לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 30-01-2006, 20:08
צלמית המשתמש של Rami18
  Rami18 Rami18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Rami18
למה כולם פה מתלהבים ממוד"ש?!

לפי מה שאני הבנתי מודיעין שדה לא מתקרב לאחד מהגדודים של החטיבות המרכזיות.
המשמעות זה שהשירות שם לא כזה קרבי כמו גולני גבעתי נח"ל וצנחנים...

הבנתי שרוב הזמן בוהים במשקפת שעות, מנסים לאסוף מידע על שינויים שהתרחשו באותו מקום ומעבירים את המידע לחיל המודיעין...

לא אחד ולא שניים שמכירים את מודיעין שדה מקרוב אמרו לי לא להתקרב לזה בכלל ולא לחשוב על לסמן את זה במנילה כי אני אשתעמם 3 שנים, לא אמצא את הפוטנציאל שבי ויעשה תפקיד "מיני קרבי"

אז לא הבנתי למה הרבה אנשים פה ממש מתלהבים ממודיעין שדה?
כי מקריאה באתר מז"י לא ניתן להבין זאת

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 30-01-2006, 21:02
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
אתה צודק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rami18 שמתחילה ב "למה כולם פה מתלהבים ממוד"ש?!"

בחי"ר כל היום מסתערים ויורים על כל מה שזז בכל כלי הנשק.
הצנחנים צונחים בבסיס ויוצאים בטיסה ממנו כל שבוע, גולני כל היום מתחרעים על כולם, גבעתי עדיין מחפשים את הנחתות ואת התנין שברח מחמת גדר....
השייטת יוצאים לאפטרים כל שבוע בנמל אחר במזה"ת.
מטכ"ל בכלל שותים בירות בביירות, זכר לאביב נעורים ,בכל הזדמנות.
השריונרים נוסעים עם המרכבות לכל חור כי אין הקצאה לטיולית .
הנדסה כל היום עסוקים בפיצוצים ואין להם יכולת לשמוע את השטויות האלה.
רק מוד"ש מתבטלים בצפייה, סליחה בהייה (להגדרתך) , במשקפת מצ'וקמקת ופרימיטיבית ומעבירים (מנסים להעביר להגדרתך) ידיעות על מצב החסה בשטחים לקברניטי שוק מחנה יהודה.
אכן משעמם במוד"ש ביחס לעמידה במחסום ופשפוש בכליה של פלסטינית בת 80 שלא התקלחה מיום לידתה רק כדי לפגוש אותך .
אכן משעמם במוד"ש ביחס לעמידה החלטית בש.ג המוצב או בעמדת שמירה אחרת שקירותיה מלאים פסוקי חכמה שנהגו ע"י מיטב המוחות (עד מתי נוב' 5 ? כל הזין ב....).
אכן מדכה במוד"ש ביחס לפטרול על גדר הגבול עם בט"שית 8-8-8-8 עד שאינך יודע באיזה צד של הגדר אתה נמצא ולאן אתה נוסע.
אכן מדכא במוד"ש -החבר'ה זוועתיים-תת רמה , לא מסננים אותם בכלל, הקב"אות נמוכות והאינטיליגנציה היא מילה גסה ,האמל"ח מיושן לפחות כמו פלטופ עם מרס ואינו מתוחכם כלל - כל ילד ידע להפעילו .
כן- מוד"ש לא מפעילים כלום -לא גורמי אש ולא נעליים- כולם יורים מעצמם על דעתם ולאן שהם רוצים -ממש כמו במערב הפרוע.

בקיצור -מה אתה רוצה? שלוחם יקום בבוקר-יצחצח שיניים עם ציאניד , יאכל איזה מחבל קטן לארוחת בוקר, ילבש את חליפת הטרור , יספק השראה ל"רמבו 7569" עם הפעולה שהסתיימה בצהריים ,יאכל איזה רודן בינוני ואז יעשה קולות של שטיח בארמון הנשיאות של אסאד לפני ארוחת ערב עם ברוקולי (המפיק של גיימס בונד) וילך לישון עם שתי שחורדיניות שצד בפאב על הדרך.....

יאללה- צא מהסרט שלך .......החיים אינם בשחור ולבן! יש דברים מעניינים יותר ויש פחות בכל מקצוע ותפקיד (שאל פעם טייסי תובלה , שאל את אנשי הצוללות, שאל את אנשי המודיעין , שאל חי"רניק /שריונר וכו'...).

אם חשבת שאתה עדיין צודק- לך תהנה בחי"ר !

בהצלחה
ישן 30-01-2006, 22:32
צלמית המשתמש של Rami18
  Rami18 Rami18 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.06
שלח הודעה דרך ICQ אל Rami18
אחלה תשובה חחחחחחחח
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "אתה צודק"

תכלס, הצלחת להצחיק..

אבל אני שואל ברצינות מאיפה ההתלהבות הזאת באה?
כי מוד"ש לא מוכרת מספיק כמו גולני לדוגמא, אז מאיפה הרעל הזה למוד"ש?
מה קיים שם שגורם לכם להימשך לשם כמו מגנט?

לי אמרו דברים אחרים לגמרי לגבי מוד"ש ופה אני רואה את הרצון שלכם לשרת שם גורמים (=סתירה)
לי הסבירו שהרוב זה תצפיות, סריקות שטח וכאלה.. לא עבודה של חי"ררגיל..

ואני מבקש לא לזלזל בחטיבות המרכזיות מפני שכל עבודה בצה"ל מבורכת
אם דבריי תחילה נשמעו כזילזול אני מתנצל שנית זאת לא הייתה המטרה.

אני כולה מנסה להבין...

ישן 31-01-2006, 01:42
  Educated Fool Educated Fool אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.02.05
שאלה..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Rami18 שמתחילה ב "למה כולם פה מתלהבים ממוד"ש?!"

קודם כל למי ששאל.. כן מוד"ש במנילה זה לוחם איסוף.

ושאלה:
בואו נהיה קצת יותר מציאותיים.. טליק התגובה שלך באמת היתה משעשעת.. אבל בכל זאת.. כמו שחי"ר לא יורים כל היום בכל ערבי שנראה להם קצת יותר מדי ערבי, ולמעשה, רוב היום עושה מחסומים, מעניין אותי לדעת בתור מישהו שמיועד למוד"ש איך תהיה השגרה שם?
אני שמעתי מהרבה אנשים שהתקופה הכי משביזה בצבא זה הגדודים הצעירים אחרי האימון המתקדם (שמירות שמירות שמירות מטבח שמירות שמירות שינה מטבח שמירות........)
הסיפור במוד"ש דומה? (אני מדבר על הצוותי עומק דווקא ולא על הרקוניסטים) גם שם הפעילות השוטפת דומה? אותם שמירות בדיוק רק מול משקפת (אני דווקא לא מאלה שמחפשים להרוג מחבלים כל היום.. אבל אני כן מחפש תפקיד מעניין, מגוון ומאתגר)
ואם כן.. אז אחרי כמה זמן מסתיימת התקופה המשביזה הזאת..?
ישן 31-01-2006, 03:29
  Matan-Net Matan-Net אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.10.01
מוד"שניק גאה כאן...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי Educated Fool שמתחילה ב "שאלה.."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Educated Fool
קודם כל למי ששאל.. כן מוד"ש במנילה זה לוחם איסוף.

ושאלה:
בואו נהיה קצת יותר מציאותיים.. טליק התגובה שלך באמת היתה משעשעת.. אבל בכל זאת.. כמו שחי"ר לא יורים כל היום בכל ערבי שנראה להם קצת יותר מדי ערבי, ולמעשה, רוב היום עושה מחסומים, מעניין אותי לדעת בתור מישהו שמיועד למוד"ש איך תהיה השגרה שם?
אני שמעתי מהרבה אנשים שהתקופה הכי משביזה בצבא זה הגדודים הצעירים אחרי האימון המתקדם (שמירות שמירות שמירות מטבח שמירות שמירות שינה מטבח שמירות........)
הסיפור במוד"ש דומה? (אני מדבר על הצוותי עומק דווקא ולא על הרקוניסטים) גם שם הפעילות השוטפת דומה? אותם שמירות בדיוק רק מול משקפת (אני דווקא לא מאלה שמחפשים להרוג מחבלים כל היום.. אבל אני כן מחפש תפקיד מעניין, מגוון ומאתגר)
ואם כן.. אז אחרי כמה זמן מסתיימת התקופה המשביזה הזאת..?

אוקי אז ככה, אני במוד"ש, בצבא כבר שנה ושלוש, משרת בצפון, בצוות מוביל (לא במוצב).
אז ככה, השגרה במוצב היא די קבועה, אתה עושה את המשמרות שלך, מידי פעם יורד לתרגילים,
ובזמנך הפנוי יש לך את המועדון וכו', בכללי חיים טובים, והעבודה לא כזאת משעממת כמו שאנשים
חושבים, אסור לי לפרט יותר מידי אבל באמת שאתה לא יושב ובוהה בערבי מזיין את הכבשים שלו, יש
יותר מזה.

במוד"ש אין "טחינת צעירות" שאתה מסיים אימון מתקדם ועולה לקו, אתה משתלב עם החבר'ה, כמובן
שאם יש עכשיו תורנות לעשות אז יבחרו את ההכי צעיר, אבל לא יטחנו אותו כמו במקומות אחרים.

ברוב המוצבים מוד"ש לא עושים שמירות (ש.ג) ולא מטבחים, שוב זה מתקשר לתנאים הטובים.
העבודה במוצב אינה "שמירות מול משקפת" כמו שהגדרת, פה כמו שאמרו זה עבודה עם הראש,
אתה בוחן את האוייב, ומתעד שינויים שנראים לך קיצוניים וכו'. שוב אני לא יכול להרחיב יותר מידי,
אבל העבודה לא כמו שהגדרת אותה.

מעבר לזה, היציאות לא רעות בכלל, הכל תלוי כמובן במספר האנשים שיש (סד"כ).
ואני יכול להגיד לך שאם תהיה טוב בטירונות ובאימון מתקדם, אתה תוכל להגיע לאחד מצוותי המוביל,
אני כרגע בצוות כזה, אני לא במוצב, שם העבודה שונה לגמרי ממוצב, קשה יותר מכיוון שזה הרבה שטח,
מארבים אבל באמת שאני נהנה מכל רגע, למי שמזלזל הצוותים המובילים שלנו עובדים במקביל עם
יחידות מובחרות בצה"ל (אגוז, פלס"ר גולני), באותם שטחים בדיוק, תופסים משמרות על איזור ספציפי.

קצת קשה להעביר דרך פה את הרעיון הכללי אני מקווה שהצלחתי, אני יסיים בזה שאני יאמר שאני
מרוצה שהגעתי לחייל הזה, שהוא כמו משפחה, אנשים באמת ברמה, בלי לזלזל באף יחידה אחרת.

אם למישהו יש שאלות ספציפיות יותר אשמח לענות.

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://shimi.net/services/getfree.php?date=23/11/2007]

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:14

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר