מי שגולש פה אמור לעניין אותו ברמה האישית כיוון שאני לא הייתי רוצה להכיר אנשים שהשתמטו מהצבא (דע לך שאני נלחם נגדם בחירוף נפש והרבה בבית הספר) שהרי הם נגע שיש לסלוד ממנו ולהוקיעו מן החברה.
אין מקום בפורום הזה לאנרכיסטים וכל מיני לוזרים אפסים שבא להם להשתמט מהצבא.
"אני זוכר כשהייתי יותר צעיר, בערך בן 21, היו לילות שאני ומספר קטן של חברים שלי מהקורס (אני לא יכול לציין כמה בגלל ביטחון שדה) היינו נשארים בבסיס בכוננות (כל אחד בבסיס שלו). אתה נמצא לבד בשעת לילה מאוחרת, חברים שלך מהכיתה כבר בטיול במזרח, ולך לא איכפת, כי אתה יודע שאתה אחד מהאנשים היחידים הלילה ששומרים על השמיים הנקיים של מדינת ישראל. באותם רגעים, ואני בטוח שלעידו ולכל אחד ששירת שירות קרבי היו רגעים דומים, אתה פשוט מרגיש סיפוק. ובטח שלא איכפת לך שמישהו כזה או אחר החליט לעשות שירות לאומי, ההיפך הוא הנכון, תמיד הרגשתי שמחה שאני יכול לעשות משהו שאחרים לא היו מספיק חזקים לעשות."
אין ספק שטוב להרגיש תחושת עליונות אבל אני חושב שטוב להרגיש אותה כנגד האוייב ולא כנגד בן העם שלך שבמקרה הזה נוהג לבלות בזמן שאתה יושב במטוס ומחכה להזנקה או שחיילים של גולני שוכבים באלמנה ג'נין.
העצב שיוצא ממני בזמן שאני כותב את התגובה הזאת הוא רב,כיוון שאני חושב שיש מצב להשפיע.
|