28-11-2005, 18:28
|
|
|
חבר מתאריך: 24.06.05
|
|
מה המצב? הכל טוב?
כמעט כל יום באים אלינו למשרד, הלקוחות הקבועים שלנו....
עם המבט הזה בעיניים שגורם לך למחוק את החיוך מהפנים, כמעט באינסטינקטיביות (ככה רושמים? )
לקוחות עצמאיים- חברה או עסק פרטי וקטנטן..הם באים עם פנים מיואשות, חסרי כח..
הם כל הזמן מתלוננים על הלחץ המוטרף שהם חווים כמעט יומיום..בעיות עם הספקים..שלא מספקים את הסחורה בזמן..בעיות עם הלקוחות..למשל: לחברה של אחי, יש חברה לייצור אלומיניום..והיא מספרת לי כל הזמן על הלחץ הזה בעבודה..היא אומרת שהיא כבר לא מסוגלת, זה כ"כ קשה להיות עצמאי..עדיף להיות שכיר ולקבל משכורת קבועה ונמוכה, מאשר להיות עצמאי..עם לחץ ללא גבול, שמקבל משכורת גבוהה, אך משתנה, שאתה לא יודע מה יהה איתך בעתיד..היום אתה מקבל גבוה..מחר אתה ברצפה..
בקיצור היא מספרת לי, שהלקוח, לפני שהם מבצעים לו את העבודה נותן מקדמה..שזה חצי מהסכום..ורק בסיום העבודה הם מקבלים את שאר הסכום.. ארז, אתה יודע איזה בעיות יש להם עם זה?...כשהם מסיימים את העבודה ובאים לקבל את הכסף, ללקוח תמיד יש בעיות, טענות ומענות..
הסורג הזה לא מתאים...אם אפשר לשפר פה..וכ"ו וכ"ו..זה נמאס באיזשהוא שלב..צריך לרדוף עד הבית של הלקוח בשביל הכסף..בקיצור זה ממש לא קל..!!!
אז אם זה מעודד אותך..(וזה לא אמור..) אתה לא היחידי..
והפיתרון הוא כמו שהולי הציעה לך..בחוזה העבודה..צריך להיות סעיף שמורה על תאריך סיום העבודה, וקבלת הכסף..אז אל תשבור את הראש..תעמוד על התנאים האלו..
מקווה שהכל יסתדר..מקסימום..הפיתרון של בזוקה ג'ו נשמע לי ענייני לחלוטין!!
אחלה יום!!