לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2005, 16:12
  משתמש זכר XpHunTeR XpHunTeR אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.09.04
[שאלות] עדשה? cm?

יש לי מצלמה Canon A95 שהיא בעיקרון לא מצלמה מקצועית.
אני עדיין חדש בכל העיניין של הצילום, אבל בעזרת הפורום הזה והמדריכים הספקתי ללמוד הרבה, במיוחד על הדברים החשובים כמו עומק שדה, צמצם, מהירות תריס, וגם בעזרת אנשים מהפורום. תודה לכולם.

עכשיו אני בשאלה על צילום מאקרו.
ניסיתי לעשות כבר כמה צילומי מאקרו על פרחים ואפילו על חרקים (אחד חיפושית ואחד עכביש),
ולפי מה שאני רואה, המצלמה שלי לא יכולה להגיע ל- 'רמת מאקרו' שלדוגמא Roie-G הגיע, בתמונה שלו:
https://2004-uploaded.fresh.co.il/2...11/30066651.jpg

עכשיו לשאלה שלי,
האם רמת המאקרו, כלומר, כמות ה"זום" שהמאקרו עושה, תלוייה בעדשה (ה-CM שיש לכל מצלמה)?
והאם אני יוכל להגיע למאקרו כזה עם A95 ? או שאני צריך להוסיף למצלמה עדשה?

אשמח לקבל תשובות בנוגע לזה..אני משער שזה בגלל שיש לו עדשה ממש טובה לעומת ה-A95..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 16-06-2005, 23:09

בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי XpHunTeR שמתחילה ב "[שאלות] עדשה? cm?"

חח בלבלתם אותי טיכו :X

אני מתכוון להגיד, שאם אני היתי מצלם זבוב כמו התמונה של Roie-g, אז היו רואים אותו בתמונה יותר מרחוק.
לא היו רואים אותו בצורה כה טובה כמו שרואים בתמונה שלו.
בתמונה שלו רואים את העיניים שלו ואת שאר הגוף בצורה נקייה,

ולפי היכולות של המצלמה שלי שראיתי עד כה, אני לא חושב שאני יצליח להגיע לרמת מאקרו שהוא הגיע אליה...אז אני שואל במה זה תלוי? האם אני יכול להגיע לרמת מאקרו כזאתי?
כשאני אומר זום אני לא מתכוון לזום רגיל. אלא אני מתכוון ל"מאקרו-זום". כלומר, מאקרו שלי על פרח ומאקרו של מישהו אחר עם מצלמה אחרת על אותו פרח, יתכן ויראו את הפרח ברמת זום שונה..

חח אם עדיין לא הבנתם,
בוא נגיד ככה,
אם Roie-G היה מצלם את התמונה הזאת של הזבוב עם המצלמה שלי (A95) ולא עם שלו, האם התמונה היתה יוצאת אותו דבר או טיפה מרוחקת? (פחות מאקרו).
אני אומר שהיא תהיה מרוחקת יותר, ולכן אני שואל מה אני יכול לעשות כדי שרמת הקירוב של המאקרו תהיה גבוהה כמו שלו.
האם זה קשור לעדשה שאני יכול לקנות?..
ישן 17-06-2005, 02:21

בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי rgrg שמתחילה ב "הכי חשוב - וזה [u]תמיד[/u],..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי rgrg
הכי חשוב - וזה תמיד, בכל שלב ונכון לכל ציוד הנמצא ברשותנו.

לעולם לא "להתבאס" מציוד צילום... תמיד לחשוב אופטימי ולנסות להוציא ממנו את המקסימום...
צלם טוב יידע להוציא תמונה מצויינת גם בציוד בינוני.

רק שתדע, שהמצלמה שברשותך אינה בינונית, אלא מצויינת - ואל תתייאש כל כך בקלות עוד לפני שניסית אותה בכל דרך ובכל מצב. תמיד אפשר לחדש. היצירתיות תמיד יכולה להפתיע...

רק המשך לצלם ולצלם... ותראה שהאיכות היא תוצאה של נסיון... ופחות של ציוד.

שיהיה בהצלחה... !

אני מניאק אם אין לך עדשה דו סיבובית קלת משקל עם DDR מובנה וWSC מושתל בצדדים עם פלאש חיצוני וחצובה..

אין לי מושג מה אמרתי אבל היתי חייב להוציא את זה ^^
הממ אוקיי...אני ימשיך לצלם
הקטע שאני אוהב לצלם דברים מאתגרים כמו חרקים שכל שנייה עפים וזה..ועד שאני נקלט על יצור, אני חייב שיהיו בידיי את הכלים האולטימטייבים, גם חומריים וגם שיכליים, ובמצב הזה זה 'קשה קשה..' אבל נסתדר

ד''א, מישהו יודע איך אני יכול לצלם שקיעה בלי להרוס את הצורה של השמש? (בתמונה זה יוצא עיגול מעוות)
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:35

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר