לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #6  
ישן 30-11-2004, 10:59
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
כשלא מרשיעים, זה בגלל שהוא שמאלני. כשמרשיעים, זה עלה תאנה...
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי wxyz שמתחילה ב "שהוא על תקן עלה תאנה."

אני מציע שבמקום להתייחס להרשעה בהיבט הצר של שמאל-ימין, חשוב להתייחס אליה בהיבט הרחב יותר של ההלכה העקרונית, שחשובה לכל מי ששלטון החוק ותקינות הדמוקרטיה יקרים לליבו.
אני מציע לקרוא היטב את הדברים הבאים מתוך הפסיקה היום:

נשיא בית המשפט העליון, אהרון ברק, הדגיש בפסק הדין את חשיבות תחימת גבולותיה הברורים של עבירת המרמה והפרת האמונים וכותב: "עובד הציבור הוא נאמן הציבור... משלו, אין לו ולא כלום, וכל שיש לו, למען הציבור יש לו... נאמנות מחייבת הגינות, יושר, ענייניות, שוויון, סבירות ואיסור הימצאות במצב של ניגוד עניינים... הגשמתם של אלה מחייב התנהגות על פי הדינים והנהלים, שמירה על אמון הציבור ועובדי הציבור ועל טוהר פעולותיהם. לשם הבטחת מטרות אלה בא האיסור הפלילי באשר להפרת אמונים. הוא בא למנוע התנהגות של עובדי הציבור שהיא מסוכנת לחברה ולסדרי הממשל. עובד ציבור המפר אמונים מכרסם בעבותות הקושרות אותנו כבני חברה אחת".

עוד מוסיפים השופטים: "תמימי דעים אנו כי עבירת המרמה והפרת האמונים היא אחד המחסומים העיקריים שהציב המחוקק למניעת הידרדרות השירות הציבורי ממינהל תקין למינהל קלוקל... עלינו לשוות לנגד עינינו כי אך כפסע הוא המרחק בין מנהל מושחת לתהליך של כרסום משמעותי באופיו ובחוסנו של המשטר הדמוקרטי". השופטים מוסיפים כי "כאשר עובד ציבור פוגע פגיעה מהותית בערכים הנמצאים ביסוד עבירת המרמה והפרת האמונים, אין להירתע משימוש בהליך פלילי נגדו".

השופטים קבעו בפסק הדין כי למעשה הפרת אמונים הפוגע בציבור מצטברים שני שיקולים כבדי משקל: מעמדו הבכיר של עובד הציבור ועוצמתה הרבה של ניגוד העניינים. במקה של שבס, לקביעתם, הצטברותם של שני השיקולים הללו יצרה פגיעה מהותית באמון הציבור ופגיעה מהותית בטוהר המידות של השירות הציבורי. באשר למודעותו של שבס לפסול שבמעשיו קבעו השופטים כי שבס היה מודע לכך שיחסיו עם חבריו בשתי הפרשות הם קרובים והדוקים וכי הוא פועל בענייניהם בזמן שהוא משמש כמנכ"ל משרד ראש הממשלה ולפיכך היה מודע לטיב הפיזי של ניגוד העניינים שבו היה מצוי. "אמת, שבס לא היה מודע לפסול שדבק במעשיו... כמו כן, שבס לא היה מודע לקיומה של פגיעה מהותית בערכים המוגנים על ידי האיסור הפלילי", נאמר בהחלטה. ועם זאת, קובעים השופטים, הדבר אינו משנה מאום משום שלא נדרשת מודעות לטיבה הנורמטיבי של ההתנהגות.

השופטים הוסיפו כי ניגוד העניינים שבו היה מצוי שבס בשתי הפרשיות פגע מהותית בטוהר המידות של השירות הציבורי. השופט מישאל חשין אומר בפסק הדין "הפרתה של חובת האמונים כהפרתו של טוהר המידות... עקרון טוהר המידות של עובד הציבור זהה לעקרון תקינות פעילותו של המנהל הציבורי".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #25  
ישן 30-11-2004, 11:35
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
אנסה להרים את נטל ההסבר
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי jumbo שמתחילה ב "חומר למחשבה"

עקרון חשוב במשפט הפלילי הוא, כי כל ספק צריך לשחק לטובת הנאשם, ולא לטובת התביעה. בגלל העקרון הזה - שהוא אגב משותף לכל מערכות המשפט בכל מדינות החוק - השופטים לעתים מקריבים עניין עקרוני לטובת העניין האישי של הנאשם.

בית המשפט העליון בחכמתו, החליט "להשתחרר" מהצורך לדון בשיקולים של עינוי דין וטובת הנאשם, כתגובה לפניית הפרקליטות לבקשת דיון נוסף. גם הפרקליטות, כדי לשכנע את בית המשפט כי העניין שלהם אינו "לרדוף" את הנאשם הזה, אלא להגיע לפסיקה עקרונית בבעיה הקשה של הרשעה על "הפרת אמונים", אמרה כי אין לה עניין בהגדלת העונש אלא רק בהרשעה עקרונית.

זה מה שקרה. התועלת הציבורית מפסק הדין העקרוני עולה לאין שיעור על הסיפוק שאולי היו מקבלים אי אילו תובעים וצופים מן הצד בהענשתו הקשה של שבס.
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #27  
ישן 30-11-2004, 12:12
  jumbo jumbo אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.07.02
הודעות: 2,218
ההסבר שלך הגיוני וגם כנראה נכון נכון, אבל
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "אנסה להרים את נטל ההסבר"

עדיין לא ברור מדוע היתה הפרקליטות צריכה "לשכנע" את בית המשפט שאינה "רודפת" את הנאשם.
אם הנאשם זך ונקי הרי שהשופטים לא היו נרתעים מלפסוק כהבנתם ושום התחייבות לא היתה נדרשת.
אם היו פוסקים שהנאשם חייב בהרשעה הרי שהוכח שזו לא רדיפה אובססיבית של הפרקליטות, הנאשם הינו עבריין וצריך להשאיר לשופט המחוזי המלומד את חומרת העונש.
בכל מקרה, כפי שההרשעה העקרונית הנוכחית מהווה תקדים, היא עלולה/עשויה להוות גם תקדים לויכוחים עתידיים בנושא המאסר:
מה יאמרו כל מיני "קהלנים" או "אפלים" למינהם אם עניינם יועלו לדיון בבית המשפט העליון אחרי שיזוכו (אם יזוכו) כפי שקרה בדוגמה של קהלני.
האם גם אז התקדים שלנו (וההסבר שאתה הבאת) יהווה נר לרגלי הפרקליטות? ואם לא, מיד ילינו על אפלייה...
האם גם אז "כדי לשכנע את בית המשפט כי העניין שלהם אינו "לרדוף" את הנאשם הזה אלא להגיע לפסיקה עקרונית תתחייב הפרקליטות שלא לדרוש עונש מאסר? מה שנכון לשבס חייב להיות נכון גם לאפל.
פסק הדין העקרוני אכן תקדימי, וכל היתר לא?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #37  
ישן 30-11-2004, 18:17
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
ושוב אתה מבקר מתוך בורות
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי relove שמתחילה ב "הפירוט שלך הוא אכן פלפול משפטי שאינו יכול לכסות על העובדה"

"ראיות" הן לעתים רחוקות מאוד עניין של ערכאת הערעור. לא מביאים לפניה ראיות חדשות ואין שומעים שם עדים. כאשר יש בקשה לדיון נוסף (כלומר לאחר שההליך המלא כולל ערעורים הגיע למיצויו) יכול הדבר להיות משני טעמים: 1. התגלו עובדות חדשות שלא היו ידועות. 2. מדובר בעניין עקרוני שדורש שיקול דעת מיוחד. אפילו במקרה (1) אין בית המשפט העליון שומע עדויות חדשות, אלא מחליט שעל בית המשפט הנמוך יותר לשמוע מחדש, לעתים במסגרת משפט חדש. (פרשת ברנס למשל).

המקרה השני, שהוא הנכון לענייננו, אינו דורש עדויות, ורק הפרקליטים טוענים בהסתמך על הראיות המוסכמות. (והן הפכו מוסכמות מרגע שניתן פסק הדין). הטענה היא שהפרשנות והפסיקה של בית המשפט היו מוטעים - ובגלל חשיבותו העקרונית של הנושא - בית המשפט העליון צריך לגייס יותר מוחות כדי לקבל נקודת השקפה רחבה ביותר.

זה מה שקרה כאן. ובית המשפט העליון פסק בהרכב של תשעה שופטים. אולם דווקא משום שמדובר בענמיין עקרוני, באה הפרקליטות לבית המשפט, טרם ההחלטה על הדיון הנוסף, ועשתה "עסקת טיעון" עם בית המשפט העליון. אתם תנפיקו לנו פסק דין עקרוני, ואנחנו לא נדרוש מאסר לשבס, כי לא בסבס עסקינן, אלא בעיקרון שנפגע בגלל זיכויו. "עסקת טיעון" תמיד כולל בתוכה אלמנט של "חוסר צדק מוחלט" במובן שהיא מקלה עם הנאשם, אבל היא תורמת לטובת הכלל. זה מה שקרה כאן.
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #41  
ישן 30-11-2004, 19:40
צלמית המשתמש של Big Joe
  Big Joe Big Joe אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 35,433
אתה לא מעמיד נכון את העובדות
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי wxyz שמתחילה ב "אתה אפילו לא מבחין שיש בלוליינות שלך"

מה שעמד לפני בית המשפט העליון בשלב שבו הפרקליטות התחייבה לא לדרוש מאסר, לא היה עניין עקרוני בכלל. להיפך זה היה עניין פרטי, של בקשה יוצאת דופן לחריגה מהנהלים המקובלים.

שבס עמד לדין בבית המשפט המחוזי והורשע. הוא ערער לבית המשפט העליון וזוכה. זהו-זה. זה המסלול של ההליך המשפט. היה פסק דין חלוט שזיכה אותו. וכפי שכבר אמרתי זיכוי סופי, נחשב סופי יותר מחיוב סופי בגלל שהחוק, והנוהג הם תמיד לתת לנאשם להנות מן הספק. (זאת אגב הסיבה שבארה"ב לאחר שזוכה מישהו על ידי מושבעים - אין ערעור, אפילו במקרים מסמרי שיער כמו או ג'י סימפסון).

ולכן כאשר באה הפרקליטות לבקש דיון חוזר הא צריכה להביא נימוק יוצא מן הכלל כדי לזכות בזה. כיוון שהיא טענה שמה שחשוב לה זה רק העניין העקרוני, ולא רדיפתו של הנאשם, היא הציעה הצעה שמשכנעת את בית המשפט שהעניין הוא עקרוני. אבל חשוב לציין ש"המחיר" הזה שולם לפני שבכלל בית המשפט נכנס לדון פעם נוספת בפסק הדין, והוא לא שולם בשביל להשיג הרשעה אלה בשביל עצם ההסכמה לצעד החריג של דיון נוסף. אין בו שום נקיטת עמדה לגבי המקרה עצמו, כי הוא נעשה לפני שהשופטים בכלל שמעו את הטיעונים לגופו של עניין.
_____________________________________

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #42  
ישן 30-11-2004, 20:21
  wxyz wxyz אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 14.07.04
הודעות: 684
ההליך הזה קיים רק בדמיונך.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי Big Joe שמתחילה ב "אתה לא מעמיד נכון את העובדות"

נו באמת. נכון שצריך סיבה טובה כדי לשכנע את בית המשפט העליון לקיים דיון נוסף לאחר שהוא כבר הכריע. אבל אתה טועה ומטעה כאשר אתה טוען שהסיבה הטובה הייתה התחייבותה של הפרקליטות לא לדרוש מאסר בפועל. הסיבה הטובה הייתה הטענה העקרונית שאיש ציבור לא חייב להיות מודע לכך שהוא עובר עבירה כדי להיות מורשע. שהרי אם הטענה הזאת עמדה לפני בית המשפט בערעור הראשון של שבס (שבו העליון זיכה אותו) ובית המשפט דן בה, הרי שנקבע תקדים ובית המשפט לא ישנה את החלטתו. אלא שהטענה לא נדונה לפני בית המשפט, ובית המשפט החליט שהדיון בה הוא סיבה טובה לדון בערעור מחדש.
ההליך שבו שבס הורשע במחוזי, וזוכה בעליון בפעם הראשונה, התייחס רק למסכת הראיות סביב אשמתו של שבס ללא התפיסה העקרונית שאיש ציבור יכול להיות מורשע גם אם הוא לא מודע לעבירה שבמעשיו; ואם נפרט יותר, במחוזי הצליחה התביעה להוכיח ששבס היה מודע לכך שמעשיו הם עבירה,ולכן בית המשפט המחוזי הרשיע אותו. בערעור (הראשון) בעליון, שבס הוכיח שהוא לא היה מודע לכך שמעשיו הם עבירה, ולכן זיכה אותו.
וכאן באה הפרקליטות בתביעה לדיון חוזר, בטענה שהתקבלה שגם אם שבס לא היה מודע לכך שמעשיו הם עבירה, בכל זאת עליו להיות מורשע. וזאת הייתה הסיבה הטובה לדיון חוזר.
מגוחך לטעון שבית המשפט יעלה לדיון עניין עקרוני, כאשר מעמדו של הנאשם בכל ההליך הוא כמעט של סטטיסט .
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #50  
ישן 30-11-2004, 12:12
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 22.03.03
הודעות: 22,094
תגובת היוע"מ והפרקליטות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dododo שמתחילה ב "בית המשפט הרשיע את שמעון שבס (אשכול מאוחד)"

להלן תגובת היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה לעניין הרשעתו של שמעון שבס במסגרת הדיון הנוסף, בשתי עבירות של מרמה והפרת אמונים:

בית המשפט העליון קיבל למעשה במלואה את עמדת המדינה כפי שהוצגה בדיון הנוסף והרשיע את שמעון שבס בשתי פרשיות נפרדות, בעבירות של מרמה והפרת אמונים.

מעבר למקרה הפרטי, הרי שלהכרעת בית המשפט כפי שניתנה היום יהיו השלכות רוחב ארוכות טווח על המשך התמודדותה של התביעה הכללית עם עבירות שחיתות המבצעים עובדי ציבור ונבחרי ציבור. ההסבר לכך טמון בעובדה שמבחינתנו, עבירת הפרת האמונים מהווה את אחד הכלים המרכזיים שנתן בידינו המחוקק כדי להילחם בתופעות שחיתות שלטונית. מבחינה זאת, פרשת שבס היוותה קו פרשת מים בהמשך ההתמודדות כנגד תופעות אלו. הפניה לדיון נוסף נועדה כדי להבהיר את התמונה וכדי לדעת האם יש בידי התביעה כלי אפקטיבי למלחמה בשחיתות או שמא יש צורך לפנות מחדש למחוקק על-מנת להגדיר מחדש את הכלים שבהם ניתן להילחם בתופעות שחיתות שלטונית.

בית המשפט הסדיר היום הלכה למעשה את השימוש בכלי זה, קבע את דרכי השימוש בו ואת גבולות העבירה ולמעשה צייר קוים אדומים ברורים לטיפולם של עובדי ונבחרי ציבור בענייני מקורביהם. כך למשל, נקבע כי אין צורך שעובד או נבחר הציבור יסטה מן השורה בטיפולו בבקשות מקורביו ודי כי הוא נמצא במצב של ניגוד עניינים מהותי כדי שניתן יהיה לנקוט נגדו בהליך פלילי. כן נקבע כי ידיעת הממונים על עובד הציבור אודות ניגוד העניינים בו מצוי עובד הציבור ואף אישור על-ידי הממונים, אין בהם כדי לפטור אותו מאחריותו הפלילית למעשה שביצע בהיותו בניגוד עניינים מהותי.

פסיקת בית המשפט מהיום מעבירה מסר חשוב לעובדי ונבחרי הציבור ולמעשה עתידה לשמר את אמון הציבור במערכת השלטונית ובעובדי הציבור המשרתים אותו, את טוהר המידות ואת תקינות פעולתו של הממשל. מערכת התביעה הכללית תמשיך ותפעל בהתאם לפסיקת בית המשפט במאבקה כנגד תופעות של שחיתות שלטונית.

http://www.nfc.co.il/blog/Yoav/
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:59

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר