|
04-02-2007, 23:26
|
|
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים
|
|
חבר מתאריך: 01.01.06
הודעות: 53,831
|
|
עיר ללא הפסקה
"עיר הבה"דים", שצפויה להיבנות בדרום הארץ, תציג מהפכה בתחומי ההכשרות והארגון בצה"ל # בין השינויים: סוף לעבודות הרס"ר, לשמירות, לתורנויות המטבח, למסדרי בלאי ואפילו לטופס הטיולים # במתחם בסיסי ההדרכה יופקדו תחומי הניקיון, האחזקה, הניהול והאבטחה בידי חברות פרטיות # המשמעות: יותר זמן להדרכת החיילים, יותר יחס אישי וליווי צמוד לכל חניך
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/dover/site/Images_Site/tans.gif]
מאת כתב "במחנה", אלעד ארדן
הקמתה של "עיר הבה"דים" בצומת שער הנגב בתוך מספר שנים, צפויה להביא עמה גם דור חדש של חיילים שלא יכיר את המושגים הבאים: עבודות רס"ר, מסדרי בלאי, תורנויות שמירה ומטבחים. המשימות המיתולוגיות האלו יהפכו לנחלתן של חברות קבלן פרטיות, שיספקו לבסיסים השונים את שירותי המזון, הניקיון, האספקה והאבטחה במקום.
הקמת העיר, מתחם ענק שיכלול בתוכו את כל בסיסי ההדרכה של החילות תומכי הלחימה, תאפשר לזרוע היבשה לשנות באופן ניכר את גישת ההדרכה שבה היא דוגלת כיום. בין הבסיסים שישהו דרך קבע בעיר: בה"די הלוגיסטיקה, החימוש, השלישות, התקשוב, הרפואה והמשטרה הצבאית. עיקר השינוי מתמקד בהפיכת הבה"דים לגופים העוסקים בהדרכה בלבד, תוך הפקדת התחומים הלוגיסטיים והמנהלתיים בידי חברות חיצוניות.
תורניות המטבח והשמירה נחשבות כיום למטלות חובה בכל קורס צה"לי, אולם בעיר הבה"דים יועברו תחומים אלו לגורמים מקצועיים בלבד. באופן דומה יופקעו תחומים נוספים מאחריותם של החניכים בהכשרות, ובהם משימות ניקיון הבסיס, פיתוחו הסביבתי וניהול תחומי המחשוב והתקשורת בו. עיקר ההשפעה יחול על החניכים עצמם, שיזכו ליותר שעות מנוחה, ליחס אישי ממפקדיהם ולשעות הדרכה נוספות.
מנהלת עיר הבה"דים בזרוע היבשה אישרה באחרונה את מתווה העיר ואת שיטת הניהול והאחזקה שלה. המתחם העצום ייבנה בצורה מאורגנת ומסודרת, כאשר במרכזו יעמדו "רובעי ההדרכה". סביב למתחמי ההדרכה יוקמו מרכז מגורים המיועד לכלל חיילי המחנה, ומתקנים לרווחתם של השוהים בעיר - מרכזי קניות ושירות שונים. בצדי העיר יוקמו מרכזים לוגיסטיים שיספקו לחיילים שירותים מגוונים באמצעות סניפים.
כך למשל, ייבנה "סניף שירות" שיכונה "כלבו בלאי" ויפעל במרכז הקניות. במסגרת ספק השירות, שיפעל 24 שעות ביממה, יוכלו החניכים להחליף את הציוד הלא תקני שעליו חתמו, ולקבל במקומו ציוד תקין. במתכונת דומה, תפעל בעיר "נשקייה ניידת", שתנוע על גבי משאית. זו תאפשר לחניכים לטפל בנשקם האישי בפתח מגוריהם בזמנם החופשי, ולא על חשבון זמן ההדרכה.
"עיר הבה"דים היא הזדמנות יוצאת דופן לשפר את שיטות ההדרכה בצה"ל, וליצור תרבות ניהולית וארגונית יעילה יותר", הסביר ל"במחנה" ראש מנהלת עיר הבה"דים בזרוע היבשה, סא"ל שלום אלפסי. "במסגרת התפיסה הניהולית החדשה אנחנו בעצם אומרים לבה"דים: נהלו אתם את תחום ההדרכה, ותשאירו לעיר לספק לכם את כל המעטפת. כיום, מוקדשים חלק נכבד מהזמן ומהאנרגיות של מפקד בסיס הדרכה לטיפול בניהול השוטף של הבסיס ולא להכשרת החיילים", הוסיף.
"על-פי התפיסה החדשה, 85 אחוז מהמשימות הלוגיסטיות השוטפות המוטלות כיום על גופי האחזקה והמנהל בבסיסי ההדרכה, יבוצעו על-ידי הגוף הלוגיסטי המרכזי של העיר", ציין סא"ל אלפסי. לדבריו, בעיר החדשה ישמשו חלק מהמרכזים הלוגיסטיים כיתות לימוד. "אם בעיר אנחנו מכשירים חיילי חימוש, לחלק מהסדנאות יהיה קיר שקוף שמאחוריו תוכל לשבת כיתה וללמוד מה נעשה בסדנת אחזקה, וכל זאת בזמן אמת", הסביר. "השאיפה היא להיעזר גם במרכזים הלוגיסטיים בעיר ללימוד החיילים ולהכשרתם".
גם טופס הטיולים האגדתי ייעלם מהנוף של המתחם הגדול בדרום הארץ. לאחר שיסיימו המתגייסים את שרשרת החיול בבסיס הקליטה והמיון, ייקלטו החניכים בעיר הבה"דים באמצעות כרטיס החוגר במרכז קליטה מיוחד שיוקם למשימה זו.
"לאחר רישום החניכים בעיר, ילווה אותם נציג למתחם המגורים, שבו ימתינו בעבורם כל הציוד האישי והמידע הדרוש להם על מנת להתחיל את ההכשרה", סיפר סא"ל אלפסי. "כל התהליכים יתבצעו באופן ממוחשב. במרכז הלוגיסטי של העיר תפעל מערכת מיוחדת שתעקוב אחר הציוד, ותתאים את חלוקתו בין החיילים ובסיסי ההדרכה, בהתאם לצרכיהם השונים".
תחום הרפואה יעבור אף הוא מהפכה של ממש, בעיקר בכל הנוגע להמתנה לקבלת שירות רפואי ולאיכותו. כיום, כתוצאה מנסיעותיהם של חיילים למרפאות מיוחדות מחוץ לבסיס, מחמיצים החניכים לעתים תכופות תכנים מקצועיים חיוניים. בעיר הבה"דים מתכוונים לפתור בעיה זו באמצעות הקמת מרכז רפואי על-פי מודל אזרחי. בתחילה יגיעו החיילים שיבקשו טיפול לבדיקת רופא משפחה. האחרון, בהתאם לחומרת הבעיה, יפנה אותם לרופאים מומחים שיפעלו במרפאה מיוחדת בבסיס, לבית-המרקחת המרכזי או למחלקת האשפוז שתוקם בעיר.
עיר הבה"דים צפויה בנוסף להכיל בתוכה מתחם ספורט, שבו יוכלו החיילים להתאמן, בין היתר, במגרש אתלטיקה ובמכוני כושר מהשורה הראשונה. גם רשתות מזון מהיר מוכרות יפעילו סניפים בעיר, לכל מקרה שחדרי האוכל במתחם לא ישביעו את רעבונם של מאות החניכים.
לטובת המבקרים החיצוניים שייטלו חלק בפעולות ההדרכה שייערכו בבה"דים השונים, תעמוד מלונית מיוחדת, וכן ייבנה מרכז מבקרים שיציג את יכולותיהם של חילות צה"ל. "לחניך הבודד אין שום סיבה לצאת משערי העיר, כיוון שהיא תספק לו את כל מגוון צרכיו", סיכם סא"ל אלפסי.
ההחלטה על הקמתה של עיר הבה"דים התקבלה על-ידי ראש הממשלה הקודם, אריאל שרון, במסגרת התוכנית "צה"ל דרומה". בשנת 2003 הונחה אבן הפינה למתחם על-ידי שר הביטחון דאז, שאול מופז. עוד בשנת 2005 אושרה תוכנית האב לעיר, אך אכלוסה צפוי להתחיל רק במהלך שנת 2011.
קישור
_____________________________________
|
|