24-10-2005, 19:52
|
|
|
חבר מתאריך: 08.10.05
|
|
סכנה של ירי נשק תלול מסלול על מרכז המדינה
הקדמות
לא מצאתי באתר דיון רציני בסוגיה שבנדון, אשר מתחילה להיות רלוונטית ומאיימת יותר ויותר.
אמנם, זה נושא שמשולבים בו פוליטיקה וטקטיקה צבאית, אבל מטבעם של האנשים המתבטאים בפורום הנוכחי - ההעדפה שלי היא להעלות אותו כאן.
הבעייה
מזה זמן רב שמרחפת באוויר האפשרות שהפלסטינים ירכשו יכולת לירות על מרכז המדינה, ולמעשה להפעיל טרור על מדינה שלמה. אחרי היכרות קצרה עם המשתתפים כאן - נראה לי מיותר להסביר את המשמעויות של ירי יומיומי כזה לכיוון כפ"ס, נתניה, בואכה צומת גלילות....
מאז ההתנתקות פועלים הפלסטינים במשנה מרץ במאמץ להעביר את המידע והציוד הנחוצים להשגת האמל"ח ולהפעלתו מהרצועה אל הגדה.
לפי הפרסומים בימים האחרונים - כנראה שיש למערכת הבטחון סיבות ממשיות להתחיל לחשוש מכך - ובקרוב.
ככל הנראה, אין בידי ישראל כרגע אמצעים להתריע בזמן בפני ירי תלול מסלול, לבלום אותו, או להגיב עליו בצורה קשה כל-כך, עד כדי שהפלסטינים ירסנו את היורים בעצמם.
אבו מאזן איננו מסתמן כמי שיעשה את העבודה עבורנו, לא מבחינת דעותיו ולא מבחינת יכולות המנהיגות שלו.
התוצאה עלולה להיות (להבנתי, תוך זמן קצר של שבועות עד חודשים בודדים) - קושי לנהל חיים שגרתיים במרחב גיאוגרפי שיתחיל קרוב לקו הירוק בגזרת לוד ועד ג'נין.
כמה חודשים אחר-כך תתרחב הבעייה ללב האיזור המאוכלס בצפיפות, וזהו רק עניין של זמן עד שהטווחים והמיומנות הטקטית של המפעילים יאיימו ממש על רצועת החול של החוף.
פתרונות אפשריים
אינני רואה פתרון הגיוני מבחינת מחירו ומבחינת פרק הזמן שהאוכלוסיה האזרחית תוכל לעמוד בו.
סביר שיוזכרו בפרק זה אמצעים קרקעיים ואוויריים וגם זמני השהות באוויר של כטב"מים ואז"מים.
אני מזמין את חברי הפורום, ובמיוחד את המנוסים (מה שהיה נקרא בימי מלחמת ההתשה בקו ברלב "הנמרים"), להציע רעיונות לפתרונות צבאיים וטקטיים לסוגיה. אין הכוונה לדברים ששמע מישהו במילואים או לשמועות על נשק-יום-הדין החדש.
בנושא שכזה, לא ניתן להפריד את האמצעים הפוליטיים מהצבאים, ואני מציע להשאיר לחברים את הזכות להצביע על שילובים של שני הסוגים.
|