השבוע נתגלתה לי תופעה מעניינת שמתרחשת בנחיריים שלנו
תנסו כרגע לנשום דרך נחיר אחד, ואחרי נסו דרך הנחיר השני.
אתם לבטח תבחינו שבאחד מהנחירים קל לכם לנשום ובשני קשה לכם. חכו זמן מסויים(מקסימום שעתיים וחצי)
חזרו על הפעולה שנית ואז תשימו לב שפתאום מהנחיר שהיה קל לנשום קשה עכשיו לנשום,
ומהנחיר שהיה קשה לנשום קל לנשום.
המצב הזה מתחלף בערך כל שעתיים וחצי.... מישהו יכול להסביר למה ואיך זה מתרחש?
אין לי ביסוס מדעי אמיתי
אבל אני כן אלרגי וזה מה שהאלרגולוג שלי אמר (אני חושב)וזה לא חייב להיות נזלת
ציטוט:
"סתום" נגרם מהתלכדות של חיידקים בשערות בתוך האף
לא ממש נכון , הוא נסתם יותר מהנוזל האלרגי ( היסטמין שמו אני חושב) שמנקה את החידקים או
באלרגיה את החומר האלרגני .
בנוסף הגדלת נפח הבלוטות סתמת את דרקי הנשימה.
לבדיקת אלרגיה כדי לעשות בדיקת דם לנוגדן מסוג igE
שעולה בכמה מונים עצל אדם אלרגי
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bazooka joe שמתחילה ב "השבוע נתגלתה לי תופעה מעניינת שמתרחשת בנחיריים שלנו"
אצלי למשל התדירות יכולה להיות הרבה יותר גבוהה.
אפשר להבין לבד שאף "סתום" נגרם מהתלכדות של חיידקים בשערות בתוך האף.
לגבי למה כשאחד משתחרר השני נסתם אני לא יודע.
וגם אין לי אלרגיה..... אולי לא ממש הבנתם אותי אבל התופעה הזאת מתרחשת אצל כולם.
תלחצו עם האצבע על נחיר אחד, ותנשמו עם הנחיר הנחיר השני, ואז תחזרו על הפעולה רק הפוך.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי bazooka joe שמתחילה ב "השבוע נתגלתה לי תופעה מעניינת שמתרחשת בנחיריים שלנו"
הנחיריים שלנו משמשים כמסננים, בהחלט יכולים להיווצר מקרים שנחיר אחד פתוח לאוויר יותר מהשני.
הסיבה היא אקראית לחלוטין.
(למען הפרוטוקול, אני כרגע נושם בקלות, בצורה יעילה ושווה בשני הנחיריים).
הוא למד את זה.
המדריך לא הסביר להם למה זה קורה ואיך זה קורה. אבל הוא הסביר להם שמי שזה לא מופיע אצלו אז זה אומר שבקרוב הוא יחלה....
עכשיו, ההבדל לא כל כך משמעותי, אז אל תצפו שישה לכם ממש ממש קשה לנשום בנחיר אחד.
אני כרגע נושם בשניהם במידה שווה מהסיבה הפשוטה שיכול להיות שכרגע זה באמצע תהליך ההחלפה.
(ההחלפה לוקחת זמן ולא תוך זמן קצר)
מתוך הערך Nostril ב-Wikipedia:
In humans it is quite normal for just one nostril to be functioning at any one time. During the course of a day they will switch over approximately every four hours or so. (http://en.wikipedia.org/wiki/Nostrils)