18-04-2006, 17:29
|
|
|
חבר מתאריך: 18.04.06
|
|
הבדלי מהירות בחיבור חייגן מול חיבור ללא חייגן בכבלים...
קודם כל אני רוצה להודות לכל מי שכתב את ההודעות על "השיטה העקומה" של הכבלים. יש לי ראוטר לינקסיס, ובלי העזרה מההודעות שלכם לעולם לא הייתי מצליח להגדיר אותו לשימוש בכבלים עם חייגן. לתומכים של הספקיות ושל הכבלים אין מושג מהחיים שלהם בתחום הזה, וגם אלו שיש להם, לא מוכנים לנדב מידע.
דבר שני, עד אתמול גלשתי בחיבור כבלים (דרך ברק) ללא חייגן. אני בחיבור 5 מגה יורד. תמיד הייתי מקבל באזור ה 650 קילובייט הורדה מאתרים מסוימים בארץ, בכל שעה של היום.
כאשר ביקשתי אתמול לעבור לחיבור עם חייגן, התומך של הוט אמר לי שמכיוון שאני גולש בחבילה של 5 מגה, זה יתבטא בירידה במהירות הגלישה של בערך 10% בשעות העומס. לא נשמע נורא.
עכשיו שעברתי לחיבור עם חייגן (אין לי ברירה, אני צריך להיכנס למאגרי מידע באוניברסיטה שלי, וזה מחייב חיבור עם חייגן) פתאום בחלקים מסוימים של היום (כמו עכשיו, חמש ושלושים אחה"צ בערב החג), המהירות הורדה המקסימלית שלי ירדה מ 650 ק"ב ל- 400 ק"ב. זו ירידה של בערך 40% במהירות המקסימלית, לא של 10%. בבוקר בדקתי והיה לי 650 ק"ב, אבל אז לא היה עומס.
בקיצור נדפקתי, אבל אין לי ברירה אני חייב להשאר עם החייגן המזורגג.
דרך אגב, מישהו מוכן להסביר לי היכן נוצר הצוואר בקבוק כאשר גולשים עם חייגן ויש עומס, לעומת גלישה ללא חייגן ?. הרי הוט אחראים לחבר אותי לספקית שלי שהיא ברק, מדוע בכלל שיווצר צוואר בקבוק בגלל החייגן בשעות העומס ?. תודה.
נערך לאחרונה ע"י noam_1 בתאריך 18-04-2006 בשעה 17:38.
|