06-10-2005, 12:09
|
|
|
חבר מתאריך: 03.08.02
הודעות: 5,023
|
|
"הצ'יפס עלול לסרטן"
קליפורניה תובעת ממקדונלד'ס, וונדי'ס וברגר קינג לשים הודעות אזהרה: "הצ'יפס עלול לסרטן"
מדינת קליפורניה טוענת: "חומר שנוצר כתוצאה מטיגון מוצרי מזון עשירים בפחמימות בטמפרטורות גבוהות גרם לשיעור סרטן גבוה מאוד בבדיקות על עכברים"
יובל מנדלסון 6/10/2005 - גלובס
התובע הכללי בקליפורניה, תובע 9 יצרניות מזון וביניהן מקדונלד'ס, בורגר קינג, וונדי'ס, היינץ, פפסי ופרוקטר אנד גמבל על מנת שאלו יסכימו לפרסם הודעת אזהרה על מספר מוצרי מזון.
התובע הכללי ביל לוקייר, תובע מהחברות בשם מדינת קליפורניה, כי על החברות לשים הודעת אזהרה על השפעת החומר אקרילאמיד (Acrylamide) על מספר מוצרי מזון, בעיקר, מדובר בצ'יפס ומוצרי מזון מטוגנים אחרים.
לטענת מדינת קליפורניה, הוכח כי כאשר מוצרי מזון עשירים בפחמימות מטוגנים בטמפרטורות גבוהות, הם יוצרים אקרילאמיד. החומר האמור נבדק ונמצא כי גרם לשיעור סרטן גבוה מאוד בבדיקות מעבדה על עכברים.
חברות המזון טוענות כי החומר האמור הוא תוצר לוואי של חימום מסוג זה, וכי ישנם חומרים שנמצאו כמסרטנים הרבה יותר, ואינם מופיעים באזהרה על מנת שלא ליצור פאניקה בציבור.
הוויכוח האם לשים את הודעת האזהרה על מוצרי מזון שונים גלש גם אל תחום הדגה, כאשר יצרני דגים שונים בארה"ב נדרשו לאחרונה לרשום על אריזות הדגים את שיעור הכספית המצויה בדג, מה שעורר זעם רב בקרב יצרניות מזון הדגים.
|