15-08-2005, 03:01
|
|
|
חבר מתאריך: 17.06.05
|
|
חייל מסביר על פעולת מעגל העקירה הראשון
פורסם באתר היידפארק:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepar...opic_id=1519685
שלום רב!
אני חייל לוחם מ"המעגל הראשון" בפינוי בגוש קטיף.
לפי השקפותיי האישיות, אני מתנגד לתכנית ההתנתקות, אך עם זאת, אני חושש לסרב פקודה.
מפקדיי אומרים, שהם מבינים אותי, אך לא יכולים לעשות כלום. המעט שאני יכול לעשות למען אחי בגוש קטיף הוא – לספק לכם מידע אודות נקודות החוזק והתורפה של מערך כוחות הפינוי ברצועת עזה. הלוואי וזה יעזור!
1. מבנה כוחות הפינוי:
מסביב לאזור המפונה תעמוד חומת חוליות (כל חוליה – 4 חיילים), כשבין כל 4 חוליות עומד קצין, האחראי על 4 החוליות שלצדו.
מאחורי חומת החוליות הפנימית יעמדו כמה חומות של חוליות פעולה והחלפה, וביניהן קצינים, האחראים על בקרת המפקדים בחומה הפנימית וניתוב החוליות שמאחוריה.
כל המעגל הראשון אינו חמוש.
2. צורת הפעולה של הכוחות הנ"ל: עקרון הפעולה הוא 4 על 1. כלומר, קציני המעגל הפנימי מאתרים דמויות בולטות בקבוצות המתנגדים. כאשר יש כוונה למשוך אדם (או כמה אנשים) מתוך קבוצת המתנגדים, חומת החוליות נפתחת במקום המתאים, ומשם יוצאות חוליות, חוליה אחת לכל אדם שרוצים להוציא, ומושכות את האנשים המיועדים אל מחוץ לזירה. ההעדפה תמיד תהיה למנהיגים ואנשי מוטיבציה (במילים פשוטות – לאלה שיבלטו). אחרי שמוציאים אדם אל מאחורי חומת החוליות הפנימית, החומה נסגרת. הקצינים שמאחורי החומה הפנימית ידאגו לרענון הכוחות ולהכוונת כוחות הפעולה לנקודות הדרושות.
3. נקודות תורפה של הכוח המפנה והצעות לניצולן:
א. הכוח המפנה בונה על חוסר התארגנות של המתנגדים. מכאן, שככל שהמתנגדים יהיו מאורגנים יותר, כך זה יהיה בעייתי יותר עבור המפנים.
§ ידוע, שיש ביניכם יוצאי צבא מנוסים, כולל קצינים קרביים. תנו להם לארגן אתכם וצייתו להוראות שלהם. ההתארגנות היא הנשק העיקרי שלכם!
§ התחלקו לחוליות בנות 4 אנשים והישארו יחד! הרכיבו כיתות מכל 4 חוליות.
§ לכל חוליה וכיתה צריך להיות מפקד אחראי.
§ תיצרו חומה בדומה לחומת החיילים, ותדאגו, שיהיו כמה שפחות נקודות מגע ביניכם לכוח המפנה.
ב. באימונים שנערכו לכוח המפנה, ה"אויב" יוצג ע"י קבוצות בנות לא יותר מאשר 30 אנשים.
§ תתארגנו בקבוצות כמה שיותר גדולות והישארו ביחד!
ג. קבוצות הנמצאות במרחבים פתוחים (רחובות, כיכרות, שערים) קל יותר לפרק ולפנות.
§ נסו להתארגן בתוך בתים ומבנים ציבוריים, כמו בתי כנסת ובתי ספר.
§ תתבצרו בפנים (תחסמו דלתות וחלונות ותדאגו מראש למלאי מזון ומים לימים רבים, עד כמה שבועות).
§ תדאגו לכך, שהחזקים והנועזים שביניכם יהיו קרובים יותר לפתחים (חלונות/דלתות), והשאר – במרכז, ותדאגו לחילופי משמרות.
§ אלו שייאלצו להישאר מחוץ למבנים, ייצמדו אל המבנים מבחוץ, על מנת להפחית את נקודות המגע עם הכוח המפנה.
ד. חיילים רבים – כמוני – מזדהים עם העם היהודי ואין להם מוטיבציה לפנות. אני יודע שלא אלך "עד הסוף" עם הפקודה הזאת, ואני בטוח שאני לא לבד.
זכרו, שהכוחות המפנים אינם ערוכים להתנגדות של יותר מחודש. ההתארגנות, הסבלנות ואי-האלימות עשויים להיות המפתח לניצחון!
בהצלחה! אני מקווה שמישהו למעלה יעזור לנו.
נערך לאחרונה ע"י יוסי בכינור בתאריך 15-08-2005 בשעה 03:04.
|