|
17-11-2005, 23:24
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
ציטוט:
אפשר לצאת מהדום עד גובה כיס תחתון (לפתוח מדף ולהרים דום 5 שניות) ולרסס בגלילון אחרי שהוצאת אותו מהמיתקון (5 שניות) הכנסת מחסנית וטענת (3 שניות). קיבלת 13 שניות שבהם אתה מסכן את עצמך ואת הצוות צריח כשאתה חושף אותם לרימון/בקת"ב/מטען.
|
אני רואה שהיית שריונר למופת . למה אתה חושב בתוך הקופסה ? למה המרובעות הזאת ? למה אתה צריך לפתוח מדף , להוציא את הנשק מהמתקון (כן , במידה והמדף סגור אב"כ , למה הנשק בתוך המתקון ? לא בריא בכלל) , להכניס מחסנית (???????? מה ?????? להכניס מחסנית ?? מחסנית לא בנק"ל כשאתה נמצא בפעילות מבצעית בתוך שטח אוייב ? אתה רוצה להגיד לי שככה באמת היה הנוהל אצלכם בפלוגה ????? ) ולטעון ? באמת ! זה בדיוק אותה מרובעות שאני מדבר עליה .
מה הבעיה בלקחת את הנק"ל של תותחן , לדרוך אותו (אוי וואוי , לדרוך את הנשק בתוך הצריח ) , לפתוח את המדף ולעבוד ?
כאשר עלה מחבל על אחד הטנקים אצלנו בחטיבה , בתא נהג היה מ"פ (חי"רניק לשעבר) . הוא לא חשב הרבה , הוציא את האקדח שלו דרך האפיסקופ והוריד את המחבל . גם המקרה שתיארתי מעל , לקחת את הנשק של התותחן קרה כאשר עמד מחבל קרוב לטנק והתחיל לירות לעבר המפקד
ציטוט:
הרבה יותר חכם יהיה להיכנס לצריח ולקרוא בקשר לטנק/נגמ"ש/חירניק שנמצא ליד שירסס את מי שנמצא על הצריח. זה ייקח פחות זמן ולא יסכן אותך ואת הטנק.
|
בטח זה יותר חכם . ומה יהיה אם המחבלים לא עולים על טנק , אלא הפוך , עולים על הנגמ"ש ואז תורך לעשות בננה בננה ? מה תתחיל לעשות , לשפר עמדה עד שתוכל לרסס במקביל ? אותה תמונה שהבאתי מעל , של שרשיר שנגנב - הוא לא נגנב מטנק . הוא נגנב מאכזרית של גולני שעלו עליה פלסטינאים . והטנק לא עשה כלום . כנראה שחירני"קים משום מה יכולים לסכן את התחת שלהם עבורך ולהתרוצץ חשופים בחוץ , אבל לא הפוך ? כן , העיקר שזה "לא יסכן אותך ואת הטנק" .... ועל הזין כל השאר (תסלח לי על היותי כזה בוטה , לא מכוון עליך בשום פנים ואופן , פשוט זאת צורת התבטאות שלי) .
וובמצב של כורח מבצעי , לא תמיד יהיה צק"מ ? לא תמיד היה צמד כלים ? קורה , שולחים את הטנק לבצע משימה לבד , חיפוי על בסיס עצמך . אפשר להתווכח ולצעוק , אבל בסוף תצא לבד . מה אז ? קוראים בקשר ומחכים שיבואו ? כן , זה באמת יהיה הרבה יותר מהיר ....
ציטוט:
ההבדל הוא יכולת הפעולה. אני לא יודע באיזה טנק אתה שירתת, אבל מתוך המג"ח 7ג שאני הייתי בו קשה מאד להגיב אל מישהו שעומד על הצריח שלך. אתה בעמדה נחותה, באזור צפוף מאד (מאד מאד צפוף במג"ח 7)
|
לא מכיר , כנראה שאתה צודק . אני מדבר מנסיון אחר ואתה מדבר מנסיון אחר ....
ציטוט:
עם נשק ארוך מדי שמקובע למיתקון עם מחסנית בחוץ
|
ונשאלת השאלה עוד פעם . למה ?????????? אז למה כבר שלא תשמרו אותם בפנים וזהו ? שמע , אין לי פשוט מה להגיד
ציטוט:
למה לעזעזל להילחם כמו חי"רניק כשיש לך טנק?
|
כמובן שלא , אתה עוד פעם מפספס את הנקודה שלי . יתרונות של טנק הם יתרונות של טנק . ואתה חייב להשתמש בכל הירונות האילו עד הסוף . ולאותו טנק יש חסרונות באותה מידה כמו שיש יתרונות . בזמן לחימה עירונית , הרבה פעמים החסרונות האילו יוצאים לידי ביטוי . ואז אתה חייב לפעול לא בצורה שגרתית , מחוץ לתח"ש , מחוץ לקופסה , להיות לוחם ולא רק שריונר . בסך הכל , זה לא ישנה הרבה . מבחן התוצאה לרוב יהיה רק מחבל הרוג או מחבל חי , ולא טנק נפגע . אבל אותו מחבל שחיסלת זה כבר אותו מחבל שלא יסתער לעבר חיר"ניקים חשופים בהזדמנות אחרת .
ציטוט:
סגור פתח, תעיף את המלוכלך מהטנק ע"י נסיעה מהירה/צידוד ודרוס/ירי מקביל/שגר מדוכות.
|
בוא אני אגיד לך גם איך זה יכול להגמר . אתה סוגר "פתח" , עשית לעצמך "לילה טוב" והוצאת לעצמך את העיניים ואת האוזניים . אתה לא רואה כלום , אתה לא שומע כלום , אין לך מושג איפה נמצא עכשיו המחבל . אתה יכול לנסוע קדימה ואחורה , אתה יכול לצודד , אתה יכול לשגר מדוכות (למה בכלל ? ) , אבל אין לך מושג מה הולך עכשיו מסביבך . ונניח אין אף אחד לידך שיכול לשמש לך עיניים (ותבין , אין לי בעייה כאשר מישהו כן נמצא ליד , מצידי תעשה בדיוק כמו שאמרת ) , המחבל הזה עכשיו מבחינתו יכול ליפול על הקרקע אחרי הצידוד השני , להדליק סיגריה , לצחוק עליך כשאתה נוסע קדימה ואחורה כמו עיוור באטרף , לחכות עד שתירגע מהאטרף ולעלות עליך בחזרה . מקרה שקרה למ"פ שלנו בבית חנון . רק שהוא פתח מדף (אחרי כל הצידוד ונסיעה לפה ולפה , דיניין לידו ראה שהמחבל עוד חי וקיים ומנסה לעלות מאחורה) , ראה את המחבל עולה מצד אחר (ניסה לתפור אותו אני חושב , או שפשוט צודד אותו) .
ציטוט:
גלילון במיתקון שלוקח זמן יקר להוציא אותו משם, מחסנית בחוץ שלוקח זמן להכניס ולטעון וחוסר מרווח תמרון - מה שיקשה מאד לירות . רוב הסיכויים שברגע שתפתח את במדף תחטוף אבן/ דקירה / כדור בראש.
|
אתה מכיר את השאלה . גן ילדים .
ציטוט:
אני לא יודע מה הלך בפלוגה שלך ולמה כולם היו ממורמרים
|
ממורמרים מ"שריונרים" כמוך . אגב , פלוגה שלי החזיקה את שיא הורדות מחבלים בזמנו בחטיבה (ואני חושב שגם בכל חש"ן) ואותו מ"פ שהיה אצלנו, היה אגדה בכל פיקוד דרום . וכן , "שריונרים" הוא לא סבל מעומקי עמקי נשמתו .
ציטוט:
אם קרו מקרים שבהם אנשים טיפסו על הטנקים, גנבו מאגים תחמושת או סתם חגגו שם למעלה ובמקום להגיב המט"ק נעל את עצמו בצריח עד יעבור זעם ולא עשה כלום, אז הוא מטומטם
|
כנראה זה טוב שלא היו לכם מקרים מיוחדים מטווחים קרובים , אחרת אני רוצה לראות באמת מה אתם הייתם עושים .
ציטוט:
אני לא יודע מה התו"ל למקרה של חי"ר על הצריח, אבל אני אשמח לשמוע את דעתך.
|
התו"ל הוא להוריד אותו .
ולבסוף : אחד הסיבות שאני מתעב את ההתנהלות של אותם השריונרים היא , שאני מאמין בלוחמה כירורגית . אני מאמין שכמה פחות נזק היקפי , ככה יותר טוב . לעשות את העבודה נקי ולא לערב את מי שלא רוצה ולא אמור להיות מעורב .
כל אותם הגנרלים שמדברים על זה ובשטח הדבר מאוד רחוק מלהיות קיים . איך זה מתבטא אצל אותם השריונרים ? כי לפעמים יש לך רחובות שאתה יכול לפתוח לשנייה וחצי את המדף ולראות שאתה עובר את הרחוב בשלום ולא מוריד איזה קיר , אוטו או צינור מים (ואני לא מדבר על הנזק כספי אדיר שנגרם בעיקבות פגיעה בגוף הטנק . כמה כנפיים אפשר להחליף ? ) . כי לפעמים , במקום ישר לירות פגז (שעוד פעם , שלא תבין אותי לא נכון - יש מקרים שחייבים וזה עדיף לירות פגז ) אפשר אולי לירות מקביל ? או אולי לצאת החוצה ולנהל אש אם רוס"ר או מאג ? למה כל תחקיר מבצעי שקשור לטנקים (לא רק לטנקים) , תמיד מסתיים במשפט "כמות תחמושת שנורתה אינה פרופורציונלית לגודל האיום ? "
|
|