18-11-2004, 07:51
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,896
|
|
קבלת העתק של האשכול שנכתב כאן לפני השדרוג
קישור לאשכול: http://www.fresh.co.il/dcforum/Gourmet/1643.html
טיה מריה - Tia Maria
ליקר המיוצר בג'מאייקה מ: רום, פולי קפה, וניל, סוכר ועוד מספר מרכיבים סודיים.
פולי הקפה המשמשים לייצור הליקר נקראים "פולי קפה ההר הכחול" ( Blue Mountain coffee beans) - קפה משובח אשר גדל בהרים שבמזרח ג'מאייקה.
הרום במשקה הוא כמובן רום משובח מתוצרת מקומית.
מפת ג'מאייקה – ההר הכחול נמצא במזרח האי
המתכון למשקה הזה קיים בג'מאייקה כבר 300 שנים, אבל רק החל משנת 1947 החלו לייצר אותו בכמויות מסחריות ולייצא אותו לשאר העולם.
מקור השם
ע"פ המסורת, המשקה נקרא על שם נערה צעירה בשם טיה מריה, שהופרדה ממשפחתה באמצע המאה-17 במהלך המלחמות הקולוניליות בעת ההיא.
הקוקטייל המפורסם – בוב מארלי
עם פריצתה לתודעת העולם של מוסיקת הראגיי שהוביל בוב מארלי ושיצאה מג'מאייקה, הומצא מיד קוקטייל על שמו של הזמר המפורסם:
1 מנה טיה מריה
1 מנה מיץ אננס טבעי
קודם מוזגים את הטיה-מריה, ואח"כ באיטיות מוזגים את מיץ האננס.
בהרבה פאבים בעולם גילו שיש גם קהל שלא אוהב את השילוב של טעם הקפה עם האננס והחליפו את הטיה-מריה ברום מג'מאייקה...
ולסיום, תמונה:
© הברמן של הפורום- על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל benedictine@walla.co.il
_____________________________________
|