12-01-2005, 18:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.07.04
הודעות: 745
|
|
תרגיל המשולש: ישראל, ארה"ב ותורכיה
ספינות טילים, אוניות ומסוקים משלושת המדינות הגיעו זו השנה השביעית לתמרונים בים התיכון, במהלכם התמודדו הצוותים עם תרחישי אסון שונים. "זה אימון חשוב לכוחות וגם דרך מצויינת לשפר קשרים דיפלומטיים", אמר מפקד שייטת הסטי"לים, אל"מ אבי
שריפה פרצה באוניה והיא עלולה לטבוע בכל רגע, במקום נפגעים רבים שיש לחלצם. למרבה המזל לא מדובר במקרה אמיתי, אלא בתרחיש עמו נאלצו צוותים מחילות הים של ישראל טורקיה וארצות הברית להתמודד אתמול (יום ג') במהלך תרגיל משותף בים התיכון.
"זאת אחד הדרכים המצויינות להדק קשרים דיפלומטים בין מדינות, ואימון יוצא מן הכלל לכוחותינו לתרגל שיטות שונות של חיפוש והצלה בים", סיכם מפקד שייטת ספינות הטילים בחיל הים, אל"מ אבי, את התרגיל המשותף שנערך בין החילות.
התרגיל, שנערך מול חופי הים התיכון, החל בשעות הבוקר עם התרחיש המפחיד הראשון: שריפה פרצה באוניה גדולה, ישנם נפגעים רבים והיא עלולה לטבוע בכל רגע. את תפקיד הנפגעים מילאו בובות, שחלקן כבר צפו במים. עם רדת החשיכה ולאחר מנוחה קלה, החל התרגיל השני והמסובך יותר: שני כלי שייט החלו לטבוע במקומות שונים ומסיבות שונות, ובכל אחד מהם נפגעים רבים.
"התרגיל הראשון היה מאוד מוצלח", סיכם אל"מ אבי, שנמצא על ספינת הטילים הישראלית "סער 5" בלב הים התיכון. לדבריו, "הקושי בטיפול באירוע מסוג זה הוא לתקשר בשפה משותפת בין הכוחות השונים ולפעול יחדיו על מנת להציל את הנפגעים".
בתרגיל לקחו חלק שתי ספינות קרב טורקיות ומסוק מהמדינה השכנה. חיל הים הישראלי בחר להשתמש בספינות הטילים "סער 4" ו"סער 5", שני מסוקים ימיים ובהם העטלף, כוחות רפואיים מהחיל. חיל האוויר תרם את חלקו עם מסוקים שנשאו כוחות מיוחדים. האמריקנים לא נשארו חייבים, והגיעו עם אוניית קרב, אונית עזר נוספת ומסוק.
התמרונים במהלך התרגיל לא היו מביישים סרט פעולה. מטוסים הטילו רפסודות לים ולוחמים השתלשלו ממסוקים על מנת ללחץ את הנפגעים. כל זאת בעת שבמים שטות ספינות הקרב, ובאוויר מרחפים כלי טיס.
"במהלך התרגילים הכוחות נדרשו גם להעביר את הנפגעים למנחת של בית החולים רמב"ם בחיפה, דבר שנותן פן נוסף להיערכות נכונה", הוסיף אל"מ אבי.
התרגיל נערך זו השנה השביעית, כשבכל שנה משתנים סוגי התרחישים והכוחות המוקצים לתמרון. בכל פעם נדרשים הכוחות בשטח לתת מענה אחר ומתאים. לפני התרגיל ובסיומו ישנן הערכות מצב בין המפקדים של שלושת הציים, על מנת לתכנן את המהלכים ולהפיק לקחים.
אל"מ אבי אמנם לא רואה בדמיונו את ספינת הטיטניק טובעת מול חופי הים התיכון ("אין פה קרחונים"), אבל מסביר את החשיבות המבצעית של התרגיל. "אירוע של ספינה טובעת הוא דבר שכיח, אבל באזור כמו שלנו יש לא מעט תרחישים שנראים דמיוניים ואינם כאלה, לכן עלינו להתכונן לכל אירוע. יש לפעמים אירועים כמו הצונמי, שלא תמיד מקבלים עליהם התרעה".
לדבריו, "לשיתוף הפעולה עם טורקיה וארצות הברית יש גם היבטים מדיניים חשובים. כוחות אמריקנים נמצאים בכל מקום, ובמקרה של אסון כזה הם יושיטו עזרה. ידע טוב שלנו בעבודה מולם, יחד עם הטורקים, ייצור שיתוף פעולה טוב יותר".
תמונות:
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/9/36929.jpg] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/8/36968.jpg]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/7/36927.jpg] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/1/36971.jpg]
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www1.idf.il/SIP_STORAGE/DOVER/files/2/36972.jpg]
|