לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-04-2006, 17:43
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "אבל אז הם למעשה לא "מסורים"..."

אני לא בטוח.

במחלקות צלפים, האוטוריטה המקצועית היא המ"מ והסמל וכך גם במקצועות לחימה אחרים.

בסופו של דבר, מי שמאמן את היחידה הם המפקדים שלה, והם גם זוכים ליחס אחר.
מדובר גם על שיקול סד"כ - חייל מקצועי שאינו נמצא בתפקיד לחימה "מתבזבז".

המקרה היחיד שאני יכול לחשוב עליו שהמש"קים יהיו עצמאיים הוא שהם אחראים לאימון של כלל הגדוד. במצב כזה, לא סביר שמדובר שחיילים "בלאי" - הנושא הוא חשוב וחיוני לגדודים. אם כבר יהיו אלה מ"כים וותיקים ומיומנים. כאשר הנושא ידעך (אם בכלל), סביר להניח שאיכות כ"א תרד...

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 06-04-2006, 20:43
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 מנהל golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "אני לא בטוח. במחלקות צלפים,..."

א') אני לא בטוח עד כמה נפלטים הם בהכרח בלאי. ז"א, ברור שחלק גדול כן, אבל יש בהחלט חבר'ה מצוינים.

ב') למה סבירות נמוכה שיתנו לנפלטים לטפל בנושא?
הרי ישנם מש"קי קליעה וחי"ר (שאמנם נחשב פחות "איכותי") וצלפים וביחידות מסוימות אפילו מש"קי הסוואה שהוא ללא ספק תפקיד שדורש כ"א איכותי ולמרות זאת ניתן לנפלטים. יש עוד דוגמאות כמובן.
למה חייל שנפלט ב07 מסיבות שלא קשורות למוטיבציה או תפקוד לא יכול לקחת על עצמו את נושא הלו"ז אבל כן את נושא הצליפה?

ג') בנוגע לסד"כ- הרי שאם יגרעו מ"כ או מ"מ מהפלוגה עצמה הפגיעה היא יותר ממשית מאשר אם ימלא את התפקיד אדם שבכל מקרה ירד מהמצבה.
ישן 06-04-2006, 20:48
צלמית המשתמש של ביטיס
  ביטיס ביטיס אינו מחובר  
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה

חבר מתאריך: 06.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "א') אני לא בטוח עד כמה נפלטים..."

ב. למש"קי קליעה יש אימפקט נמוך יחסית על יחידה. צלפים והסוואה יותר משמעותיים, אבל כאן מדובר בנושאים שהם טכניים, ולכן דווקא בנות הן מדריכות יעילות יותר. לו"ז הוא פחות טכניקה ויותר טקטיקה. לזה אני אעדיף מפקדים ורצוי מנוסים, שיכולים לשלב בין תיאוריה ונסיון קרבי. בתור חונך סיור ראיתי את זה בצורה חריפה - לחיילים צעירים לא היתה יכולת לקלוט את הנושאים התו"ליים בגלל חוסר נסיון.

ג. בגלל זה אני לא מדבר על גריעה, ולקחת מ"כ מנוסה זו השקעה שתחזיר את עצמה בריבית - רוב הגדודים מחזיקים עודפי מ"כים.

"After the uprising of the 17th of June the Secretary of the Writers Union had leaflets distributed in the Stalinallee
stating that the people had forfeited the confidence of the government and could win it back only by redoubled efforts.

Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht

I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר