לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-11-2005, 22:27
  liel rubel liel rubel אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.11.05
שאלה רפואית לגבי מודיעין שדה

אני עומד להתגייס בסוף החודש למודיעין שדה.
הפרופיל שלי הוא 82 ואני מרכיב משקפיים עם צילינדר של מספר אחד ואחד וחצי בעיניים,
בנוסף לכך יש לי גם אלרגיה לקרדית אבק הבית שלא משפיעה עליי באף צורה חוץ מעניין של התעטשות ונזלת.
שני הדברים האלה מצויינים אצלי רק כבתור סעיפים אם בכלל, כיוון שאני יודע שהפרופיל שלי לא ירד על אחד משני הדברים האלו.

השאלה שלי היא האם אחד מהדברים האלה ובעיקר הדגש הוא על האלרגיה יכול להשפיע על השיבוץ שלי לתפקיד של איש צוות עומק כדוגמת תפקיד תצפיתן והאם הדבר יכול למנוע ממני להגיע להיות תצפיתן במודיעין השדה? כי לפי מה שהבנתי על החייל וקראתי הייתי מאוד רוצה להיות בתפקיד הכי מבצעי מאתר ומעניין וחשבתי בכיוון תפקיד בצוותי העומק ורציתי לדעת אם האפשרות הזאת תתאפשר לי. אני אודה למי שיוכל לעזור לי
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 11-11-2005, 14:34

המטרה שלי היא אחרת
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "כדאי"

אני מאוד הייתי רוצה לעשות במודיעין שדה פעילות שהיא תהיה מעניינת מאתגרת ושיש בה פעילות יותר בשטח.. הייתי מאוד רוצה להגיע לצוותים הניידים ופחות לרקונים.
כי על פי מה שהצלחתי לקרוא מכל הודעות הפורום על מודיעין השדה קראתי הודעה הודעה במשך יומיים שלמים (וההודעות שלך טליק עזרו לי מאוד ותודה רבה דרך אגב), ובגלל זה אני חושש שייפסלו אותי וימנעו ממני להגיע לשם.

אבל מצד שני הבאתי בצו הראשון לרופא את כל האישורים וכל הגורמים שמשפיעים לי על האלרגיה והפרופיל שלי ירד ל82 ולא מהסעיף הזה של האלרגיה אלא מסעיף אחר והדבר נדבק על ידי חבר שלי כי גם אני חשבתי שהפרופיל ירד על האלרגיה וכמו שהצלחתי להבין פרופיל 82 מספיק בשביל להגיע לכל המקומות במודיעין השדה ככה שיש לי מחסור לגבי מידע בעניין.
לפי דעתך לפני שמשייכים לרקונים ולצוותים הניידים וכשהם מסתכלים על הפרופיל שלי ורואים שהוא מתאים לכל תפקיד הם גם יסתכלו לפני על הסעיפים שיש לי (שלא קשורים להורדת הפרופיל) ? מצטער על האורך של התגובה אבל זה יעזור לי מאוד תודה.
ישן 11-11-2005, 16:08
  taporik taporik אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.04.05
בקשר לאיך ממינייםלגדודים... זה לא לפי מקום מגורים...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי liel rubel שמתחילה ב "שאלה רפואית לגבי מודיעין שדה"

יש למז"י שיקולים משלה...
למשל בגדוד שלי... (ניצן) העבירו אנשים מאיתנו לגדוד שחף.. ומשחף אליינו.... באמצע הטירונות..
וגם... אני מכיר אנשים שפשוט בקשו לעבור לגדוד אחר... ובלי הרבה בעיות עברו...

ובקשר לאלרגייה...
יש לי חבר (לצערי הוא לא ביחידה שלי)...
באמצע הטירונות נמצא שיש לו אלרגייה לפודרה... (פודרה, כל מוד'"שניק תותחן שריונר ומוהנדס מכירים)
זה חול שנטחן לפודרה ע"י הפומות של המוהנדסים...
והעבירו אותו...
תראה אני לא חושב שמשחקים עם הדברים האלה...

ונראה לי גם זה המקום לשאול...
אם נגיד אני מדווח ע אלרגייה... שולחים אותי להפנייה ונמצא שיש לי אלרגייה...
כמה זמן יקח להם לכנס וועדה ולהחליט אם להוריד לי פרופיל או לא....?
שהבחור לא יסבול יותר מידי....
ישן 11-11-2005, 16:16

תודה על המידע.. אבל העניין הוא כזה
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי taporik שמתחילה ב "בקשר לאיך ממינייםלגדודים... זה לא לפי מקום מגורים..."

אני בצו ראשון כבר הודעתי על האלרגיה והבאתי את כל האישורים המתאימים לגבי האלרגיה ולגבי בדיוק למה אני אלרגי והפרופיל שלי ירד לא על זה אלא על פציעה שהייתה לי כשהייתי קטן והאלרגיה לא מופיעה לי בסעיפים שהורידו לי את הפרופיל.. ככה שהשאלה שלי היא האם יכולים לפסול אותי מלהגיע לצוותים הניידים במידה ויש לי פרופיל 82 ואין לאלרגיה קשר להורדת הפרופיל.

טליק ענה לי על השאלה הזאת.. אבל בנוסף רציתי לשאול עוד שאלה בנושא..
האם בטפסים הרפואיים שלי מופיעה לי האלרגיה בתור סעיף שלא הוריד לי פרופיל? כלומר האם הסעיף שיש לי אלרגיה לאבק מצויין אצלהם?
ישן 11-11-2005, 19:25

אוקיי תודה רבה על המידע ועל ההרגעה ויש לי עוד כמה שאלות לגבי החייל עצמו
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "תשובה"

לגבי השאלה של למה הצהרתי על האלרגיה הסיבה היא שחשבתי בהתחלה שהדבר יכול להוריד לי פרופיל ובגלל זה חשבתי להצהיר עליה וגם מפני שהיה סעיף ספציפי שדיבר על אלרגיות בטפסים של הצו הראשון ככה שלא רציתי להסתיר שום דבר.
ואני באמת מקווה שאני לא ארגיש אותה אחרי שאני אתרגל גם שמעתי שאחרי שמתרגלים לא מרגישים אותה.

רציתי לשאול אותכם כמה שאלות נוספות לגבי התפקידים של מודש..
האם מוכמיסט הוא כביכול רקוניסט?
האם כל מי שנמצא בצוותים הניידים נקרא תצפיתן?
והאם תצפיתני מוצב נחשבים בתור תפקיד בפני עצמו או שהם מתקשרים לצוותים הניידים?

מצטער על כמות השאלות ותודה מראש
ישן 12-11-2005, 05:36

בעקבות כל מיני שינויים שנערכו בחייל וכל הדברים שקראתי בפורום יצרו בי בלבול
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "תשובות"

לפי מה שהבנתי כיום בחייל אין דבר כזה שנקא מוכ"מ או תצפיתן וששניהם נקראים לוחמי איסוף.
אבל לפי מה שאני יודע לאחר האימון המתקדם ישנם כאלה שהולכים לרקונים וישנם כאלה שהולכים לצוותים הניידים, וכל אחד מקבל את ההכשרה לפי המקום אליו הוא הולך.
השאלה שלי היא האם אלה שהולכים לרקונים הם כביכול המוכ"מים ואלה שלצוותים הניידים הם כביכול התצפיתנים?

במידה ואני טועה במה ששאלתי אז אולי השאלה הנכונה לשאול היא האם בתוך הצוותים הניידים כל אחד מוכשר לתפקיד אחר כלומר מוכ"מ תצפיתן ובעצם מוכ"מ אינו קשור בכלל לרקונים? האם תצפיתן במוצב נחשב גם לאחת מההכשרות בתוך הצוותים הניידים ? או שכולם בתוך הצוותים הניידים מוכשרים לכל התפקדידים?

כל העניין הזה מבולבל אצלי ומאוד הייתי שמח אם תוכל לעזור לי בעניין הזה כי אין אף מקום שהצלחתי למצוא מידע מסודר לגבי שאלות אלו.
בתודה מראש!
ישן 12-11-2005, 14:49
  טליק טליק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.12.04
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי liel rubel שמתחילה ב "בעקבות כל מיני שינויים שנערכו בחייל וכל הדברים שקראתי בפורום יצרו בי בלבול"

השאלה שלי היא האם אלה שהולכים לרקונים הם כביכול המוכ"מים ואלה שלצוותים הניידים הם כביכול התצפיתנים?
תשובה- לא!

במידה ואני טועה במה ששאלתי אז אולי השאלה הנכונה לשאול היא האם בתוך הצוותים הניידים כל אחד מוכשר לתפקיד אחר כלומר מוכ"מ תצפיתן ובעצם מוכ"מ אינו קשור בכלל לרקונים?
תשובה- כל לוחם מוכשר לאמצעים שונים אך הוא ורסטילי!

האם תצפיתן במוצב נחשב גם לאחת מההכשרות בתוך הצוותים הניידים ? או שכולם בתוך הצוותים הניידים מוכשרים לכל התפקדידים?
תשובה-תצפיתן במוצב הוא לוחם איסוף!

אני מתפלא על שאלתך משום שהדברים מאד ברורים ונכתבו בואריאציות שונות כדי לתת מענה לכל השואלים בסגנונות שונים, צריך אמנם להקדיש זמן לקריאה והפנמה אך העניין ברור למדי.

כל טוב
ישן 13-11-2005, 17:36

יש לי כמה שאלות בקשר למיון לגדודים
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי טליק שמתחילה ב "תשובה"

טליק כפי שאמרת שבמידה ואני רוצה להיות בגדוד מסויים אז אני צריך ללכת למפקד ולבקש ממנו להיות בגדוד שלו .
אז יש לי כמה שאלות בנושא:
האם לבקש מקצין המיון להיות בגדוד מסויים יכול לעזור לי או שקצין המיון בכלל לא אחראי על השיבוץ לגדודים?

אמרו לי שביום הראשון בטירונות מחלקים את כולם וקוראים בשמות שכניראה הרשימה שממנה קוראים היא כבר מחולקת לאיזה גדוד כל אחד משתייך, אז השאלה שלי היא איך אני בכלל יכול לזהות מפקד של גדוד מסויים אליו אני רוצה להשתייך? ובמידה ואני לא מזהה איזה מפקד שייך לאיזה גדוד האם לפנות אל המפקד שאצלו אני נמצא ולבקש ממנו לעבור לגדוד מסויים?
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:49

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר