טנק המרכבה הוא רק דוגמא
הבעיה המרכזית שאני מנסה להציג פה,זה האובססיה של משרד הביטחון לכל מיני צעצועי מלחמה
שגם ככה לא משתמשים בהם ,למשל אנחנו לא משתמשים בF-16 נגד הפלסטינאים,ולחיזבאלה לא עושים כלום,שלא נדבר על אירן שמצפצפת עלינו,ככה שאיך שאני רואה את זה,כל החידושים וההמצאות הם רק עוד פריט באוסף האובססיבי של הצבא למכונות מלחמה,למשל אני זוכר שהייתי
חייל הייתי צריך לישון באוהל באיזה בסיס בצריפין(ולא הייתי בטירונות),ולמה זה ?,בגלל שלא בנו חדרים בבסיס הזה,עכשיו לפי דעתי,הצבא יכול לוותר על איזה טנק מרכבה,או לוותר על איזה מטוס חדש,ולהשקיע את הכסף הזה בשיפוץ ושיפור תנאים של חיילים לדוגמא,או פשוט לוותר על הכסף הזה
ודוגמא מאוד יפה למה ההשקעה הכספית העצומה בצבא היא פטאית,נקראת העיר שדרות,תאמין לי שכל מדינת עולם שלישי,עם תקציב מינימלי הייתה יכולה להפסיק ירי של קאסמים על שדרות בתוך 24 שעות,אבל המדינה שלנו,עם כל ה*חידושים* וכל ההמצאות והתקציב של 45 מיליארד שקל בשנה,עם כל זה,לא מסוגלים לעצור כנופיות עם רקטות פרמיטיביות...
אני לא זוכר אף פעם שאותם אנשים בצבא אמרו "יש לנו מספיק כסף" והחזירו קצת למדינה,להפך כל
מה שהם עושים זה לבקש עוד,ושרוצים לעשות להם קיצוצים הם נבהלים
וכבר שמחליטים לעשות איזה שהם קיצוצים בצבא,אז מאיפה עושים אותם ?,מהמשפחות של חיילים שמתו,ממש כל הכבוד לצה"ל
נערך לאחרונה ע"י atlantix בתאריך 26-04-2006 בשעה 18:43.
|