22-02-2022, 00:21
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי jhonny
בטן תחמושת, זמן שהיה, מהירות אמצעים וראיה 180 ברזולוציה גבוהה.
נכון להרגע המצלמות מוגבלות ומגבילות,
|
למסק"ר כגון האפאצ'י שהיה מקסימלית של 3 שעות.
חמ"מ משוטט כגון הארופ - 9 שעות
כטב"מ חמוש כגון הבאירקטאר - 24 שעות (14 שעות עם חימוש מלא)
לכטב"מ מצויד ב FLIR עם גימבל יש תמונה מצוינת של שדה הקרב (גם לחימוש משוטט כגון ההארופ).
בנוסף, כטב"מ ה shadow ירש את מסוק kiowa בתפקיד הספוטר של האפאצ'י; היו מגוון סיבות לכך, אבל בכל מקרה, אם לפלטפורמה המוסקת היה איזושהו יתרון מובהק בנישה הזו כפי שתיארת, אני מניח שלא היו מוותרים עליה כל כך מהר לטובת הshadow.
לפלטפורמה מוסקת אולי יש יתרון ביישומים של מרדפים אחרי חשודים בכל מיני סרטוני משטרה מארה"ב שיצא לי לצפות בהם ביוטיוב, או כמו למשל במרדף אחרי המחבל הצ'צני הזה מהפיגוע בבוסטון.
בטן תחמושת - אין לי כוח או פנאי לבדוק נתונים של "בטן תחמושת" לגבי כל אחד מהשמות שהוזכרו כאן, אבל ידוע לי שלאפאצ'י יכולת נשיאה מקסימלית של 16 טילי הלפייר, אז זו תהיה כרגע נקודת הייחוס שלי.
אני מניח שבעתיד נראה שיגור של נחילי חמ"מ משוטט מקונטיינרים של משאית במספרים העולים בהרבה על יכולת נשיאת ההלפייר של האפאצ'י.
מה גם שבמקרה זה מדובר באמצעי מיושן המיועד להיות מוחלף ע"י הספייק NLOS, מה שאולי עשוי להקטין את בטן התחמושת של האפאצ'י בלאו הכי ? (אין לי מושג אם כן או לא, זו השערה, לכן סימן השאלה).
אם הכוונה לתותח ה30 מ"מ האוטומטי, אז מדובר באמצעי המצריך לרוב ירי של מספר צרורות על מנת לחסל מטרות רכות וזו חתיכת התעסקות, קיימים סרטונים למכביר מעיראק ואפגניסטן הממחישים זאת.
חמ"מ עדיף בהרבה.
לגבי מהירות אמצעים, מדוע לשיטתך יש יתרון למסק"ר ?
בעימות האחרון בנגורנו קאראבך, הכטב"מים והחימושים המשוטטים סגרו מעגלים מהר מאוד.
קח בחשבון גם את זמני השהייה הגדולים בהרבה מאלו של המסק"ר, אותם ציינתי בתחילת תגובתי.
נ.ב.
יש כרגע מגמת פיתוח (שפניה צופים אל העתיד) של כטב"מים עם יכולת טילט-רוטור, אבל להבנתי זה בעיקר על מנת לאפשר קלות תפעול בהפעלת כטב"מים קלים יחסית (חוסך המראה מקטפולטה ונחיתה על גבי רשת וכל הכאב ראש הלוגיסטי שקשור לזה), ובמקרה של פלטפורמות בסדר גודל של הפרדטור או הבאירקטאר, מאפשר פעילות גם במקרה שהאויב גרם נזק למסלולי ההמראה.
|