|
09-12-2011, 17:38
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
הודעות: 16,823
|
|
קצין הלוגיסטיקה הראשי: הקיצוץ בביטחון פוגע בהתעצמות הלוגיסטית בצה"ל
http://www.idf.il/1133-14073-he/Dover.aspx
הקיצוץ בתקציב הביטחון יגרום לדחיית התוכנית הרב-שנתית של חיל הלוגיסטיקה, מה שיפגע בתוכניות לפיתוח המערך. עם זאת, תא"ל גאנם מבהיר: "אנו מוכנים לכל תרחיש". "הכוונה לקצץ בתקציב הביטחון דחתה בשנה את יישום התוכנית הרב-שנתית של חיל הלוגיסטיקה. המשמעות היא שחידושים ואמצעים טכנולוגיים רבים שביקשנו להכניס לשטח, שתכליתם פיתוח המערך הלוגיסטי בצה"ל – הוקפאו בשלב זה בשל הקיצוץ" – כך אומר היום קצין הלוגיסטיקה הראשי, תא"ל מופיד גאנם, בשיחה עם אתר צה"ל.
בהתייחס לתקציב הביטחון טוען תא"ל גאנם כי "לקיצוץ ישנה השפעה על ההתעצמות שלנו. שמשמעותו – הקפאת התוכניות שאושרו לקראת השנה הבאה. סיכמנו אמצעים להתעצמות המערך הלוגיסטי ואני לא רואה אותם יוצאים לפועל בעתיד הקרוב. אני מסתכל על הקיצוץ הזה בטווח הרחוק ולא המיידי, וטוען כי תהיה לו משמעות בהקשר ליכולת הלוגיסטית של צה"ל, כמו גם בתחומים נוספים".
קצין הלוגיסטיקה הראשי מסביר כי תוכניות לחיזוק המערך הלוגיסטי ברמת הגדוד והאוגדה, נדחו בשל הקיצוץ הקיים. כמו כן, תוכניות לרכש אמצעי חילוץ ופינוי, משאיות ורכבי אספקה, בוטלו אף הם – לפחות בשנת העבודה הקרובה. "חלק מהטכנולוגיות שתוכננו להיכנס בתר"ש הקרובה, לא ייכנסו, ביקשנו להוסיף יכולות לוגיסטיות לתחומי הניוד ברמת האוגדה, אמצעי חילוץ ופינוי רפואי, גרורים לנשיאת אמצעים לוגיסטיים ויכולות נוספות שזה לא המקום לפרטן" , מוסיף תא"ל גאנם, שמדגיש כי "במערך השדה לא תהיה כמעט התעצמות בשל הקיצוץ בתקציב הביטחון".
קל"ר התייחס לכך שהמחאה החברתית הייתה בין אלו שהובילו לקיצוץ בתקציב הביטחון ואמר כי "אם מסתכלים על זה בצורה רחבה יותר, הרי שחלק משמעותי מתקציב הביטחון תורם באופן עקיף לתמיכה בנושאים החברתיים". בין היתר, הזכיר קל"ר לדוגמא את פרויקט הקמת עיר הבה"דים הנתון גם הוא תחת אחריותו, כפרויקט אשר יתרום לפיתוח הנגב, וליצירת מקומות תעסוקה נוספים בפריפריה.
צה"ל ערוך למלחמה, נדע לספק את המענה המתאים בשטח
עם זאת, קצין הלוגיסטיקה הראשי מבהיר כי הקיצוץ בתקציב לא יפגע בתמיכה הלוגיסטית למשימות המבצעיות של צה"ל, נכון להיום. "המענה יכול להיות מיטבי יותר, אך המערך ערוך לכל תרחיש ובכל גזרה, גם היום", הוא מבהיר. כשמדובר בהיערכות ומוכנות, תא"ל גאנם קובע בנחרצות כי "צה"ל ערוך למלחמה", זאת בין היתר גם בזכות התהליכים המשמעותיים בתחום התפיסה, התורה, ההכשרות, האימונים וכח האדם במערך הלוגיסטי אותם הוביל קל"ר במהלך השנתיים האחרונות, מאז נכנס לתפקידו. "עברנו תהליך בניין כח משמעותי בכל המערכים והיום המערך הלוגיסטי נמצא במוכנות וכשירות גבוהה יותר לביצוע כל משימה", מציין קל"ר.
ההיערכות הלוגיסטית של צה"ל זכתה לתשומת לב משמעותית במהלך השנתיים האחרונות, עם כתיבתן של תורות ותפיסות סדורות להפעלת המערך הלוגיסטי, מרמת הגדוד ועד רמת המטכ"ל, הצלחנו להטמיע שיטות מעודכנות יותר ולצד זה, חיזקנו גם את התווך הפיקודי והצלחנו להעלות את המוכנות במערכים תומכי הלחימה".
הטמעת תורות הלחימה הושרשה גם באמצעות קיומם של אימונים ותרגילים במחזוריות סדורה למערך הסדיר והמילואים, תוך הפקת לקחים והסקת מסקנות מתוכם. תחום ההכשרות, אפוא, זכה לעדנה בתקופתו של תא"ל גאנם. "קבעתי שקצין שלא עובר שורה של הכשרות מקצועיות בתחום הלוגיסטיקה, לא ימונה לתפקיד", פוסק קל"ר, שמוסיף כי "כלל הקצינים, הנגדים והחיילים בחיל, עוברים הכשרות סדורות ומקצועיות".
לצד העיסוק בתהליכים שפורטו, נערך חיל הלוגיסטיקה גם לתרחישים האפשריים במקרה של עימות צבאי משמעותי, בעתיד הקרוב או הרחוק. שינוי התפיסה המבצעית, הגורסת כי העורף הפך לחזית של ממש, הביא להיערכות מחודשת של חיל הלוגיסטיקה, אשר התאים עצמו לתרחישים העומדים על הפרק.
"הדגש שלנו הוא על הרציפות התפקודית והוא למעשה המשך פעילות לוגיסטית רצופה, תחת איום של ירי מאות טילים. אנו יוצאים מנקודת הנחה שזה מה שיקרה, ומקיימים פעילות ענפה על מנת שנוכל להמשיך ולפעול בשטח, תחת אש", מבהיר תא"ל גאנם. בהתבסס על אימונים ותרגילים שבחנו פעילות זו באחרונה, לרבות תרגול פיזור אמצעים לוגיסטיים והטמעת התרחישים בתודעתם של המפקדים, קל"ר סבור כי "המערך הלוגיסטי ימשיך לאפשר את רציפות הלחימה ולקיים את שרשרת האספקה, גם תחת ירי בלתי פוסק של מאות טילים ביום".
|
|