13-11-2004, 21:50
|
מנהל: כלכלה עסקים ושוק ההון, משפטים וצרכנות
|
|
חבר מתאריך: 10.07.02
הודעות: 9,896
|
|
פיטאיה PITAYA
הפרי הזה נמצא בארצנו כבר מספר שנים ובוודאי חלקנו זכה לטעום אותו לפחות פעם אחת.
קיימים שני זנים של פיטאיה: אדומה וצהובה. בישראל ניתן למצוא רק את האדומה.
הפיטאיה האדומה היא פרי שצבעו מושך את העין, המעבר בין צבע הקליפה לתוכן הלבן יוצר ניגוד מושלם.
הפיטאיה היא סוג של קקטוס מטפס. הראשונים שגידלו אותו בכמויות מסחריות היו חברי קיבוץ קטורה (על כביש הערבה - בדרך לאילת) .
שמו הלועזי:HYLOCEREOUS UNDATUS , מקורו בדרום אמריקה.
אין לו עונת הבשלה אחת, כשמעניקים לו תנאים מדבריים - ניתן להבשילו במשך כל השנה.
קוקטייל פיטאיה
מצרכים
4 פיטאיה
½ לימון סחוט
4 כפות סוכר
1/3 כוס וודקה
2 קוביות קרח כתוש
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://ico.walla.co.il/spc.gif]
אופן ההכנה
1. חוצים כל פיטאיה ומרוקנים את תוכנה לתוך כלי בעזרת כפית.
2. מעבירים למערבל, מוסיפים את מיץ הלימון, הסוכר, הוודקה והקרח הכתוש ומערבלים.
3. שופכים לכוסות גבוהות ומגישים מייד.
מקור הקוקטייל: http://food2.walla.co.il/ts.cgi?tss...280844&path=900
ולסיום, תמנות של הדרך המומלצת (לדעתי) לאכול את הפרי:
_____________________________________
|