לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-01-2006, 17:50
צלמית המשתמש של agent_amos
  משתמש זכר agent_amos agent_amos אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
שלח הודעה דרך ICQ אל agent_amos שלח הודעה דרך MSN אל agent_amos Facebook profile
שיתוף בהרגשה אישית---->שאלון רצונות לא ממצה

אני אומנם לא קיבלתי שאלון רצונות כי אני צעיר מדי.

כן כן רק עוד חודשיים יש לי צו ראשון כי הצבא דחה אותו.

אני עוקב כבר כחצי שנה אחרי הקבלה של שאלון רצונות אצל החברים שלי.

כל פעם אני שובר את הראש מחדש,ומגיע למסקנה שהשאלון רצונות לעולם לא ימצה את היכולות שלי אלא אם כן אני אקבל מיוני מודיעין או משהו בסגנון.

תמיד רציתי לשרת בקרבי אבל ממול זה עומד הרצון להתקדם בסולם הדרגות,לצאת לקצונה ולהצליח.

תמיד רציתי לשלב לימודים אקדמיים עם שירות ממצה בצה"ל.

אני מביט על חטיבות החי"ר בשאלון הרצונות ואומר מממ... בואו נראה,אם אני לא מצליח בגיבוש יחטיות אז אני נופל לגדודים.

הגדודים כל פעם שאני שומע עליהם אני מסיק שהמציאות משביזה מתמיד שם ,אבל מצד שני המוח טוען שמישהו צריך לעשות את העבודה הזאת.

האם כדאי לי להקריב את עצמי (ולא אני לא בן אדם אנוכי אני חושב על כל ההיבטים) למען שירות שלא בהכרח ימצה אותי שכלית?,מה ההשלכות העתידיות של מהלך כזה?.

האם הקידום במקום אחר יהיה טוב יותר ממה שמוצע לי כאן?

האם אני ירגיש טוב עם עצמי גם אם אני לא אשרת בתפקיד הכי קרבי אבל עדיין התפקיד יתרום מאוד להרגשה שלי שמיציתי את עצמי שכלית ואני יכול לעבור לאתגר הבא?

העמדת הרצון לשרת בקרבי לעומת העמדת הקרירה והחיים לאחר השירות הצבאי או ההתמקדות בהתקדמות בשירות קבע.
זוהי דילמה ענקית מעל לכל ספק ואני תוהה אם מישהו לא ניתקל בה מדי פעם.

אני מדחיק כל יום המחשבה שביום שיגיע לי השאלון רצונות מה אני אמור לעשות?
האם המיונים יהיו עד אז (נקווה שכן ונתפלל כל יום לאלוהים) או ששוב הסיכויים של לחלום וורוד ולשרת ביחטיות או להגיע לאמת המשביזה שגורסת שרוב הסיכויים הם שאני אשרת בגדודים.

וכל המתנפלים טרם ההתנפלות אסביר לכם מאיפה בא כל הנאום הזה.
אני תלמיד כיתה י"ב בעל ממוצעים גבוהים אינטיליגנט רציני שואף גבוה והשאר כבר אנשים יעידו.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-01-2006, 18:09
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.05.04
קודם, שאלה לי אליך ..
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "שיתוף בהרגשה אישית---->שאלון רצונות לא ממצה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי agent_amos
וכל המתנפלים טרם ההתנפלות אסביר לכם מאיפה בא כל הנאום הזה.
אני תלמיד כיתה י"ב בעל ממוצעים גבוהים אינטיליגנט רציני שואף גבוה והשאר כבר אנשים יעידו.

שמת לב שאתה לא מפסיק לדבר על עצמך ...?

מה שאתה מציג כאן כרגע זה מה בדיוק מה שמציגים והציגו כאן כול המלש"בים רק בנוסח אחר של המשפטים ..
אין תשובה !!!
כול ההתחבטויות . תהיות , שאלות הם במקומם ..
אבל כול מה שנשאר לך כרגע זה להמתין בסבלנות כמו כולם ..
להבין לאן בדיוק מייעדים אותך .. ומה בדיוק אתה מצפה מעצמך או מתכנן שיקרה .. כול שנאמר על עניין ההקרבה הפיזית או הנפשית .. הוא אינבדואלי לחלוטין .. תעשה לעצמך סדר בראש ותחליט מה יהיה טוב בשבילך

נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 23-01-2006 בשעה 18:18.
ישן 23-01-2006, 18:20
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

שמתי לב .. וקראתי את כולו .. וגם עניתי לך כאחד האדם
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "תגובה..."

אם נוח לך לחתום אותו כפי שחתמת .. ולציין את עצמך .. עשה זאת לא אני זה שיעצור אותך

ובנוגע לזה :

"אם אני משתף בהרגשה האישית אז מן הסתם אני אדבר על עצמי ,ואני בטוח שיש לא מעט חברים בפורום שמרגישים או הרגישו כמוני לפחות לתקופת זמן מסוימת.

בא לך להגיב כמו בן אדם תגיב בא לך להעיר שלח הודעה פרטית ואל תבקר אותי בפומבי כי זה פשוט מרתיח ומגדיש את הסאה."

ברגע שאתה כותב משהו בפומבי .. אתה מצפה להתייחסות ותגובות ..כול אחד הרי יגיב בהתאם למה שהוא חושב או יודע .. אל תפנה בטענות לאחר מעשה הרי מי שכתב זה אתה והאחריות לנאמר היא שלך

בקיצור :

"סוף מעשה במחשבה תחילה"

שיהיה בהצלחה !

נערך לאחרונה ע"י u-367 בתאריך 23-01-2006 בשעה 18:36.
ישן 23-01-2006, 18:34
  ace23 ace23 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.05
u-367
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי DeadlyBullet שמתחילה ב "U-367"

באמת הבן אדם הבהיר את כוונותיו בכותרת (אף על פי שאני מסכים איתך).

agent_amos: תירגע, קח ריטאלין ותנשום עמוק, בלי לחץ. חכה לצו ראשון, תעשה את המבחנים, תעשה את הראיון ואז תחכה למנילה כמו כל מלש"ב אחר (חוץ ממני) ותראה מה יהיה כתוב בה. אל תפחד ממה שיהיה כתוב בה ואל תקווה שיהיה כתוב בה משהו שכנראה לא יהיה כתוב. מיוני מודיעין לא רשומים במנילה (הטובים שבהם) ,הם מגיעים לבד אחרי שהנתונים עליך נאספו בצו ראשון. אז תן לחיים לקרות ואם אתה לא מרוצה אז תשתולל ולא לפני.

אם אתה אכן אינטילגנטי, חכם ,מצחיק, חתיך ומגניב (בציניות אל תיעלב) כמו שאתה כותב אז אין לך מה לדאוג וכולם כבר יזהו את הפוטנציאל שלך.... אבל בשביל שזה יקרה אתה קודם כל צריך לעבור צו ראשון, אז חכה ותאמין לי שהכל יסתגר על הצד הטוב ביותר, גם אם זה לא בהכרח יראה לך ככה.

ישן 23-01-2006, 18:39
  פין פציל פין פציל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.08.05
תשמע,
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי agent_amos שמתחילה ב "שיתוף בהרגשה אישית---->שאלון רצונות לא ממצה"

קראתי את ההתלבטות שלך וזה מאוד מזכיר לי את עצמי לפני כמה שנים,כשגם אני קיבלתי את שאלון ההעדפות שהצבא שולח.
אני אתיחס למכתב שכתבת:
1.צריך לזכור שהצבא הוא לא תוכנית כבקשתך,ובעיקר הוא לא צריך לתכנן את התוכניות שלו ע"מ שאתה תמצה את הפוטנציאל שלך.הצבא יגייס אותך וישבץ אותך במקום שלדעתו תתרום בצורה המקסימלית.
ההנחה היא,אם שכחת,שאתה זה שמתגייס ורוצה לתרום,ולא להפך.

2.שאלון העדיפויות הוא כללי ונשלח לכל בעלי פרופיל קרבי.
אם באמת אתה בעל נתונים מרשימים(לא שאני חס וחלילה מזלזל),תקבל במקביל זימונים ומיונים לכל מיני יחידות מענינות בהן תוכל למצות את הפוטנציאל שלך.
המיונים יישלחו אליך עפ"י הנתונים שלך שייקבעו בצו הראשון(קב"א,דפ"ר,ראיון אישי וכו...).
גם אני קיבלתי בזמנו כל מיני זימונים ליחידות עלומות שם וממצות פוטנציאל.

3.קראתי שאתה חושש מאוד משירות בגדודים.
בתור אחד שהתחיל ביחידה מובחרת ולבסוף "נפל" לגדודים,אני חייב להרגיע אותך.
מדבריך מצטיירת תמונה של חבורת שבוזים בלי טיפת שכל.
זה כל כך לא נכון !!!!

אני חייב להגיד לך שהשירות שלי בגדודים של הצנחנים הייתה התקופה הכי משמעותית בחיים שלי.
אני חושב שאני לא טיפש(אני מסיים את לימודי הכלכלה שלי בהצטיינות,עובד בחברה פיננסית מובילה) ואני מבטיח לך שלהיות קצין בגדוד זה חוויה שתעצב לך את החיים ותתרום לך המון גם מבחינה שכלית.
הרבה יותר מבחינה מצוינת בכימיה,לצורך העניין.

4.אם תגיע לאחת היחדיות המובחרות או לאחת היחט"יות - מברוק....אבל אם לא ,אל תתרגש ותזכור שאתה מתגייס לתרום למדינה,וזה המקום שהצבא החליט שתהיה בו- ואתה חייב לתרום בו בצורה הטובה ביותר.

שיהיה לך המון בהצלחה!!!

ישן 23-01-2006, 18:50
צלמית המשתמש של u-367
  u-367 u-367 אינו מחובר  

ואני לא אגרע אבל בהחלט יוסיף ..
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי פין פציל שמתחילה ב "תשמע,"

כאשר נסגרת דלת אחת בצה"ל נפתחות בפניך עוד עשרה לפחות ..
כשלונות קיימים ונפילות תמיד יהיו .. כי מה לעשות לא תמיד מקבלים את מה שרוצים בפרט שמדובר על צה"ל
השאלה היא איך מתמודדים ..וזה שוב , אינדבדואלי לגבי כול חייל וחייל ..כך שכאן בדיוק אין תשובה בדוקה וצודקת
הגדודים באשר יהיו ואני רק מחדד { למרות שלא שירתתי בגדודים } ..אינם נפילה חד משמעית
וגם משם צומחים להם מיטב המובחרים שבמובחרים בכול הקשור לפיקוד ושאר זרועות הביטחון
לכן,
אין טעם להקדים את המאוחר
יש טעם לקבל החלטה כמלש"ב וללכת איתה עד הסוף ..ומאידך להיות מציאותי ולהבין מה נעשה סביבך
אין ספק שבסופו של דבר מי שירצה ישרת כלוחם ולא משנה היכן
וגם אם זה קשה .. במידה ויבין את המהות והמטרה שלשמה הוא נמצא יסתבר לו בסוף שזה באמת משחק ילדים

ישן 23-01-2006, 20:20
  SVS1 SVS1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.03.05

קשה לומר.
אל תתייחס למה שנאמר מפי אף אחד כאל תורה מסיני וכאל מילים חקוקות באבן.
נכון, יש אנשים עם יותר ניסיון שיכולים להסביר דברים שכל האנשים ביחד בפורום לא מבינים אותם.
אבל כל אדם הוא אינדווידואל לעצמו.
למשל אני הייתי בעתודה (אלקטרוניקה ומחשבים). חשבתי על זה בהתחלה ואמרתי לעצמי שת'כלס אתה לומד, עוד 4 שנים בתור תלמיד זה כיף (אי אפשר לומר שלא), נהנה על חשבון ההורים, לומד, מנצל את השנים הכי טובות בחיים בשביל לפתח את השכל ומה לא.
אח"כ הולכים לצבא ורוכשים ידע במיכשור וטכנולוגיה שרוב החברות בעולם היו רק חולמות עליהן. כך שעבודה לא תהיה בעיה למצוא.
יהיה כסף, תעשה תפקיד מעניין בצבא וסביר להניח שגם תצא לתפקיד טוב באזרחי. מסודר כמו שאומרים.

אבל, בסופו של דבר זו הרגשה פנימית בליבו של כל אחד.
הלך לי מעולה שם. אבל פשוט ראיתי שזה לא הנתיב שלי. אומנם אני מצליח, אבל יש הרגשה של חסר. שאת התפקיד שלי ואת החובה שלי אני צריך לעשות במקום אחר וללכת בדרך אחרת שאליה אני מיועד.
אני פרשתי מהעתודה.
ובחרתי ללכת לקרבי. תמיד רציתי קרבי. כמו כן תמיד רציתי משהו שקשור למחשבים במודיעין. הצבא הציע לי את סיגמא, גאמא (שהכי רציתי) וגם עתודה. בסופו של דבר, החלטתי שהאמת... אני פשוט חושב שהחיים הכי טובים שאני יכול לקבל יהיו במקום אחר.
בסופו של דבר את תלך לאן שאתה צריך ללכת. ולאן שאתה רוצה הכי עמוק ללכת. כי זה מה שצריך לעשות.
אני לא אומר לוותר ולעשות מה שמתחשק באותו רגע. אבל אני גם לא מדבר לטיפש, כך שאתה כנראה מבין כשאתה יודע שאתה צריך להיות במקום אחר מהי ההרגשה.

אני לא חושב שמשהו בוער לך.
אולי תנסה להתחיל את העתודה. ואז אם תבין שזה לא המקום שלך אולי תפרוש.
הם לא יכולים לחייב אותך להישאר שם (כמובן שתבדוק לפני). ועדיין עדיף לנסות מאשר לפספס.
החיים די בנויים על מזל ויכולת.
גם אם יהיה לך אחלה של מקצוע ואחלה של עבודה, יום אחד הכול יכול ליפול, וזה שקרע את התחת בגולני ואכל חצץ כל היום בשביל לשמור על המדינה שלו כי הוא ידע שזוהי הדרך שלו, יצליח הרבה יותר ממך כי הוא נפל על צ'אנס במקום הנכון ובזמן הנכון.

אני לא יודע אם זה מזל, אולי יותר גורל. קרא לזה איך שתרצה. אף אחד לא יכול לומר לך לאן הכי כדאי. לי למשל הציעו עתודה. ואני לא רוצה כי מושך אותי משהו אחר לכיוון אחר. אם יש לך את הרצון ואת המסלול האמיתי שאליו אתה רוצה ללכת אז לך רק בו.

אני לא דואג לעצמי, אני אצליח לאן אשר אלך. אמונה בעצמך זה גם משהו ששכחתי לציין. וזה משהו מאוד חשוב שצריך להיות איתך, כל הזמן.
ישן 23-01-2006, 20:51
  sss1987 sss1987 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.05
גם אני הייתי במצב דומה לשלך.

יש לי נתונים גבוהים וקיבלתי את כל המיונים ליחידות המודיעין השונות אבל למרות זאת אני הולך רק לקרבי!.
גם כיום עדין קיימת לי האפשרות ללכת לחיל המודיעין לתפקיד מסוים מאוד יוקרתי אבל אני מוותר והולך לקרבי.
שמעתי לא פעם את החברים שלי ואת המשפחה אומרים לי " אתה לא מנצל את הנתונים שלך. עזוב אותך מקרבי תלך למשהו אחר". גם היום שמעתי זאת שוב. מבחינה אישית, אני חושב שבקרבי אני אוכל לתרום הכי הרבה ולשם אני הולך.
יכול להיות שאצלך זה יהיה שונה ואתה תוכל לתרום יותר בתפקיד עורפי כלשהו.
אני מציע שקודם תעשה צו ראשון. תראה לאן אתה יכול להגיע עם הנתונים שלך ואז תעשה חושבים.
בקיצור כמו ש U 367 נוהג לומר: "אל יתהלל חוגר כמפתח".
בהצלחה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:20

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר