18-12-2005, 16:59
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
שריון מוצנח...
הייתה פלוגה מחטיבה 7 ת"פ חטיבת הצנחנים, לפרטים.
כשהיינו בלבנון, לרוב, החי"רניקים לא האמינו שהכניסו טנקיסטים רגילים, פוּשטים, למוצבים חודרים, מה גם שנראנו להם מדוגמים מידי מכדי להיות שיריונרים (מצנפות, קסדות מוסות, אפודי חי"ר וכו'.
דו-שיח בסיגנון הזה היה מתנהל כל פעם שיחידה חדשה הייתה מגיעה למוצב:
חירניק: מי אתם?
שיריונר: אנחנו מהטנקים של המוצב?
חירניק: מה? כאילו טנקיסטים?
שיריונר: כן.
חירניק: עם טנקים?
שיריונר: כן.
חירניק: כאלו כבדים עם תותח?
שיריונר: כן!
חירניק: מי המשוגע שנתן לכם להיכנס לכאן?
שיריונר: תראה, אנחנו לא בדיוק טנקיסטים רגילים, אנחנו מהשריון המוצנח.
חירניק: שריון מוצנח?!
שיריונר: בדיוק!
חירניק: צונחים עם הטנקים?
שיריונר: מרכבות 4, אבל תשמור בשושו, אין הרבה שיודעים על זה.
חירניק: בסדר אחי, ביחידה שלי יודעים לשמור סוד. (לפעמים הם גם היו מגזימים ומספרים שהם כבר שמעו עלינו D: )
לרוב השיחות הללו התנהלו עם חיילי היחידות המיוחדות שלא ממש מכירים את שאר הצבא.
באופן כללי היינו אוהבים לצחוק על החי"רניקים. להם הטנק נראה כמו מפלצת גדולה ומפחידה מלאה בכפתורים. הם היו מנצלים כל הזדמנות לטפס עליו וללמוד.
היינו מראים לחי"רניק איך לצודד. הוא היה מצודד, ועוד סיבוב, ואז יותר מהר. עד שהיינו מתחילים לצעוק "תפסיק מהר! חלאס! הצריח יצא מההברגה!" או שהיינו לוקחים את העדיפות לצידוד וצעקים עליו "תראה מה עשית התותח משתולל, עכשיו איך נרד מהטנק?"
דבר אחר היה "המחשב המקשיב" היינו מושבים את החי"רניק המסכן בתא תותחן ומלמדים אותו קצת על הפגזים. ליד העיינית (כוונת התותח) יש ריכוז כפתורים ועליהם שמות הפגזים השונים (התותחן צריך ללחוץ על הכפתור בהתאם לפגז שהוא הולך לירות, בהתאם לכפתור הלחוץ המחשב מזין למערכת הירי את הסטיות המתאימות לכל סוג פגז). הראינו לחי"רניק איך לוחצים על הכפתורים ומחליפים בין סוג פגז לסוג פגז, כשהכפתור לחוץ האור שבתוכו דולק. "אבל," הסברנו, "היום כבר לא לוחצים על הכפתורים אלא צועקים למחשב את סוג הפגז והוא מזין אותו לבד". "וואלה?!, לא יכול להיות" הם היו משיבים תמיד. "אז תנסה", הבחור היה מצמיד את העין לעיינית וצועק "חץ 6", כשהוא הסתכל הכפור של חץ 6 היה מואר, ושוב: "מעיך", והכפתור של המעיך נדלק. "חץ 7" והכפתור של חץ 6 נדלק. "חיחח, המערכת שלכם דפוקה, הוא היה צוחק עלינו". זה לא המערכת זה אתה הדפוק! " השבנו, "לא צעקת מספיק חזק". והוא היה צועק שוב "חץ 7" הפעם בצרחה שהחיזבאללה היה שואל את עצמו מי האדיוט שצורח ליד המוצב. הכפתור של חץ 7 נדלק.
כמובן שיש עוד יחידת שליטה כזו בטנק ודרכה היינו מחליפים את לחיצי הפגזים.
שטות נוספת הייתה לתת לו לשחק חופשי בכפתורים ואז להפעיל בדיקה של גלאי הלזירה. מערכת החיווי של הגלאי זוהרת באור אדום מהבהב ומפעילה אזעקה. "על מה לחצת, יא משוגע" היינו שואלים "הפעלת את ההשמדה עצמית של הטנק". כל הצוות היה קופץ ובורח מהטנק והחי"רניק לא ידע מה לעשות עם עצמו, את אלו שהתמהמהו היינו מזרזים בצעקות: "תברח! תפוס מחסה! זה עוד שניה מתפוצץ!"
כמובן ששיחקנו איתם גם במיסוך ובכאילו לזירות.