30-05-2005, 11:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.05.04
|
|
ואפילו יותר פרטים:
חשד בחיפה: רצח ארבעה ושרף את גופותיהם
ניקולא בונר, בן 32 מחיפה, חשוד כי רצח ב-4 חודשים האחרונים ארבעה בני אדם עימם התגורר ואז שרף את גופותיהם. בחלק מהמקרים העריכה המשטרה בתחילה כי מדובר במוות שלא על רקע פלילי, ורק בנתיחה התברר כי מדובר ברצח. בונר הודה ושיחזר את המיוחס לו. בדיון אמר: "הם לא היו בסדר איתי, אבל אני מצטער שהרגתי אותם. לגבי האישה, אני לא ידעתי שהיא תמות, אני רק הרבצתי לה"
אחיה ראב"ד
רוצח סדרתי? בית משפט השלום בחיפה התיר היום (ב') לפרסם כי משטרת חיפה עצרה את תושב העיר, ניקולא בונר בן 32, החשוד כי רצח במהלך ארבעת החודשים האחרונים ארבעה בני אדם עמם התגורר תקופה קצרה ושרף את גופותיהם. בבית המשפט טען נציג המשטרה, רס"ב מאיר לוי, כי החשוד שנעצר אתמול, לאחר חקירה סמויה ממושכת, הודה בארבעת מעשי הרצח ואף שיחזר אותם.
על פי השופט כמאל ח'יר, בכל המקרים מדובר היה באנשים שהתגוררו בשכונות העוני של חיפה והחשוד היה עימם בקשר.
עורך דינו של החשוד, עופר כהן מהסנגוריה הציבורית, ביקש לשלוח את בונר להסתכלות כדי לקבוע אם הוא כשיר לעמוד לדין, ואם היה שפוי בעת ביצוע המעשה. בתחילת הדיון התייחס החשוד למעשים המיוחסים לו: "הם לא היו בסדר איתי, אבל אני מצטער שהרגתי אותם. לגבי האישה, אני לא ידעתי שהיא תמות, אני רק הרבצתי לה". עם זאת לא הצליח בונר להסביר מדוע שרף את הגופות, וטען גם כי היה שיכור בעת ביצוע המעשים.
הרצח הראשון של ריטה וולמן אירע ב-9 בפברואר השנה, כשתחילה חשבו במשטרה שמדובר בהתלקחות תמימה של תנור חימום. בחודש מארס נמצאה גופתו של אלכסנדר בלבנט. חודש לאחר מכן נמצאה גופתו של ולרי סוצנוב ובתחילת חודש ינואר גופתו של אלכסנדר קרס. בחלק מהמקרים העריכה המשטרה בתחילה כי מדובר במוות שלא על רקע פלילי, ורק בנתיחה שלאחר המוות התברר כי מדובר ברצח.
אחד מחוקרי הפרשה אמר הבוקר ל-ynet כי הקשר בין ארבעת המקרים נתגלה בשל האופי הדומה של הרצח וה"טיפול" בגופה. לדברי אותו חוקר, בנתיחה התברר כי 4 הנרצחים הוכו למוות באלימות קשה, וכי לאחר מכן שרף החשוד את הגופות. "הבנו שיש כאן דפוס שחוזר על עצמו, ובאמצעות מידע מודיעיני ופעילויות חקירתיות הגענו אל החשוד. די מהר הודה בחשדות המיוחסים לו, ואף שיחזר את המעשים לעיני המצלמות של חוקרי המשטרה", אמר החוקר.
(30.05.05, 10:55)