07-12-2005, 11:28
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.05
|
|
התדמית של "קדימה"
אני חושב שמצב הליכוד לא יכול להיות טוב יותר, מאחר שכרגע הוא עובר התנקות מאנשי מפלגה שסרחו ממזמן, גם מוסרית, גם אידיאולוגית ויש חיבור בין השניים ואנו רואים שאלה שהאידיאולוגיה שלהם היא: "השרון" כמו ששרון נאם באותו נאום מפורסם קרי האידיאולוגיה האופורטוניסטית האישית...אותם אנשים הולכים למפלגה כמו: "קדימה". ולגבי מפלגת העבודה... כתוצאה מהמצב שנוצר שפרס לא נבחר וכנראה יש סיבות טובות למה לא בחרו באדם הזה... נבחר האידיוט המשופם עמיר פרץ, מה קרה כתוצאה מזה ? כל אותם תאבי שררה ואנשים שרוצים לבצע שינויים פוליטים כאלה או אחרים שמגיעים מתחומי האקדמיה והתקשורת, מנצלים את עלייתו של האידיוט הבור הזה כדי לנהל את המדינה בזמן שפרץ יושב למעלה על תקן בובה כמו בוש בארה"ב, ובעצם הם פועלים מאחורי הקלעים מבלי שהם באמת מוכרים לציבור בעצם הפעילות שהם הולכים להתמקד בה לבצע בכנסת הקרובה... אני חושב שאם הליכוד כמפלגה ידע להציג את האידיאולוגיה שצריכה להיות לו בקמפיין הקרוב ויציג את ההבדל בינו לבין מפלגת קדימה ומושחתיה, וידע לעשות את ההקבלות האידיאולוגיות הנכונות בין הליכוד לבין שאר המפלגות המגמגמות מבחינה אידיאולוגית וגם מבחינת מצע כלכלי ברור, ככה כוחו של הליכוד ישמר ויהיה ריאלי, אני חושב שמוטב למפלגה להיות עם 20 מנדטים של אנשים ישרים, בעלי אידיאולוגיה ומוכשרים באמת וראויים לקבלת החלטות ולתפקידים רמי דרג, במקום 40 אופורטוניסטים שרק מעניין אותם מנעמי השלטון והחומר...תאוות כוח ובצע. לדעתי הליכוד יקח את הבחירות אם הוא ינהל את הקמפיין הזה נכון. ועם זאת... אני מקווה שכדי שלא יקרה מה שקרה בבחירות שהיו, שנגנבו קולות ציבור לטובת אידיאולוגיה של שרידות פוליטית כתוצאה מבריחה של מעשי שחיתית (מעשי האתרוג) על מנת שלא נגיע למצב כזה, אני אעדיף שמפלגה כמו האיחוד הלאומי תגדל בכוחה באופן משמעותי כדי שגם אם יהיו אנשים לא נקיי כפיים בליכוד... שלא יהיה מצב שיוכלו לבגוד בבוחר באופן שזה ישתלם להם... בשביל זה צריך מפלגות חזקות עם קירבה אידיאולוגית לליכוד...הפוליטיקה היא משחק, יש 2 צורות עיקריות לשחק אותו על מנת להשיג: "רווח". או שתהיה אופורטוניסט ותנצל את השיטה לטובתך, מקורביך או משפחתיך, או שתקבל אשראי ציבורי בזכות עבודה קשה, כנות, יושר עצמי, לא לנסות להשחית את השיטה מעבר למה שהיא דפוקה ובעצם לנצל אותה לטובתך, אלא לתקן את הפגמים השונים בה כדי שייטב לכולנו. בעצם הבחירה שעומדת היא בין להיות: פוליטיקאי אופורטוניסט, לבין להיות: "איש ציבור" במובן המלא, אדם שטובת הכלל לנגד עיניו ולזה הוא בחר להקדיש את חייו והמסגרת הפוליטית היא כלי לתיקון חוקתי, חברתי, כלכלי עבורו. ולא אמצעי מילוט, השחתה ומניפולציות. אני מאמין שדמוקרטיה כשיטה אינה באמת יציבה... אני חושב שכל שיטה שתלויה באנשים, בבני אדם נועדה לחוסר יציבות... אני חושב ששיטה שמתקיימת ועומדת מעל כוחם של מקבלי ההחלטות ומכריחה את אותם מקבלי ההחלטות לפעול לפיה, גם תמשוך את האנשים הנכונים. הבעיה היא שכמו שכבר אמרו בעבר, אין חוקה... אין גבולות וחוקי המשחק עקומים ולכן מושכים סוג מסויים של שחקנים שברוב המקרים ינצלו את השיטה הפגומה לטובתם האישית במקום שהתחום הזה ימשוך את האנשים המוכשרים באמת לעסוק בנושאים ברומה של מדינה. בוודאי יהיו על כך עוד דיונים, הייתי מציע לפתוח אשכול בנושא: "שיטות שלטוניות" או להבדיל: "השיטה הדמוקרטית - לאן? " זה יכול ליצור דיון מעניין בין חברי הפורום ולהשכיל את דעת כולנו בנושא. פחות סיסמאות, יותר דיונים.
|