|
29-04-2006, 11:32
|
|
|
חבר מתאריך: 30.09.05
|
|
הוא לא הותקף, הוא בא במטרה לתקוף. בכל מקרה מלבד התיק של פינר סמוך נא עליי שיש עשרות תיקים בהם נעשה עוול לבני המיעוטין שלנו.
כאשר בונים גדר הפרדה באופן חד צדדי מבלי להתחשב בצד השני, אל תצפה שהצד השני יתחשב בנו. אל תצפה שכאשר אתה בונה גדר הפרדה בתוך כפר פלסטיני, תוך דריכה על כל זכות שיש להם לחיות בלי קיר מול העיניים. תוך התחשבות יתר במתנחלים שסופם גם ככה להתפנות במוקדם או במאוחר. לחשוב שנבנה גדר הפרדה עמוק תוך שטחם ושזה לא יתפוצץ לנו בפנים, זו בהחלט תמימות, או הכחשה.
העם הפלסטיני לא עשוי מקשה אחת. העם הפלסטיני, תתפלא, רוצה ולא רוצה שלום ממש כמו העם הישראלי. אכן חלק מניצחון החמאס הוא הטרור שלהם. וזו בהחלט אשמת ישראל, אשר הוכיחה שהיא מבינה רק כוח, ומתכופפת מול טרור, ופרוש לא מקשיבה לנסיונות הידברות (ע"ע נסיון ההידברות של סדאת ב71, אשר לא צלח, ונסיון ההידברות של 76, לאחר המלחמה, אשדר צלח באופן מפליא).
אני לא נגד גדר. אמנם הייתי מעדיף פתרון כולל אשר יאפשר לשתי המדינות לחיות יחדיו בלי גדירות, אך כיוון שזה בלתי אפשרי עם שלטון כזה שאזרחים כמוך בוחרים אותו, אני אסתפק ברע במיעוטו-גדר על הקו הירוק. בקשר למתנחלים, ובכן הם אזרחים ממש כמוני וכמוך, יואילו נו בטובם לנייד את האידיאולוגיה שלהם לנגב ולגליל הלא מפותחים. בקשר להעדפות שלי, אני מציע לך לא להכניס לי אותיות למקלדת., אני לא מעדיף אף עם, בניגוד אליך.
אני לא צוהל למראה אלימות (שוב בניגוד אליך, אני מנחש שהאלימות של צה"ל בשטחים ערבה מאוד לעיניך). למעשה אני שולל אלימות מכל וכל. גם ישראלית וגם פלסטינית (מי היה מאמין). אני מציע לכולנו לשלול כל סוג של אלימות, במקום לתרץ את האלימות הישראלית באלימות הפלסטינית, או יותר גרוע להצדיק רק אלימות ישראלית ולא פלסטינית. קצת צבוע, אתה לא חושב?
הסבר נא לי ידידי, איך סרבנות ופציפיזם נוגדים את הדמוקרטיה? הרי כל דבר שתגיד שהוא נוגד את הדמוקרטיה, בעצם יבטל את הדמוקרטיה כולה. עכשיו אתה תבטל את הפציפיסטים כי הם לא חושבים כמוך, לאחר מכן תבטל את התנועות הערביות כי הן נגד הדמוקרטיה, חד"ש גם מייד על הכוונת, שלא לדבר על מרץ בעתיד. אני מציע לך לפתוח את הראש, ולקבל את העובדה שישנן תנועות החורגות מהקונצנזוס.
אתה שוב מתבלבל ואומר שאני תומך כביכול בפלסטינים. זה ממש לא נכון. אני לא בעד פלסטינים ואני לא בעד ישראלים. אני בעד שלום. כל אחד היצדיק באופן עיוור את הצד שלו, יפספס בעצם כל פתרון לסכסוך. כי כאשר אתה אומר ש "הם התחילו" ו"הם טרוריסטים" ולכן "ניכנס בהם", אתה בעצם מנסה להוכיח שיש לך יותר גדול, ושהמילה שלך תיהיה אחרונה. ובכן אם אתה משחק במשחק הזה תצפה להפסיד, או לחטוף הרבה בדרך.
ראיית העולם שלך, כאילו כל הפלסטינים הם משת"פים לטרור, מזכירה במשהו את הראייה של הקיצונים אצלם-יש לפגוע בכל אזרח, כי מי שאינו חייל הוא אבא של, או יהפוך לחייל בעצמו בעתיד. יואיל נא ידידי לציין את ההבדלים בין הגישות, כי לי הן די מזכירות אחת את השניה.
לא צריך להקשיב לאף רשת טלוויזיה כדי לדעת שהכיבוש הוא לא מוסרי בעליל. לא ערוץ 2 ולא רשות ערביות לא יצליחו להעביר באופן מדוייק את הפגיעה בפלסטינים (כמו גם הפגיעה בישראלים). אני מציע שפחות נתעסק בכל הגורמים השוטפים אותנו בתעמולה, לטובתנו או לרעתינו, ונתחיל לחשוב, שאולי, הצבא שלנו הוא לא כזה מוסרי, שאולי בכלל להגיד שצבא הוא מוסרי זה לא נכון בעליל, כי גוף שתפקידו להרוג הוא גוף לא מוסרי בפרוש.
|
|