|
25-11-2004, 11:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 22.06.02
הודעות: 4,181
|
|
מדריך שיפור תמונה בעזרת תכונות חדשות בפוטושופ - נכתב ע"י PdLrAaTgIoNnUM
-מדריך זה נכתב ע"י PdLrAaTgIoNnUM ולכן כל הזכויות שמורות לו-
מי מאיתנו לא נתקל במקרה הבא: אתם אחרי יום צילומים ארוך. השקעתם שעות בצילום אם זה נופים, פורטרטים או מאקרואים. אתם מגיעים למחשב שלכם עם עיקצוצים באצבעות ומצפים לראות את פרי עמלכם הרב. אך אויה, התמונות על המסך הגדול לא נראות כל כך טוב כפי שהן נראו על מסך ה LCD הקטן. האובך מאפיר את השמיים בתמונת הנוף המרהיבה שלנו. השמש שרפה את הפנים של הדוגמנית היפה שצילמנו. הברק מהפלאש מילוי חזר יותר מדי מהחרק השעיר שניסינו לצלם. וכך, הרבה תמונות שהשקענו בהם הרבה זמן וכוח מוצאות את עצמן בסופו של דבר בסל המיחזור.
הרבה יגידו "אבל אין מה לעשות. חלק שרוף הוא שרוף ואי אפשר לשנות את זה גם בעריכה!"
עכשיו יש מה לעשות!
הגירסא החדשה של PHOTOSHOP, CS, מביאה לנו 2 פקודות חדשות שמאפשרות לנו לעשות תיקונים בתמונות שעד היום נחשבו אבודות, ולהגיע לתמונות יפות מאיי פעם.
שתי הפקודות החדשות הן:
PHOTO FILTER - פקודה זו מדמה את השימוש בפילטר על גבי עדשת המצלמה, כאילו הולבש על העדשה בזמן הצילום. כמו פילטר רגיל, הוא נועד לתקן ולהגביר צבעים מסויימים ו WB בתמונה. הפקודה נותנת אפשרות לחבור את סוג הפילטר (ישנו כחול, אדום, מקרר, מחמם וכד') וכן את העוצמה שלו.
HIGHLIGH/SHADOW - פקודה חזקה זו נועדה לתקן תמונות שנוצרו בהן צלליות עקב תאורה אחורית חזקה או תמונות עם חשיפת יתר שהיו קרובים מדי למקור או חזק או הופעל עליהם פלאש חזק מדי. הפקודה לא רק מבהירה או מכהה את התמונה, אלא עושה זאת בעזרת חישוב הפיקסלים השכנים ובכך היא "יודעת" מה להבהיר/להכהות ומה להשאיר כמו שהוא.
עכשיו נדגים שימוש ב-2 התכונות הנ"ל על מנת לשפר איכות בתמונות.
דגש: זהו מדריך למשתמש מתקדם בעל ניסיון כלשהו בפוטושופ. אני יוצא מנקודת הנחה שמי שקורא את המדריך יודע לבצע תיקוני תמונה בסיסיים כגון LEVELS, CONTRAST, SATURATION וכיו"ב. מטרת המדריך היא להדגים את השימוש ב- 2 הפקודות הנ"ל.
אז נתחיל. זוהי התמונה המקורית:
כפי שאתם רואים, החשיפה בתמונה לא הכי טובה. הבקבוק סובל מתת חשיפה עקב התאורה האחורית מהשמש בקושי רואים את הכיתובית. לעומת זאת, המים בכנרת בוהקים מאור השמש ונשרפו. בגלל האובך כל האופק נראה אפור ומטושט, ובכלל הצבעים בתמונה מאוד חיוורים. נתחיל לעבוד על התמונה בשיטות הרגילות.
זוהי התמונה לאחר עיבוד עם LEVELS, SATURATION ו CONTRAST
יש שיפור כלשהו. הצבעים יותר חיים עכשיו ורואים יותר גוונים. אך עדיין נשארו הבעיות המרכזיות של הבקבוק, הים והאופק.
עכשיו נתחיל להפעיל את הקסם. נפתח את חלון הפקודה HIGHLIGHT/CONTRAST (נמצא בתוך תפריט IMAGE - ADJUSTMENTS)
החלון נראה כך (לחצו על MORE OPTIONS כדי להגיע למצב הזה
כפי שניתן לראות, ניתן לעבד את התמונה בגוונים הבהירים או בגוונים הכהים בעזרת הסלייד של ה- AMOUNT. בניגוד לשינוי בהירות רגיל, כאן שתבחרו להבהיר או להכהות חלק, רק החלקים הבהירים או הכהים (בהתאם למה שבחרתם) ישתנה. כך אנחנו יכולים להבהיר את הבקבוק מבלי להשפיע על הגוון של כל שאר התמונה.
אחרי העיבוד (לפי הנתונים בתמונה) הגענו לזה:
שימו לב להבדלים. עכשיו סופסוף אפשר לראות את הבקבוק כמו שצריך. אין צללים מיותרים וניתן לראות את התווית כמו שצריך. כמו כן, שימו לב לאבנים כיצד הם זוהרות באור השמש. זה מכיוון שהסרנו את הצללים שהיו עליהם כתוצאה מהחשיפה הנמוכה ועכשיו הם במצב בו הם היו אמורים להיות. כמו כן, החשיפת יתר באגם הצטמצמה ועכשיו היא בדיוק כפי שהייתה במציאות ואנחנו יכולים ממש לראות את השמש משתקפת באגם.
אוקיי... אז עכשיו סידרנו את עניין החשיפה. עדיין מפריע לנו עניין האובך. דבר שיגרתי במצלמות קומפטיות נושא האובך הרב בצילום לרחוק. אך למזלנו, פוטושופ CS נותן לנו גם הפעם פיתרון.
נשתמש בפקודת PHOTO FILTER.
במקום להפעיל את הפקודה ישירות על התמונה, פוטושופ מספקת לנו שכבות ייעודיות לפקודות מסויימות, כך שנוכל לשחק עם האופציות כמה שנרצה ועדיין נוכל תמיד לחזור למצב הקודם.
אז נפתח שכבת PHOTO FILTER חדשה (בחלון השכבות -> ADD NEW ADJUSTMENT LAYER -> PHOTO FILTER)
נפתח לכם חלון להכנסת שם השכבה, לחצו OK. אחריו נפתח חלון PHOTO FILTER. ביחרו מרשימת הפילטרים DEEP BLUE. את הדחיסות השאירו כמו שהיא.
התוצאה:
שימו לב, שכמו פילטר רגיל, הצבע הכחול משפיע בעיקר על החלקים הכחולים של התמונה. האופק והשמיים נצבעים בכחול, בעוד שהבקבוק בקושי מושפע (אני אומר בקושי מכיוון שהייתה השפעה, אך לדעתי היא לחיוב אז השארתי אותה).
אך עדיין השמיים לא מספיק כחולים בשבילי. צריך "לקרר" אותם טיפה. מכיוון שאנחנו לא רוצים להרוס את הגוונים בשאר התמונה, אנחנו נבחר אך ורק את החלק הרחוק של התמונה (האופק, השמיים והימה). לאחר
שבחרנו, ניצור שיכבת PHOTO FILTER נוספת:
(להלן המסכים של 2 התמונות)
הפעם נבחר ב COOLING FILTER 80. את הדחיסות נעביר ל 29%.
התוצאה לפניכם:
שימו לב כיצד השמיים נצבעו בכחול אביבי ויפייפה. גם ההרים באופק הופכים מאפור מעיק לכחול נעים לעין.
אך אליה וקוץ בה. אם שמתם לב, הפילטר הקפיץ את הגוונים בחלקים היותר קידמיים לכיוון הכחול והפך אותם
לצבעים לא טבעיים. נעזר במסכה של השכבה על מנת להגדיר בדיוק היכן אנו רוצים להפעיל את הפילטר. נעשה זאת על ידי כלי ה GRADIANT. ביחרו צבעים שחור לבן, ביחרו את המסכה וציירו קו מלמעלה למטה.
עכשיו הגדרנו את המסכה כך שככל שנתקדם למטה בתמונה, כך תפחת השפעת הפילטר (עד אפס השפעה)
הנה התמונה בצירוף חלון השכבות. שימו לב לשכבה העליונה. במיוחד למסכה וכיצד ביצעתי את ה GRADIANT.
שימו לב, עכשיו רק החלקים שאנחנו רוצים צבועים בכחול כהה, והחלקים אחרים לא. בעזרת הפוטו פילטר והמסכות, הגדרנו היכן אנחנו רוצים בדיוק את הפילטר וכמה אנחנו רוצים שהוא ישפיע.
ולפניכם התוצאה הסופית:
לסיכום, פוטושופ CS מציעה לנו 2 פקודות חדשות ועוצמתיות שמאפשרות לנו בקלות ופשטות לשפר את התמונות שלנו באופן משמעותי. בעזרת פקודות אלו, אנחנו הצלמים יכולים להפיק את המיטב מהתמונות שלנו ולעבד אותן בדרך היצירתית שלנו. בעידן הצילום הדיגיטלי, הצילום במצלמה הוא רק חצי מהיצירתיות של צלם.
מי שרוצה לדעת עוד על 2 הפקודות שהצגתי כאן, מומלץ לקרוא בעזרה של פוטושופ. מפורט על כל כלי באופן ספציפי בדיוק מה כל דבר עושה.
_____________________________________
הגלרייה שלי
Canon EOS 400D + 18-55 + 50 f/1.8 + 70-200 f/4L
|
|