|
30-03-2006, 20:29
|
|
|
חבר מתאריך: 28.07.04
|
|
טוב בוא רגע ננסה לעשות סדר מכל הבלאגן שנוצר, קיבלת הרבה תגובות, ורובן די מדויקות,
אבל נוצר טיפה סדר אז בוא ננסה להסדיר את מה שקורה כאן בצורה מסודרת.
תחילה, השאלות שלך:
"אני לא רוצה להתחיל להסתבך בתוכנה עצמה"
גם במאיה וגם מקס לא תוכנות פשוטות, אלא להפך תוכנות בעלות עומק כמעט אינסופי, תוכנות
מאסיביות ולא פשוטות, אבל זה לא אומר שאם זמן והשקעה אי אפשר ללמוד אותן כמו שצריך.
"איזה תוכנה יותר פשוטה ללימוד ויותר מקצועית בעניין ?"
כמו שאמרתי, שתיהן לא פשוטות. לגבי המקצועיות, שתיהן תוכנות מקצועיות לכל דבר ועניין
שתיהן מסוגלות להגיע לתוצאות מדהימות ושתיהן מתאימות ליצירת סרטים, משחקים וכל דבר שאתה יכול להעלות על דעתך, שתיהן מואמות ומיועדות לכך. אבל, וכן יש אבל, לרוב מאיה בולטות יותר בתחום הקולנוע, מדוע? משתי סיבות, האחת מאיה היא הרבה יותר מודלרית וניתנת לשינוי, תיכנות מחדש על מנת לתת מענה לבעיות מסוימות מבחינת צורת עבודה, Pipeline וכדומה, ולכן לרוב משתלבת טוב יותר ב-Pipeline של חברות עשיית סרטים שבהם יש המון שלבים בדרך עד לתוצאה הסופית. הסיבה השניה, שזה משהו שאני אישית מכיר, והרבה אנשים מתלוננים על כך, אבל אני לי שום דבר מוכח לעניין, מקס היא לא תוכנה כל כך יציבה (לפחות עד גרסה 6) המון נפילות, קבצים לא תקינים כאלה ואחרים שיכולים בקלילות להשבית את מהלך העבודה ברגע.
לגבי עניין הנארבס ופולי.
בעבר, היו משתמשים במודלים מנארבס לדמויות בסרטים, כיום נארבס פחות ופחות מקבל ביטוי בעבודה על דמויות, פשוט כי הרבה יותר קל, אינטואטיבי ויעיל לעבוד בפוליגינוים שמדובר בדמויות. לכן כיום, גם במאיה דמויות כמעט 99.99% ממודולת בפוליגונים, לשתי התוכנות יש תמיכה מצוינת במידול פוליגיני. בנוגע לנארבס הם מאוד יעילים בעיקר למודלים בלתי-אורגנים, מכוניות, שעונים, טלוויזיות וכדומה, וכאן למאיה יתרון אדיר, הכלים שלה בנושא פי כמה וכמה חזקים משל מקס וזה יתרון גדול.
לגבי אנימציה, שתי התוכנות חזקות באנימציה ואין ספק ששתיהן יכולות להביא תוצאות מעולות, אבל גם כן למאיה יתרון מסוים, כלים יותר חזקים, דינמיקס ופרטיקלס מאוד חזקים ותוספות נוספות שתורמות, אבל עדין שתיהן בהחלט מספקות ושתיהן נותנות אפשרויות מדהימות.
ובסופו של דבר, למשתמש הביתי, או המתחיל או איך שלא נקרא לו, שתי התוכנות מצוינות ומתאימות בהחלט ואין שום פקטור חד משמעי לאף אחת מן התוכנות.
אני אישית ממליץ להתחיל עם מאיה, למה? פשוט כי לדעתי מאיה יותר יציבה, וזה קריטי.
כמובן יש עוד תוכנות שלא דיברו עליהם, Cinema 4d שלדעתי היא תוכנה מעולה באמת להתחיל איתה וגם בעלת יכולות מעולות, XSI שלדעתי כיום היא התוכנה החזקה והצופנת הכי הרבה בעתיד, אם כי טיפה עלולה להיות קשה למתחילים.
בכל מקרה, בהצלחה, מקווה שקיבלת תשובה מספקת.
|
|