21-04-2006, 19:59
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
|
|
איך שאני רואה את זה, ישנן פה כמה בעיות. הראשונה והכי דומיננטית מבחינתי זה הערך העצמי שלך (נובע מהמשפט שאמרת שבו אתם לא שלם עם עצמך).
אתה יודע מהו ערך עצמי? ערך עצמי הוא כיצד האדם מעריך את עצמו, מה דעותיו, אמונותיו, יכולותיו, מגבלותיו. כאשר אתה לא שלם עם עצמך, אתה חי בסוג של בועה בה יצרת לעצמך עולם משלך עצמך, עולם כדי להרגיש שייך. אדם בעל ערך עצמי נמוך- כל דבר שיעשה הוא בעצם מבחן ערכו, לכוד בעולם של חרדות.
אם תעבור חוויות מעודדות כדברים שהצלחת בהם, ביטחונך יעלה. אם תיכשל לפעמים, אתה יכול לבדוק מדוע אתה נכשל ולתקן את המצב. אני מאמין שדבר כל בחיים שלנו, בעיקר חברים ומציאת אהבה- משקיפה על הערך העצמי. אם הערך עצמי שלך נמוך, אנשים ירגישו בזאת ויש מצב שזה יגרום לדחייה מבחינת חברתית.
אתה אפילו לא צריך להיות שלם עם עצמך, אלא לקבל את עצמך. קבל את החסרונות שלך, את היתרונות שלך, תהיה מודע לעצמך. אתה מודע לכך שאתה ביישן, זו אינה מגרעה.
קח את ה"בעיה" שלך שזו ביישנות ותהפוך אותה ליתרון, בתכונת הביישנות ניתן לראות אדם רגיש, עדין, ולדעתי תרבותי יותר. תמיד יש את הרצון הזה להיות הכי חכם, הכי יפה, הכי מוכשר, אך כל אדם הוא שונה, הסתפרק ותאהב את מי שאתה ומה שיש לך להציע לעולם.
ניתן לדבר על נושאים כלליים, כגון, בית ספר, צבא, מקומות שהיית בהם לאחרונה ובכלל, חוויות שקרו לך, הכרה (לשאול אותה תחביבים וכו').
יש אין סוף דברים.
תנסה לזרום, תאמר לעצמך מה שיהיה יהיה.
אין כזה דבר חוסר יכולת, יכולת זה דבר שמפתחים עם הזמן. אולי כרגע אתה מרגיש שאין בך מספיק יכולת להיפתח ולזרום בשביל להרגיש שלם עם עצמך. אך תרצה בכך ותנסה! זה כל מה שצריך. דברים יזרמו...
אם יורשה לי לשאול, במה אתה לא שלם עם עצמך?
|