30-11-2005, 10:53
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.03
|
|
בראונינגים מוסבים - כמה הערות
1)לא, אין לי היכרות קרובה עם הננשק הזה. אף על פי כך, אני בטוח שאם לא מדובר בכלי עם נקירה חשמלית, ניתן להסב אותו לירי י"י בן-אדם די בקלות. הסיבה היא שאם מתבצעת נקירה מכאנית (ע"י מכה בפיקה), אז יש נקר. אם יש נקר - אז יש מכלול, וקפיץ שמפעיל אותו. וכדי לשחרר. לתפוס את המכלול, צריך SEAR (אין לי מושג איך החלק הזה נקרא בעברית), שמופעל ע"י מערכת חשמלית/פנאומטית/הידראולית דרך משוכה היוצאת מגוף המקלע. כל מה שצריך לעשות להסבה הוא לחבר במקומה את ההדק (אולי דרך משוכה נוספת, אם מוצע המשוכה הראשונה נמצא במקום לא נוח). לכלי הוסב כזה עדיין יהיו כמה חסרונות (לדוגמא, לא יהיו לו כוונות), אבל הוא יפעל. ואנשי החימוש של ההגנה עשו דברים מסובכים בהרבה.
2)ב"תולדות מלחמת העצמאות" של מילשטיין מוזכרת הסבת בראונינגים כזאת, שהתבצעה בסתיו 1947. כך שלא מדובר בכלים שפורקו מספיטפיירים מצריים שנפלו. כמו כן, הסבות היו בכנה-מידה די משמעותי: פעם שמתי כאן טבלה של כל כלי-נשק קלים שהיו ברשות צה"ל במרץ 1949. בטבלה הזאת יש 14 בראונינגים בקוטר 0.303 בשימוש קרקעי, ומאחר שאני לא שמעתי על ייצור סדרתי של בראונינגים קרקעיים בקוטר כזה - כנרא שמדובר בכלים מוסבים. וכנראה, הוסבו יותר כלים עד כמה - אין לדעת.
|