07-06-2005, 12:16
|
|
|
חבר מתאריך: 05.04.05
|
|
לפני שבוע זימנתי את אחד העובדים
הבכירים שלי למשרדי אשר בתל אביב היישר מהאוורגליידס פלורידה.
הוא הגיע בטיסה לארץ ולמחרת בבוקר לבקשתי התייצב במשרדי בשעה היעודה.
כהקדמה אומר לכם שאותו בכיר היה אחראי לפרוייקט מסויים בנושא התעופה הזעירה שבזמנו בניגוד להערכה שלי כשבדקתי את תכניתו לישום הפרוייקט שיש יותר סיכונים מסיכויים להצלחת הפרוייקט ולאחר שהעמדתי אותו על ההפסד הכספי במקרה של כשלון התחייב והבטיח שהוא יודע ומכיר את המערכת ומשוכנע ב100% שהפרוייקט במתכונתו הנוכחית ינחל הצלחה מירבית קיבל את אישורי להתחיל בפרוייקט.
והנה באותו בוקר של שבוע שעבר יושב הוא מולי ובמכתבתי מונח הדו"ח המצביע על כשלון הפרוייקט.
הבטתי בפניו לא בכעס ולא בבוז ושאלתי אותו מה לדעתו צריך לעשות.
הבחור שאני מוקיר ומכבד התחיל להרצות לי על הסיבות לכשלון ועל הדרכים שעלינו לבצע כדי להמשיך בפרוייקט.
בחנתי את דבריו בכובד ראש ואמרתי לו מה שאתה מציע בעצם? שנמשיך ללכת באותו הקו שהתווית בתחילת הדרך ורק נכפיל ונשלש את ההוצאות כדי להגיע להצלחה שאינה מובטחת כלל בהתאם לעובדות.
הסברתי לו שמבחינתי באין לו דרך חלופית מנוגדת לדרך שהתווה עלי לסיים את הפרוייקט ולגנוז אותו ושאלתי אותו, לאחר הגניזה מה עלינו לעשות?
הבחור הביט בעיני מבט חודר הנהן בראשו ויצא מן המשרד.
עוד באותו ערב הונחה על שולחני הודעת ההתפטרות שלו.
חתמתי עליה והוריתי למנהלי החשבון בחברה לסגור איתו את עניין הפיצויים וביקשתי מהם להשאיר בידיו סכום חד פעמי שיאפשר לו מרחב תמרון מחייה עד שימצא את מקומו בעבודה חדשה.
מה אני רוצה לומר לכם רבותי וגבירותי.
שאנחנו כעם אנחנו הבוסים ומערכת השלטון שלנו היא העובד.
אנחנו המעבידים שלהם והם העובדים שלנו ומי שלא מבין זאת הוא אזרח מטומטם.
ולכן כשהשלטון בא אלינו בהצעת אוסלו להביא לשלום ולהביא למזרח תיכון חדש של "וכיתתו חרבותיהם לאיתים וחניתותיהם למזמרות" ואפילו הציג לוחות זמנים שעברו מזמן את השילוש של הזמנים הגיע היום הרגע שבו אזרחי ישראל כמעבידים של השלטון צריכים לומר די!!! הגיע הזמן להפסיק עם המחיר שאנחנו משלמים עבור הניסיון או הפרוייקט הכושל שהוא אינו רק מחיר כספי אלא גם מחיר לאומי של שכול,אובדן, רצח, עקירת וגירוש יהודים ללא הישגים מדיניים והתגברות הטירור.
רבותי וגבירותי לאחר עשור ומחצה של כשלונות רצופים ותכניות והבנות ומפות וחזונות וחזיונות והזיות והפחדות הגיע הזמן לפטר את השלטון.
בבחירות הבאות מרי אזרחי חוקי של אי הצבעה בקלפי פעולה שתמוטט את השלטון ותחייב הנחלת משטר דמוקרטי חדש משטר מתגונן נשיאותי או רפובליקני עם אנשים חדשים ומפלגות חדשות.
|