|
19-04-2006, 03:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.03.06
|
|
אם אני צודק- זו אזהרה. אם אני טועה- זו רק שאלה...
<הערה חשובה>: אני מזהיר מראש: אם יש שגיאות כתיב/תחביר/דקדוק- הם נגרמו מעצבנות וכעס, ותו לא <סוף הערה>.
אני אפרוש לפניכם את העובדות, וכל אחד יכול להסיק את המסקנות שלו. המסקנה שלי- אני לא מתקרב יותר לפוטו הדר אם אני לא חייב.
לפני כמה חודשים רכשתי את ה-DSLR הראשונה שלי, הניקון D50, מחנות ידועה ואמינה בהונג-קונג. קיבלתי עליה ועל העדשה אחריות בינ"ל של ניקון (Nikon WorldWide Warrenty), והייתי מרוצה. צילמתי דיי הרבה, והמצלמה תפקדה מצויין.
כעבור כחודשיים מרגע שרכשתי את המצלמה, הודיעה ניקון על סדרות פגומות של סוללות- לרוע מזלי, הסוללה שלי ביניהן.
לקח לי כמה ימים ליצור קשר עם פוטו הדר. דיברתי עם נציגה, שאמרה לי שאפשר לבוא והם יחליפו את הסוללה על המקום. העברתי את הסוללה לסבא שלי, שעובד קרוב לפוטו הדר, הוא הגיע לשם, ושם אמרו לו שאין במלאי יותר סוללות, שתוך כמה ימים אמורות להגיע סוללות חדשות, ושהם יצרו איתו קשר. הבטריה נשארה אצל סבא שלי בערך שבועיים, עד שהבנתי שזה עלול לקחת זמן וחזרתי להשתמש בה. אחרי כחודש, אנחנו יצרנו עם פוטו הדר קשר, כשהבנו שהדברים לא זזים. הם אמרו לנו לבוא, כי הגיעו סוללות חדשות. לקח לי כמה ימים להעביר את הסוללה לסבא, ולו עוד כמה ימים להגיע לפוטו הדר. על המקום הם החליפו לו את הסוללה. אני לא יודע אם זה חשוב, אבל הסוללה שהייתה לי (שלפי המחקר שלאחר מעשה שעשיתי היא EN-EL3a) שונה בעיצוב (צבע, 3 מגעים במקום 2) מהסוללה שהם נתנו לי (EN-EL3e), (תמונות בקישורים).
עכשיו מתחיל הסיפור המוזר באמת: לפני ההחלפה של הסוללה- המצלמה עבדה פרפקט. מאז ההחלפה, הפלאש לא עובד יותר. תגידו לי אתם- האם יש סיכוי כלשהו לקשר? כי כשבאתי להדר, להתלונן על זה במסגרת האחריות, הנציג שם עוד לא ראה את המצלמה, אפילו לא החזיק אותה, ואמר (דמיינו מבטא רוסי כבד): "זה לא קשור. אם אני עובר רמזור אדום והולך לי מנוע, קשור?!". ביקשתי ממנו לפחות לבדוק עם בטריה אחרת, אז הוא לקח ממני באכזריות (ובלית בררה, אז כבר הייתי ממש מעוצבן) את המצלמה, הכניס איזו סוללה משומשת, העביר למצב Auto, כיוון לחושך, לחץ חצי לחיצה, בפלאש קפץ, כיוון למנורה, השלים את הלחיצה, ואמר לי (דמיינו שוב מבטא רוסי כבד): "זה- לא קשור. תשאיר מצלמה וניתן לך הצעת מחיר". אמרתי לו שיש לי אחריות בין-לאומית, והוא אמר לי שאחריות בינ"ל הם לא מכבדים. ברגע הזה, אמרתי יפה (או שלא) שלום, לקחתי את סבא והלכנו.
אני חושב, שמחר, אחרי שאני ארגע מהסיפור קצת, אני אכתוב לניקון ביפן מכתב שמתאר בדיוק את מה שכתבתי לכם (אבל באנגלית, כמובן), אספר גם שיש לי אחריות בינ"ל, ואתלונן על חוסר היעילות והאנטיפטיות של פוטו הדר. וגם על זה שלנציגים בקבלה שלהם אין חוש הומור. נראה מה יקרה.
שתי שאלות נשאלות:
1. האם אני צודק? האם זה שהפלאש לא פועל (תיקנתי, כי בהתחלה כתבתי "הלך") יכול להיות קשור, בכל דרך עקיפה אפשרית, לבטריה? האפשרויות שעלו על דעתי הן למשל שהבטריה לא מצליחה לטעון את הפלאש, ולכן הוא פשוט לא יורה, או שהוא נשרף מזה שהבטריה טענה את הקבל יותר מדי, או משהו כזה. אגב, ב- Exif של התמונות נכתב שהפלאש הבזיק. והן אכן חשופות חשיפת יתר.
2. מה הייתם עושים במקומי? אני יודע שרוב הסיכויים שהמכתב לא יועיל. האם לשלוח בדואר את המצלמה בדואר לניקון יפן/לארה"ב/להונג-קונג, או אוליי לבקש הצעת מחיר מהדר/ארליך (כמו שמתן המליץ)? אם כן, יש עוד חנויות שהייתם סומכים עליהן? כי אני ממש לא מתלהב מהדר, אבל אם לא תהיה לי בררה... או אוליי בכלל לנסות לכתוב לעיתון, ולראות איך זה יתגלגל?
מיואש ומקווה לתשובה מהירה,
עמרי
Equipment: Nikon D50, Nikkor Dx 18-55mm, Nikon SB600, Nikkor 50 mm f/1.8, Tamron 18-250mm Canon PowerShot A95, Tiffen Filter Set, Minolta Dynax i7000, Minolta 28-85 mm, Σ 70-210 mm, and a few more glasses...
|
|