30-05-2005, 11:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.06.03
|
|
נראה לי שיש לך בעיית ניסוח קלה שגורמת לאי הבנה
ברזל הינו יסוד כימי - ולכן לא ניתן "לייצר" אותו (עדיין - עד שלא יצליחו לבצע היתוך אטומי שיצור מולקולת ברזל, אני עומד מאחורי ההצהרה שלי).
הברזל מצוי בטבע באדמה ואנו למעשה רק כורים אותו ומפרידים אותו משאר החומרים המקיפים והמעורבים איתו (עפרות הברזל) - ע"י תהליך התכנה.
ולנושא בהרחבה:
ברזל (יסוד שסימנו Fe) הינו מתכת אפורה.
משקל אטומי: 55.85
מספר אטומי: 26
נקודת התכה: 1535 מעלות צלזיוס
הברזל הינו מתכת שידועה עוד מימי קדם והמתכת הנפוצה ביותר בשימוש. והוא היסוד המוצק הנפוץ ביותר בקרום כדור הארץ (36%) ונמצא ברוב אבני החול, החרסיות והגרניט.
תהליך הפקת ברזל:
בעבר הרחוק נהגו להתיך את הברזל במדורה עם פחם עץ ומפוח, הברזל שניתך היה מצטבר בקרקעית ומעליו הצטברו חומרים שונים שהופרדו ממנו. ברזל זה היה לא "טהור" מכיוון שתהליך זה לא סינן באופן יעל כל כך את הברזל.
כיום מפיקים את הברזל בכור ברזל גבוה, מצופה מבפנים בלבנים חסינות אש, דרך הפתח העליון מזירמים את העפרות (האדמה המכילה אחוז גבוה של ברזל) פחם ואבן גיר. מהתחתית מזרימים אויר חם, והצתת התערובת מייצרת חום גבוה מאוד המתיכה את המתכות ומכוללת מספר פעולות כימיות שונות.
הפחמן שבעופרות מתערבב עם האויר ונפלט כפחמן חד חמצני ודו חמצני, שאר החומרים מתרכבים עם אבן הגיר, והברזל המותך נוזל למעשה למטה.
נערך לאחרונה ע"י fat fish בתאריך 30-05-2005 בשעה 11:53.
|