17-02-2006, 16:58
|
|
|
חבר מתאריך: 29.03.05
|
|
בקשר לקוים של הגדודים
אני לא יודע מה בדיוק אמור להיות בתיאוריה, אבל נכון להיום הסוללות של הגדודים מוצבים בכל מקום כמעט בארץ, בלי שום יישוך מיוחד.
יש לי חבר בקרן שתופס קו חי"ר במכבים-רעות, סוללה ב' מהגדוד שלי (רשף) תופסת קו ברנטיס, ג'נין, סוללה ג' תופסת קו חי"ר בקריית ספר, המחזורית של דרקון נמצאים בגבול מצרים ואני תופס קו כחול (תותחים) בעזה.
אני בסך הכל מסיים עכשיו את המחזורית, כלומר מסלול של 8 חודש (16 למרץ טקס סוף מסלול ומיד אחרי זה קורס מפקדים), והספקנו לירות במהלך הקו שלנו בעזה בערך 600 פגזים מבצעיים אם לא יותר. כל ירי מגיעים עיתונאים מ-11,22,10, מעריב, ידיעות, הארץ ואפילו וואלה!, וגם הופענו בעיתון המקומי.
המסלול בתותחנים מעניין ומגוון, הטירונות לא קלה וכוללת הרבה מסעות ותכני חי"ר, ולאחר הקורס תותחן שמתחילים את הצפ"ס ויורים פעם ראשונה ירי חי של פגז, פשוט נכנס בך הרעל ואתה מבין מה זה להיות בתותחנים... שלא לדבר על המסלול הפיקודי הממש מהיר, אפשר לצאת לקורס מ"כים אחרי 8 חודש ואחרי שנה כבר מפקד, ומיד אחרי זה לצאת לקורס קצינים ואחרי שנה ו-8 חודש כבר להיות סג"מ.
וכמובן שמי שממשיך לקורס קצינים נפתחות בפניו הרבה אפשרויות בחיל ותפקידים מעניינים ומגוונים.
ואני אישית יכול לומר בתור מ"ט שגם בתור חייל במחזורית לא חסר לי עניין ואקשן, שלא לדבר על טענים אצלי בסוללה שאחראים לנקירת פגזים שנפילותיהם משפיעות על החלטות בדרגים מדיניים, בסה"כ אחרי חצי שנה בצבא.
|