25-07-2005, 12:27
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.04.04
|
|
צריך קצת יותר מידע
קשה לקבוע עמדה בלי לראות את התוכנית או מקורות שונים המתייחסים לתיאוריה הזו, אבל לי התיזה הזו נראית קצת מופרכת.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
התיזה שניסו להוכיח באמצעות פסיכולוגים, היסטוריונים וכו' היא שטבוע בנו יצר השרדות הגזע שמשתלט עלינו בעת מצב לחץ קיצוני (המוח העליון מפנה מקום למוח הקדום יותר) ואנחנו חוזרים לאינסטינקטים, וכך למעשה לא יורים ע"מ להרוג.
|
"יצר הישרדות הגזע" הוא ביטוי מאד בומבסטי, אבל מדובר פה בפסודו-מדע בעל בסיס מדעי רעוע ביותר. מה זה "מוח עליון" ומה זה "מוח קדום"? ביטויים מסוג זה שאולים מעולם הביולוגיה, הגנטיקה והאבולוציה (בו יש לי הכשרה צנועה כלשהי מהאוניברסיטה) בלי בהכרח להבין איך ומדוע מנגנונים כאלו קיימים בעולם החי וללא כל ראיה מעשית שהם בכלל תקפים עבור אוכלוסיות אנושיות. להיפך, האבולוציה מכתיבה כי במצבי לחץ קיצוני פרטים בודדים קודם כל ישאפו לשמר את עצמם או את קרוביהם, ללא שום רחמים על פריטים אשר גנטית מרוחקים מהם. אם תוסיף לזאת מגמות היסטוריות ולאומיות בחברות אנושיות, תראה שמצב זה דווקא יכול להיות מוקצן אצל בני האדם. "הישרדות הגזע" הוא בכלל ביטוי מטעה. מי אמר שבקרב החייל הבודד מרגיש שה"גזע" עומד בפני סכנה? הרי ברור שזה לא נכון, לא מדובר פה ב"גזע" אלא באוכלוסיות מאד ספציפיות, ואז, שוב, אתה יכול לצפות דווקא למגמה הפוכה. אם היה מדובר רק ב"יצרים" הייתי מצפה משני הצדדים להילחם אחד בשני עד חורמה, כי רק כך מובטח הישרדות מאגר הגנים של צד אחד על פני הישרדות הצד השני.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי צנחן1
ומאיפה כל ההרוגים ?? הפצצות אוויר, ארטילריה וכו'.
|
אם נסתכל על מקרים הסטורים כמו מתקפת הסום במלחמת העולם הראשונה או הדילוגים האמריקאים על איי האוקינוס השקט בדרך ליפן בשניה, שניהם מקרים בהם אלפי אנשים נהרגו מדי יום, נראה לי כי לאמרה אין בסיס היסטורי מוצק. שניהם מקרים בהם לגורמי אויר וארטילריה היתה השפעה מוגבלת בלבד. היום הנשק הגרעיני מאפשר לשני גורמים אלו כוח השמדה שכמעט ולא קיים בלעדיהם, אך זה יותר קשור למגבלות ההטכנולוגיה מאשר ליצר כזה או אחר הטבוע בנו. הפצצות אויר וארטילריה הם כלים משמעותיים, אך צריך לזכור כי ההפצצה האווירית למשל רק הופיעה על בימת ההיסטוריה ב 70 השנה האחרונות. איפה היה יצר ההישרדות המדובר לפני זה, כשבני האדם טבחו זה בזה ללא מטוסים?