09-08-2005, 19:27
|
|
מומחה ללוחמת חי"ר, סיור וצליפה
|
|
חבר מתאריך: 06.12.04
|
|
עקרונית? כן.
פרטנית? לא. לא חסרות פקודות שדורשות עדכון - ובמקרה זה החייל הצליח לשכנע אותי ולכן קיבל אישור. אני גם לא רואה שיש למפקדים הבכירים יותר שום נסיון לאכוף פקודה זו, ואני יודע שנסיון כזה יביא רק להתמרמרות ללא תועלת בולטת.
אני אדם שעובד בהגיון. מהתייעצות עם רופא, לא נשקפת סכנה רפואית גם בתנאי שטח. הפירסינג אינו בולט כלפי חוץ. סוכם עם החייל שבמידה ויהיה צורך, או בעיה כלשהיא , הפירסינג יורד.
אני מאמין גדול בשכל ישר, ואני מאמין שאם החיילים יבינו את ההגיון שעומד מאחורי הפקודות הם יבצעו אותן טוב מאוד. לי תמיד חרה בתור חייל העובדה כי היו פקודות שאף אחד - אפילו לא מפקד הבא"ח - לא הצליח להסביר את ההגיון שבהן, ועדיין היה צריך לבצען. לדעתי זהו מקור לפגיעה במורל ובחוסר אמון שיש לחפ"שים כלפי דרגות בכירות יותר.
אני מאמין, והבהרתי זאת לחיילים עוד מתחילת הטירונות, ואני עדיין אומר זאת בכל שיחת פלוגה בתחילת מילואים, שאני פתוח. מי שחושב שיש פקודות לא הגיוניות שיבוא וישכנע אותי.
מבחינתי לגישה זו ישנה הצלחה מלאה. אני לא צריך לחשוב האם חיילים "מעגלים פינות" מאחורי הגב שלי. אני יודע שהם מבינים שאני מאמין בפקודות שאני נותן ולא מכסתח את עצמי, ואני לא שולט ע"י פחד מעונש.
|