15-11-2005, 18:48
|
|
|
חבר מתאריך: 15.11.05
|
|
(תעופה) - מחפש מנחה לעבודת גמר
קודם כל אומר שלום לכל חברי הפורום, שלום
שמי ארז, תלמיד י"א. חלק מכם מכירים אותי או מהודעות אישיות או מהפורום המקביל ('מטוסי קרב') בהיידפארק.
אני כותב כאן כי אני מאוד מעריך את הכותבים בפורום זה, ויודע שחלקם אף עוסקים בנושאים בטחוניים לפרנסתם.
בקרוב כלל הנראה אתחיל לכתוב עבודת גמר. נושא שמעניין אותי כבר שנים הוא פרויקט הלביא. אני מעוניין לחקור את ההיסטוריה של הפרויקט מתוך שאלת חקר (יומרנית למדי, אני מודה, אך עדיין חסרת תשובה מעמיקה) - האם אי המשכת פרויקט הלביא הייתה טעות, או החלטה נבונה?
כחלק מעבודת הגמר, אני נדרש לעבוד עם מנחה, מומחה (בעיקר בעלי תואר שני, אך כל הצעה תתקבל בברכה וייתכנו גם חריגים) בתחום בו עוסקת העבודה, במקרה זה, היסטוריה צבאית/תעופתית, שיהיה מוכן לתרום מזמנו ומרצו.
המנחה אמור להיפגש עם התלמיד, לעזור לו בכתיבת העבודה, לייעץ לו, לתת לו הערות והארות בונות ולעמוד בקשר, מעת לעת, עם האחראים בבית הספר. עבודת הגמר לא אמורה להיות ברמה תובענית מדי, אפשר לקרוא לה סמי-אקדאמית.
אני חושב שפרויקט הלביא הוא אחד מהאפיזודות המרשימות ביותר בהיסטוריה התעופתית הישראלית, וחשיבות כתיבת מחקר עליו עולה עוד יותר בהתחשב בכך שעד עתה לא מצאתי שום מחקר/ספר מקיף על תולדות הפרויקט. נכתבו מספר ספרים שעסקו בלביא כחלק מנושא אחר, פוליטי, כלכלי או ביטחוני, ומספר גדול של מאמרים/כתבות על הפרויקט, אך מעולם לא נכתב ספר/מחקר מקיף על פרויקט הלביא מהזוויות הרבות והבלתי ניתנות להפרדה שלו.
כל מי שמעוניין להציע עצמו לעזרה, יכול ומוזמן לשלוח לי לכאן הודעות, ואני אצור איתו קשר. כמו כן, מי שמכיר אנשים המתאימים לתפקיד ומעוניינים לסייע, מוזמן להציע אותם.
כמו כן תתקבל כל עזרה מכל אדם בעל ידע על הפרויקט, חומרים הקשורים לנושא או רצון לעזור. לצערי בארץ שלנו אי אפשר להגיע רחוק בעניינים ביטחוניים ללא קשרים, ואפשר להיתקל באטימות רבה. אני אשמח לקבל עזרה מכל אחד שיכול לקדם את העניין אצל האנשים הנכונים.
בתודה מראש,
ארז
|