לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה   מה שבראש היתרון האנסי | freedom.fresh.co.il   נושא: ילדה, רוצה לבוא אתי לדירה? –אני רק בת ארבע־עשרה. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > מה שבראש
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 23-07-2005, 21:11
  Boss11 Boss11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 17.01.04
שלח הודעה דרך MSN אל Boss11
שיבנו לי עקרת בית כזה במימדי אדם

קטן חכם וחמוד
יום חמישי, 21 ביולי 2005, 14:52 מאת: נימרוד בן משה, מערכת וואלה!

HR-2 הוא רובוט קטן שמסוגל ללכת, לראות, לדבר, להכיר פרצופים ומה לא... והוא גם חמוד במיוחד

זהו HR-2, רובוט קטן דמוי אדם שפותח על ידי אלמיר הראליק משוודיה, וכמה שהוא קטן, ככה הוא גם מתוחכם. הוא מסוגל לנוע כמו בן אדם, פחות או יותר. וזה אומר שהוא יכול לשבת, לעמוד, ללכת ואפילו לעמוד על רגל אחת כשמבקשים ממנו. אמנם ההליכה שלו היא קצת רועדת אבל זה עדיין רובוט שהולך על שתי רגליים – הישג מרשים.

HR-2 גם מצוייד בשתי מצלמות במקום עיניים, הנותנות לו תפיסת עומק ומאפשרות לו לעקוב אחר חפץ וגם לשלוח את ידיו אל החפץ בצורה מדוייקת. מה עוד? הוא יכול לדבר, להקשיב ולהבין. בעזרת המצלמות שלו הוא גם קולט פרצופים של אנשים ויודע לזהות אותם.

הוא אפילו מסוגל לחקות תנועות אנושיות על ידי התבוננות בלבד. בסרטון ההדגמה ניתן לראות את הרובוט הקטן יושב ומביט בבחורה (שוודית.. צריך להוסיף?) הבחורה מזיזה קובייה אדומה מצד לצד, ברגע שהרובוט החליט שהוא הבין את התנועה הוא מהנהן פעם אחת בראשו וחוזר על התנועה.

אין ספק שזה אחד הרובוטים הכי חמודים שיצא לי להיתקל בהם עד היום. המחשבה על כך שבעתיד אני אוכל לשוחח עם רובוט קטן וחמוד שישב לי על כף היד ממש עושה לי טוב על הלב. זה יהיה כאילו שיהיה לי שדון קטן משלי.

http://computers.walla.co.il/?w=/4/750625

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 23:18

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר