24-10-2005, 23:17
|
|
מנהלת אמצע החיים | אני? אני מסיפור אחר...
|
|
חבר מתאריך: 01.11.03
|
|
...
בכיף
קודם כל, לאבקת כביסה קוראים OMO, ועם כל האוסוציאציות הנלוות אני לא חושבת שהיא תלך יופי בארץ...
קודם כל קצת על אנגולה. אנגולה היא מדינה שהיתה כ 300 שנה תחת שלטון פוטורגזי, עד שבשנות ה 70 קיבלת את עצמאותה, ומיד החלה בה מלחמת אזרחים קשה מאוד שנמשכה 30 שנה, עד שנת 2002. המלחמה גבתה מחיר כבד מהמדינה, בחיי אדם, בבעלי חיים ובתשתיות. עכשיו המדינה נכנסת לתהליך שיקום בתמיכה עולמית.
אני גרה בעיר קטנטנה ודי הרוסה שנקראת וואקו-קונגו. המחוז בו אנחנו גרים, קוואנזה-סול, היה בעבר אחד המרכזים החקלאיים הגדולים של אנגולה, ובמיוחד נודע כמרכז החלב של אנגולה.
אני חלק מצוות הניהול הלוגיסטי של פרוייקט בשם "Aldeia Nova", הכפר החדש, הממומן ע"י הבנק העולמי וממשלת אנגולה ומבוצע ע"י חברה ישראלית, שמיועד למעשה לשקם את האיזור מבחינה חקלאית ולהחזיר לו את תהילתו הקודמת.
למעשה מה שאנחנו עושים זה לשפץ חלק מהכפרים הפורטוגזים שהיו פה (מה שנשאר מהם), לבנות בנוסף אליהם בתים חדשים בסביבתם, לכל בית, גם משופץ וגם חדש אנחנו בונים מבני משק (רפת/לול/חזיריה) ומכינים שטחים חקלאיים, חלקם בהשקייה, חלקם חקלאות בעל (שזה קל פה, יורד פה גשם 9 חודשים בשנה) וחלקם שטחי מרעה.
בנוסף משפצים ומשפרים את מערכת הניקוז (רוב השטחים מוצפים כיום), בונים מרכז תעשייתי לאיזור כולו בו תרוכז כל התוצרת מהאיזור ותמכר כקומפלקס (אנחנו שואפים לעודד אותם לעבוד כסינדיקאט) ובו גם יהיו השירותים לקהילה - מדגרה, מוסך, משתלה, מחסני תשומות, בניני מנהלת וכו'.
בקיצור - אנחנו מקימים פה מועצה איזורית ע"פ הדגם בארץ, עם מושבים בסגנון מושבי שנות ה 50 בארץ...
עכשיו אנחנו בדיוק עומדים בשלב מאוד כייפי בפרוייקט: אנחנו מתחילים לאכלס. בשבועות הקרובים יכנסו אנשים לבתים הראשונים, והכי כיף - הפרות כבר פה... והן פרות נורא יפות.... תראו בעצמכם:
זהו בערך... בהזדמנות אני אראה לכם עוד קצת תמונות של החיתו-יער פה...
...אה, וכמה עולה אחד? המקומי שהביא אותו רצה 3000$. יצאנו בערך ב 100$.