31-01-2006, 03:29
|
|
|
חבר מתאריך: 27.10.01
|
|
מוד"שניק גאה כאן...
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Educated Fool
קודם כל למי ששאל.. כן מוד"ש במנילה זה לוחם איסוף.
ושאלה:
בואו נהיה קצת יותר מציאותיים.. טליק התגובה שלך באמת היתה משעשעת.. אבל בכל זאת.. כמו שחי"ר לא יורים כל היום בכל ערבי שנראה להם קצת יותר מדי ערבי, ולמעשה, רוב היום עושה מחסומים, מעניין אותי לדעת בתור מישהו שמיועד למוד"ש איך תהיה השגרה שם?
אני שמעתי מהרבה אנשים שהתקופה הכי משביזה בצבא זה הגדודים הצעירים אחרי האימון המתקדם (שמירות שמירות שמירות מטבח שמירות שמירות שינה מטבח שמירות........)
הסיפור במוד"ש דומה? (אני מדבר על הצוותי עומק דווקא ולא על הרקוניסטים) גם שם הפעילות השוטפת דומה? אותם שמירות בדיוק רק מול משקפת (אני דווקא לא מאלה שמחפשים להרוג מחבלים כל היום.. אבל אני כן מחפש תפקיד מעניין, מגוון ומאתגר)
ואם כן.. אז אחרי כמה זמן מסתיימת התקופה המשביזה הזאת..?
|
אוקי אז ככה, אני במוד"ש, בצבא כבר שנה ושלוש, משרת בצפון, בצוות מוביל (לא במוצב).
אז ככה, השגרה במוצב היא די קבועה, אתה עושה את המשמרות שלך, מידי פעם יורד לתרגילים,
ובזמנך הפנוי יש לך את המועדון וכו', בכללי חיים טובים, והעבודה לא כזאת משעממת כמו שאנשים
חושבים, אסור לי לפרט יותר מידי אבל באמת שאתה לא יושב ובוהה בערבי מזיין את הכבשים שלו, יש
יותר מזה.
במוד"ש אין "טחינת צעירות" שאתה מסיים אימון מתקדם ועולה לקו, אתה משתלב עם החבר'ה, כמובן
שאם יש עכשיו תורנות לעשות אז יבחרו את ההכי צעיר, אבל לא יטחנו אותו כמו במקומות אחרים.
ברוב המוצבים מוד"ש לא עושים שמירות (ש.ג) ולא מטבחים, שוב זה מתקשר לתנאים הטובים.
העבודה במוצב אינה "שמירות מול משקפת" כמו שהגדרת, פה כמו שאמרו זה עבודה עם הראש,
אתה בוחן את האוייב, ומתעד שינויים שנראים לך קיצוניים וכו'. שוב אני לא יכול להרחיב יותר מידי,
אבל העבודה לא כמו שהגדרת אותה.
מעבר לזה, היציאות לא רעות בכלל, הכל תלוי כמובן במספר האנשים שיש (סד"כ).
ואני יכול להגיד לך שאם תהיה טוב בטירונות ובאימון מתקדם, אתה תוכל להגיע לאחד מצוותי המוביל,
אני כרגע בצוות כזה, אני לא במוצב, שם העבודה שונה לגמרי ממוצב, קשה יותר מכיוון שזה הרבה שטח,
מארבים אבל באמת שאני נהנה מכל רגע, למי שמזלזל הצוותים המובילים שלנו עובדים במקביל עם
יחידות מובחרות בצה"ל (אגוז, פלס"ר גולני), באותם שטחים בדיוק, תופסים משמרות על איזור ספציפי.
קצת קשה להעביר דרך פה את הרעיון הכללי אני מקווה שהצלחתי, אני יסיים בזה שאני יאמר שאני
מרוצה שהגעתי לחייל הזה, שהוא כמו משפחה, אנשים באמת ברמה, בלי לזלזל באף יחידה אחרת.
אם למישהו יש שאלות ספציפיות יותר אשמח לענות.
|