05-03-2006, 20:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.05
|
|
ניסיונות
ניסיונות הרתעה אני מניח.....אני לא בקיא בעניינים פנימיים במפרץ,אך אני יכול לתאר לעצמי שיש לכך כמה סיבות,אף אחת לא כוללת את השמדת ישראל או משהו שקשור בישראל:
1.הרמת המוראל אצל תושבי המדינה,שכנראה יש תחושה שארה"ב היא הדבר היחיד שמגן על המדינה.
2.פחד מפני עזיבה אפשרית קרובה של ארה"ב והתכוננות לקונפליקט אפשרי עם מספר מדינות,כולל איראן,עיראק ואולי גם ערב הסעודית,שאם אינני טועה מעונינות מאוד בכסף הרב שנמצא אצל מדינות זעירות אלה.
אישית אינני מודאג. מדינות המפרץ הן מדינות מושחתות לפי הערכתי, ויש שם יותר מדי כסף לתושבים מכדי שיהיו שם התפרצויות אידיאולוגיות,הנחוצות לשנאת ישראל. מלחמה עם ישראל היא לא אפשרית לאף אחד מהמדינות הללו....אני מודע לכך שסעודיה ועיראק שלחו בעבר כוחות דרך ארצות ערב השכנות לנו,אך מדינות אלה רחוקות מדי וכל מה שעשו ויעשו אי פעם זה קריאות נגדנו,לא יותר.............ואל תשכח שכאשר כלכלה מושתת על נפט,סנקציות מהעולם אמנם פוגעות בעולם,אך מחסלות את כלכלת המדינה,וסנקציות כאלו יתרחשו בלי שום קשר לכלכלה אם מדינה זו או אחרת תפרוץ במלחמה על ישראל..............אף אחת מהמדינות האלו אינן מעונינות לפגוע בארה"ב או באחת מבעלות בריתיה.
|