27-10-2004, 21:03
|
|
|
חבר מתאריך: 22.03.03
|
|
שרון: הסרבנות מהווה איום קיומי על המדינה
יממה לאחר תוכנית ההתנתקות שהעביר בכנסת , מותח היום (ד') ראש הממשלה במליאה ביקורת קשה על תופעת הסרבנות ואומר ש"היא מהווה איום קיומי על מדינת ישראל".
בישיבת הזיכרון לציון יום השנה לרצח רבין, אמר שרון כי "הנגע שמעמיד בסכנה את חיינו הוא הסרבנות. מהרסייך ומחרבייך ממך ייצאו. סרבנות משמעותה היא הרס המרות השלטונית, זו שבלעדיה איש את רעהו חיים בלעו. צה"ל הוא צבא העם, אבל הוא יכול להיות כזה כל עוד המדים מכסים על כל חילוקי הדעות שהיו קיימים תמיד".
שרון אמר: "הסרבנות מאיימת לרסק את צבא העם, לקרוע ממנו איברים חיוניים ובכך היא מהווה איום קיומי על מדינת ישראל". שרון הוסיף: "מהי הסרבנות אם לא העדפת השיקול הצר הכיתתי הפוליטי על השיקול הממלכתי הכולל?". רה"מ תקף את העובדה שרבנים מעמידים את תלמידיהם מול דילמה מצפונית.
"כואב מאוד לקבוע כי 56 שנה לאחר הקמת המדינה טרם הפנמנו את עניין הממלכתיות המלכדת. גרוע מכך, בציבורים גדולים בחברה נמצאת הממלכתיות בנסיגה המוקרבת על מסגרת הכיתתיות הפוליטית", אמר שרון אך הוסיף: "כיוון שאני מאמין בחוסנה של החברה, אין לי ספק כי בשעת מבחן נדע אנו וצה"ל להתמודד עם התופעה כבעבר. אני מאמין כי הציבור הדתי-לאומי ימצא בתוכו את הכוח לעצור את הסחף ולשוב ולהתיחס את הסרבנות כנשק פסול".
ראש הממשלה ציין כי "הרצח הוא כתובת על הקיר ומהווה אזהרה לנו ולדורות הבאים, יום הזיכרון הזה הוא יום של חשבון נפש לאומי. יום של התחייבות לקיים את כיבוד דעתו של האחר, גם כשהיא נוגדת את שלנו.
"הנאמנות לדרך בה האמין לטובת המדינה עלתה לו בחייו. בן עוולה ירה ביצחק ופגע בכולנו. כמי שנשא באחריות על חיי אדם אני יכול לומר כי האחריות על שמירה על המדינה היא הכבדה ביותר ומוטלת על הקברניט. עתיד המדינה תלוי קודם כל בכל שכל אחד ידע לקבל את ההכרעה הדמוקרטית".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2995826,00.html