 |

30-10-2005, 14:55
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
הודעות: 13,770
|
|
הכתבה מהביטאון:
אור יעקב
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.iaf.org.il/Shared/Images/General/tans.gif]
במרכז ניסויי הטיסה (מנ"ט) של חיל–האוויר לא חיכו עד לנחיתת מטוסי הסופה הראשונים כדי לערוך להם ניסויים. בחודשים האחרונים החלה במנ"ט סדרת ניסויים מיוחדת, שנערכה על מטוסי ברק, ונועדה לבדוק את תצורות החימוש של המטוס החדש ולאשר את השימוש בהן
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.iaf.org.il/Shared/Images/General/tans.gif]
אם לשפוט על פי סדרת ניסויים מיוחדת שהחלה לפני מספר חודשים במרכז ניסויי הטיסה (מנ"ט) של חיל–האוויר, לא תמיד צריך מטוס בשביל לערוך לו ניסויים. עוד לפני שהגיעו מטוסי הסופה הראשונים לישראל, כבר נערכו במנ"ט ניסויים על מטוסי ברק (F-16C/D) שבחנו את תצורות חימוש האוויר–אוויר הייחודיות של המטוס החדש. עד לסיום הניסויים בחודש אוגוסט, יחומשו מטוסי הסופה הישראליים רק בתצורות שאושרו על ידי היצרנית, חברת "לוקהיד–מרטין" האמריקאית.
ניסויי החימוש לסופה נערכים על מטוסי ברק, מאחר שמטוס סופה ראשון שישמש לניסויים יגיע למנ"ט רק בשנת 2006. בינתיים, מתבצעים הניסויים על שני מטוסים: ברק דו–מושבי וברק חד–מושבי. הסיבה: בברק החד–מושבי של מנ"ט מותקנת מערכת בקרה דיגיטלית שמסייעת לביצוע הניסויים ודומה לזו המותקנת בסופה, ואילו הברק הדו–מושבי, בו לא מותקנת המערכת, מזכיר בצורתו את המטוס החדש מעצם היותו דו–מושבי. את תוצאות הניסויים משקללים במנ"ט ומהן מסיקים על ביצועי מטוס הסופה.
ניסויי תצורות חימוש למטוס קרב הם אינם עניין של מה בכך. כל טיל, פצצה או אנטנה שנתלים על המטוס משפיעים על משקלו, ובכך גם על כושר הטיסה שלו. הניסויים במנ"ט נועדו לבדוק את ההשפעות האלו ולוודא שהן אינן חריגות או מסוכנות. "בניסויים אנחנו בודקים את יכולת הסופה לשאת תצורות חימוש ייחודיות ואת יכולתו של הטייס להיחלץ ממצב של איבוד שליטה, שעלול להיגרם כתוצאה מחימוש לא נכון", מסביר רס"ן ויטלי שפרמן, ראש מדור מערכות טיסה במנ"ט. "הטייס מתפעל את המטוס בצורה מאוד לא סבירה, מאבד את השליטה - ואז צריך 'לצאת מזה' בתוך זמן קצוב. אם הוא מצליח, תצורת החימוש מאושרת לשימוש. אם הטייס לא מצליח להחזיר לעצמו את השליטה במטוס, תצורת החימוש אינה מאושרת. ליתר ביטחון, התקנו על המטוסים 'מצנח סחרורים', שבמקרי חירום קיצוניים נפתח ומסייע לטייס להחזיר לעצמו את השליטה במטוס".
בינתיים, עד שיאושרו תצורות חימוש האוויר–אוויר המיוחדות, יחומשו מטוסי הסופה הישראליים בתצורות קיימות, שאושרו על ידי היצרנית, חברת "לוקהיד–מרטין" האמריקאית.
_____________________________________
ציטוט:
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
|
|