13-07-2005, 10:05
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
|
|
מכה לכיס: מחירי הבשר הקפוא מזנקים ב-20%
המבורגר וקבב, שאינם מכילים 100% בשר בקר קפוא, יעלו בשיעור של 10% עד 15%. ההתייקרות לא תקיף סוגי בשר אחרים, כמו עוף והודו
נווית זומר
מחירי בשר הבקר הקפוא עומדים לזנק בימים הקרובים. היבואניות המובילות ומשווקות הבשר זוגלובק, נטו, ותנובה, יעלו את מחיר הבשר הקפוא הארוז לצרכן בכ-20%.
מחיריהם של מוצרי מזון מעובדים, כמו המבורגר וקבב, שאינם מכילים 100% בשר בקר קפוא, יעלו בשיעור של 10% עד 15%. ההתייקרות לא תקיף סוגי בשר אחרים, כמו עוף והודו.
לישראל מיובאים מדי שנה כ-50 אלף טון בשר בקר קפוא מדרום אמריקה. הסיבה לעליית המחירים היא ביקושי שיא לבשר, בעיקר מכיוון רוסיה וסין, שרמת החיים בהן עלתה בצורה חדה ויחד עמה עלתה צריכת הבשר. בסין נרשמה באחרונה עלייה של קילו בצריכת הבשר לנפש, שפירושה ביקוש נוסף של 1.3 מיליון טון בשר לשנה.
מדובר בכמות הגדולה מהיצוא השנתי של ספקיות בשר הבקר הקפוא העיקריות, אורגוואי, ארגנטינה וברזיל, גם יחד. יבוא הבשר של רוסיה עלה במאות אחוזים. התוצאה: מחיר טון בשר בקר קפוא עלה מ-2,000 דולר ל- 2,500 דולר.
לצד הגידול בביקושים לבשר, נרשמה ירידה בהיקף גידול ראשי הבקר בעולם, בגלל צמצום הסובסידיות על גידול בקר באירופה בשנת 1998.
(13.07.05, 09:25)
YNET
_____________________________________
|