24-12-2005, 23:59
|
|
|
חבר מתאריך: 02.11.01
הודעות: 5,463
|
|
ובכן, העצים אינם באמת "נושמים" פחמן דו חמצני ו"נושפים" חמצן, כפי שלפעמים נדמה מהפרסומים הפופולריים. למעשה, כמעט באותה מידה שהצמחים עושים את הפעולה הזו, הם עושים את הפעולה ההפוכה, כדי להשתמש באנרגיה הכימית האצורה בהם.*
אולם כן קיים חוסר איזון מסויים: חלק קטן של החומרים שהצמחים יוצרים, נשאר בצמח. והדרך הכי טובה לראות את זה היא בל"ג בעומר
גוף הצמח מכיל חומרים בעלי אנרגיה כימית שיכולה להשתחרר בחימצון, ויוצרו תוך שימוש בפד"ח מהאויר.
וכן, זה אומר שנספג הרבה פחות פד"ח מכפי שנהוג לחשוב: בממוצע, כדי לספוג טון בשנה - הרבה פחות ממה שאדם ממוצע אחד במדינה מערבית יוצר - צריך 2200 עצים. אחרי שהעצים "מתים" בצורה זו או אחרת, הרבה פעמים הם גם מחזירים את הפד"ח לאטמוספירה - בתהליכי רקבון, שריפה, או בצורות אחרות.
מהסיבה הזו, דווקא נטיעת עצים לא נחשבת לפתרון טווח ארוך לבעית הפד"ח באטמוספירה. בעיה שבהחלט גוברת כאשר מכלים עצים, אבל לא יכולה להפתר במלואה ע"י הנטיעה.
אגב, כיום בודקים רעיונות חלופיים לסילוק פד"ח. בעיקר דברים הקשורים להחדרת הגז למעבה האדמה ממפעלים כגון תחנות ליצור חשמל, שבהם נוצר גז רב וקל יחסית ללכוד אותו.
לדוגמא, פתרון אחד שעליו מדברים הוא דחיסת והמסת הגז במעמקי האוקיינוס, שם הוא יכל להשאר מומס, בלחץ הרב, לאורך זמן. פתרון אחר הוא לקבור את הגז בסלע נקבובי, בדומה לצורה שבה נשמר גז טבעי שאותו מפיקים מהמעמקים (אולי אפילו החדרת הפד"ח במקום הגז הטבעי).
צמחים, בניגוד לדעה המקובלת בציבור, אינם הפתרון האולטימטיבי.
*בסה"כ, לאחר שקלול של כל התהליכים, ביצירת מולקולת גלוקוז הצמח קולט כמות של פד"ח הזהה לכמות הנפלטת בנשימה האירובית (6 מולקולות).
|