לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-12-2024, 12:30
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "ידידיי, אין לי מושג באקדחים, ואני רוצה לקנות אקדח. אפשר עזרה?"

אספתי כמה תובנות על קצה המזלג:

מדינת ישראל היא בגדול מדינה של גלוק (בעיקר גלוק 19) והכי קל למצוא לו חלקים, חלפים, מוכרים וקונים.

יש עוד מותגים מוצלחים אז לא להיות נעול על נשק ספציפי, אבל כדאי להתרחק מנשקים וחברות שנחשבות איזוטריים בארץ גם אם הם מצויינות, רק בגלל שלא תמיד יהיה זמינות חלקים ומבחר כמו שיש בארה"ב.

ליורה מתחיל מומלץ אקדח בגודל קומפקט עד גודל מלא. אקדחי סאב-קומפקט קשים יותר לשליטה מבחינת רתע, דיוק ותפעול. מצד שני אקדח גדול ולא נוח יותר סביר שיישב בכספת ולא יהיה עליך כשתצטרך אז עושים תיעדוף מה חשוב לך יותר - נוחות בירי ודיוק או נוחות בנשיאה יומיומית.
לוקח זמן להתרגל לתחושה של האקדח עליך, תשקיע גם בחגורה עבה ונרתיק איכותי - זה עושה את ההבדל בין כאבי גב ועצבים לבין נשיאה נוחה.

אימונים אימונים אימונים - אקדח צריך יותר אימון להגיע לתוצאות מנשק ארוך, ממליץ להשקיע פחות כסף באביזרים ויותר באימונים, ולאחר תקופה לעשות חושבים אם חסר לך משהו אחרי שאתה יותר מכיר את היכולות שלך.
ירי סטטי במטווח זה לא באמת אימון - מומלץ להצטרף לקבוצות ירי כמו מגן או IDPA כדי לקבל הדרכה טובה ואימון יותר משמעותי.

יש קבוצות בפייסבוק כמו "כלי ירייה בישראל" "הסליק" "החופש לשאת נשק בישראל" שבהן אפשר לשאול שאלות ולשמוע חוויות, ואפילו ללמוד משהו בנושא החוקים בתחום.

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-12-2024, 23:35
  a-v-i a-v-i אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.04.04
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "אספתי כמה תובנות על קצה..."

תודה רבה, הלכתי למטווח בה יש חנות שנותנת להתנסות רק באקדח אותו אני מעוניין לקנות.
המוכר היה נעול על גלוק 16(משקל 600 גרם). היתה בחנות אישה שרצתה אקדח קל לנשיאה, והוא לא היה מוכן לשמוע אותה, ורק אמר שאסור לה להתפשר על אקדח פחות מטוב, ואקדח טוב זה גלוק. אחרי שהתעקשה הגברת, הוא המליץ לה את 'הלקט פרו' שגם כמעט 600 גרם.
כאן הבנתי שלבחור אין את מה שהיא רוצה, וגם לי הוא לא יוכל לספק מעבר למה שיש לו כרגע בחנות, ופשוט הלכתי.

מה שאני אומר זה, שאני לא יכול לסמוך על בעל חנות שיספק לי מידע על מוצר שאין לו אינטרס לספק אותו.
אני אקח את ההמלצה שלך ואבדוק בקבוצות שציינת, בתקווה שהן לא מופעלות ע"י קבוצות אינטרס.
אם יש לכם המלצה לנשק ספציפי, אשמח לשמוע. לא בא לי לקנות משהו ב4000 שקל שישב אחרי דקה בכספת.
תודה
ישן 19-12-2024, 10:43
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "תודה רבה, הלכתי למטווח בה יש..."

לא יצא לי להתנסות עם ההלקט (של חברת ספרינגפילד) אבל זו חברה עם שם טוב.

מכיוון שהיה לך נסיון בעבר עם אקדח, תחשוב מה התכונות שאתה מחפש ועל מה אתה מוכן להתפשר - משקל, גודל, קוטר (יש אנשים שמעדיפים 45. ולא 9ממ)

עוד שיקולים - דאבל אקשן או סינגל אקשן (או במקרה של גלוק סייפ-אקשן) - אם אתה מתכוון לשאת עם כדור בבית הבליעה, ייתכן שעדיף אקדח עם הדק כבד יותר או מנגנון דיקוקר כמו סיג 226 ודומיו

יש גם כמה ערוצים ישראליים ביוטיוב שמציגים מה צריך לשקול ל-EDC (נשיאה יומיומית) כדי לעזור לך להחליט, הנה דוגמה:

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

אני פחות אוהב ערוצים בעברית על נשק כי אצל האמריקאים הרבה יותר קל להדגים גם ציוד וגם ירי חי, בארץ אפילו לכוון נשק פרוק למצלמה נחשב תקלת בטיחות חמורה אז לפעמים וידאו שלם יהיה רק דיבורים עם מצגת. אבל הערוצים הישראליים ידברו על דברים שריאלי להשיג ולעשות בארץ תחת השוק המקומי, הרגולציה והחוק אצלנו. על מה שאפשר באמריקה אפשר רק לחלום.

בסוף סביר שתלך על מה שיושב טוב ביד ואתה פוגע איתו טוב ונוח לנשיאה, ולאחר תקופה תעשה חושבים אם משהו חסר.

ביקשת המלצה אז אגיד לך אילו אקדחים התאימו לצרכים האישיים שלי:

בעבר היה לי גלוק 19 וגלוק 19X, הגעתי לתוצאות טובות איתם והיו קלים ונוחים לנשיאה

לאחר מכן החלטתי להתנסות בסיג P226 (מהדגמים הישנים) - אקדח פול-סייז מברזל ובלי מסילה או אפשרות לכוונת השלכה, אבל עם נרתיק מתאים היה נוח לנשיאה גם עם חליפה וחולצה מכופתרת. לי אישית התאים שהיה לו מנגנון דיקוקר שאיפשר נשיאה בטוחה עם כדור בבית הבליעה, אבל החסרון שלו עבורי היה לחיצת הדק כבדה יותר בכדור הראשון לעומת הכדורים הבאים מה שמצריך עוד אימון, וציר קנה גבוה - לי אישית היה פחות נוח איתו לחזור לתמונת כוונות מהר ומדוייק, ועם הגלוקים הגעתי לתוצאות טובות יותר

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 19-12-2024 בשעה 10:58.
ישן 21-12-2024, 11:11
  jhonny jhonny אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.12.16
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[QUOTE=jhonny]הפוך גוטה..."

זה שוק מלא בOEM ממה שאני יודע בול מכרו בארהב תחת מותג ספרינגפילד יכול להיות שבהתחלה גם מיקרו חלק מהחלקים מספרינגפילד למרות שלא מסתדר לי.
לגבי מחירי מחסניות חשוב לשאול. מחסניות סיזד וגלוק בין 150-180 סיג סביב ה300, זכור לי במעומעם שספרינגפילד גם בין 250-300.
מי שמתאמן צריך לפחות 3 מחסניות אימון ועוד 2-3 לנשיאה.
וזמינות מחסניות זה דבר חשוב שכבר הרג כמה כלים שיובאו והחליפו להם מחסניות בדגם חדש או הפסיקו להביא בכלל.
מצד שני אם אתה קונה סטרייקר בזול יחסית עם כמות יפה של מחסניות להרבה זמן ופחות אכפת לך מירידת ערך והסיכוי שתשבור בו משהו נמוך זה פחות קריטי לך.
מנסיוני דברים מתחרבנים דווקא שהכי לא נוח.

נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 21-12-2024 בשעה 11:13.
ישן 19-12-2024, 06:48
צלמית המשתמש של golani_2
  golani_2 golani_2 אינו מחובר  
מנהל 20+, מו"ס

חבר מתאריך: 27.07.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "ידידיי, אין לי מושג באקדחים, ואני רוצה לקנות אקדח. אפשר עזרה?"

1. האקדח הטוב ביותר הוא זה שאתה יורה בו הכי טוב ושיהיה עלייך כל הזמן. תמצא את השילוב המתאים לך בין נוחות בירי וקיבולת כדורים (בד"כ אקדחים גדולים יותר) לנוחות נשיאה, הסלקה ומשקל (מן הסתם קטנים יותר).
עדיף לא אקזוטי על מנת שיהיה שירות במידה ויש תקלות בעתיד ומבחר רחב וזמין של ציוד היקפי.
2. אין תחליף לתחושה בפועל. אתה יכול לצמצם אפשרויות על סמך נתונים טכניים והמלצות של אנשים רנדומלים באינטרנט, אבל בקצה אתה חייב ללכת למטווח ולהתנסות.
אתה מוזמן לרשום לאיזה איזורים נוח לך להגיע ואשמח לתת המלצות. אתה מוזמן גם לכתוב את הדברים המשמעותיים שחשובים לך (ופחות או יותר אם אתה אדם גדול/קטן עם יד גדולה/קטנה) ואשמח לסייע לך לצמצם אפשרויות פוטנציאליות.
3. תחמושת וציוד היקפי לא פחות חשובים מהנשק עצמו. מבלי לסבך אותך יותר מדי, תראה שאתה יוצא עם תחמושת ראויה לכוננות ולא תחמושת אימונים. חגורה טובה ונרתיק מתאים יסייעו לך לשאת את האקדח כל יום כל היום ויסייעו בבטיחות.
4. כפי שנאמר - אימונים. ירי באקדח קשה יותר מירי ברובה.

אראל סג"ל

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
ותודה לדורון

ישן 20-12-2024, 12:12
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "1. האקדח הטוב ביותר הוא זה..."

נכון! מסכים!

אני הייתי ממליץ ראשית לבדוק אחיזה נוחה בידיים לירי (לאחוז-לכוון-לפגוע).
שנית משקל וגודל לנשיאה על הגוף (אקדח לא על הגוף לא ישמש את נושאו ברגע האמת ואולי ייגנב או יישכח לפני כן).
שלישית אמינות - ! האם לאקדח יש בעיות ידועות חריגות? אם לא, והוא סתם רגיל, אז זה מספיק!
רביעית - אין מה לרכוש אקדח אם לא נסגרת על זה שתתאמן ותשקיע זמן וכסף בירי.
אקדח יורה טוב כמו שמחזיקו יורה, לא יותר.
המשמעות ה(כמעט) יחידה של שם היצרן היא לחשבון הבנק. אזרח לא מיוחד מדי כנראה לא יירה 26,000 כדורים באקדח.
ואם יירה, כנראה שיש לו כסף להחליף חלקים שיתקלקלו או יישחקו בהתאם.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 21-12-2024, 21:11
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "|מצדיע| פששש. איזה ידע..."

1) מצדה מבחינתי נכנס לתחום ההגדרה של "אקזוטי" כמו לצערי מרבית הכלים הישראלים ולכן פחות מומלץ (לא בגלל שמשהו לא טוב בכלי אלא מכל הסיבות האחרות). בול בהחרגה, אבל ככלל מבחינתי בול זה מוסטנג, אחלה בתור כלי שני/תחרותי, אבל ככלי ראשון כנראה שעדיף מאזדה/סקודה/טויוטה.
2) דווקא מגלוק 42 הייתי מתרחק, גם תחמושת אקזוטית ו....לא טובה (9 קצר) וגם קיבולת כדורים קטנה במיוחד עד לא רלוונטית.
3) בשביל להשלים את החתיכה החסרה בפאזל אתה צריך להגיד לאיפה בארץ נוח לך להגיע לרכישה ולקבל שירות, זה משליך על יבואנים רשמיים ואז יש יותר משקל לS&W או CZ וכו'.

ככלל בבואך לבחור, עדיף להשוות 3 כלים.
בהתבסס על המידע שסיפקת עד עכשיו וקצת אצבע ברוח הייתי ממליץ לך לבחור להשוות:
S&W M&P Plus
CZ P10S
גלוק 26.

אם אחד מהשלושה לא בנמצא תכניס פנימה מתחרה בקטגוריה מעט גדולה יותר - איזה גלוק 19/19X, או גדול יותר אבל דק יותר (סינגל סטאק) כמו הגלוק 43X.

כל מידע נוסף יעזור לזקק את הנבחרת שאותה תנסה ביד, בירי ועל החגורה.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 21-12-2024 בשעה 21:13.
ישן 26-12-2024, 19:14
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "לא, גולני. אני לא נעול על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי a-v-i
אתה יודע איפה אפשר להתנסות על יותר מאקדח אחד???

אני רוצה להאמין שברוב המטווחים יאפשרו לך את זה.
תודעת השירות בארץ נמוכה ובתחום הזה חלה ירידה משמעותית מאז המלחמה והקלות במתן הרשיונות, אז גדל הביקוש משמעותית והחזירות יצאה לחגוג, גם במקומות שקודם לכן היו סבירים.

מנסיוני לאחרונה אני ממליץ על הולנדר בכפ"ס. מאיר רוט בראשל"צ ולהב בחולון סבירים. אולי מישהו אחר ידע להמליץ על מקומות שקרובים לך יותר פה.
ציטוט:
אגב... מאיפה הידע הרחב שלך בנושא?

הידע שלי בינוני במקרה הטוב, אבל מספיק בשביל המלצות בסיסיות...

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 22-12-2024, 11:09
  jhonny jhonny אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "|מצדיע| פששש. איזה ידע..."

לא מומלץ תתי אקדח-סאב קומפקט במדינת האקדח היחיד-
מתחת לגודל קומפקט ליורים חדשים ולא מנוסים מאוד מתקשים לפגוע איתו במתארים מעל 7 מטר ומתקשים גם בחזרה למטרה.
הייתי נדבק בארץ בעיקר ל9 ממ רגיל ולא קצר.
אין מנוס מלהרגיש ביד ולירות ראש בראש בכמה קטגוריות גודל בירי כדי להבין.
ביד אחת זה אפילו יותר בולט.

לא הייתי בוחר באף אחד מאלה של גולני אלא אם מדובר בעובד הייטק במרכז תא וגם זה לא,
אבל זה טעם אישי וחשיבות שאני מקנה לקיבולת אורך קנה ודיוק.

תנסה ראש בראש עם ההצעות של גולני:
סמית 2.0 3.6 אינץ שלדעתי זה המינימום של אורך קנה.
P10C שוב אחד למעלה מהסאב
גלוק 19.
הייתי נותן עדיפות לקניית משומש ואימונים.
יש לך את מטווח אשדוד את רוט בראשון ואת מטווחי היצרן של בול בתא שלדעתי נותן פייט יפה לגלוק 19 ו2011 מצוינים.

בעיני המצדה 9S נותן פייט לא רע לקטגוריה הזו עם מחסנית סופר נפוצה וזולה ההדק שלו סביר לגמרי לסטרייקר והארגונומיה לא רעה-פשוט לא אוהב את הקטגוריה ככלי יחיד.
ד"א מחירי המחסניות לספרינגפילד בגדר הסביר 180-220 שקלים ממה שבררתי שוב לאחרונה.
לא מחירי סיג אבל גם לא CZ/גלוק

נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 22-12-2024 בשעה 11:21.
ישן 22-12-2024, 22:27
  Blackfin25 Blackfin25 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.09
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "כאמור האקדח הכי טוב הוא זה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי golani_2
כאמור האקדח הכי טוב הוא זה שפוגעים בו הכי טוב וזה שנמצא עלייך בכל זמן נתון ולהרבה אנשים הקומפקט עדיין לא נוח לנשיאה יומיומית.

גם יורים מנוסים יתקשו לפגוע טוב ומהר עם סאב קומפקטים ו/או חד טוריים. טווחי ההעסקה שלהם מיועדים להיות טווחי מגע ולא יותר מזה, שזה כנראה תרחיש האיום המוביל לרוב האזרחים החמושים בארץ, רוב הזמן.

גילוי נאות, אני עם גלוק 19 לא מעט שנים ולפני זה הייתי עם גלוק 17 לא מעט שנים.

לדעתי סיכמת נכון במשפט הראשון והשני. וכמובן שזה אמור להיות כלי אמין מבית טוב.

בארגון שלנו התחילו להרשות רק לאחרונה נשיאת אקדח סאב קומפאקט כמו 43X ורק למדריכים מנוסים שעוברים מבחן הסמכה נוסף וצריכים לפחות לעמוד באותו סטנדרט זמנים וביצוע כמו בכלי בסדר גודל של גלוק-19 ודומיו.

מה שלא תקנה בסוף תתאמן נכון והרבה,אל תהסס לשאול ולהבין למה ואיך, ניתן לקנות טיימר ולהתאמן ביבש בצורה בטיחותית כמובן גם בבית, יש לי טיימר פשוט וטוב שהומלץ לי ועובד מצוין גם בבית מכיוון שהוא גם יכול "לשמוע" נקירה יבשה של גלוק ודומיו.

בהצלחה...
ישן 22-12-2024, 19:24
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06

ניצול אשכול:

היו לי ברטה 0.22 פצפון עם 8 כדורים במחסנית; ברטה F84 9 מ"מ קצר, וכיום- בול צ׳רוקי 9 מ"מ.
יורה מעט- רק ברענון/ חידוש רשיון.
מסביבי, לכולם יש 9 מ״מ. לא מכיר אף אחד שעוד מחזיק קליברים קטנים יותר.

ב-0.22 פגעתי נהדר. בבול, סביר. הברטה F84 היה נוח, אבל הפגיעות היו גרועות. רתע חזק מדי עבורי.

ברור שהדיוק הכי חשוב- הכדור הכי חזק לא יעזור אם הוא לא פוגע. כולם אומרים את זה, ומיד ממליצים על 9 מ"מ עם מחסנית בת 15 כדורים; בעוד שהרושם שלי הוא שבשנות ה-80׳ הרבה אנשים הסתובבו עם אקדחים בקטרים קטנים יותר ומחסניות קטנות בהרבה.

אז מה השתנה? טכנולוגיית האקדחים? מחקר הפגיעות? עמידות המטרות (מחבלים מתאבדים)?
יש מישהו שכיום תמליצו לו על אקדח 0.22? או שבכלל אני טועה ו-9 מ"מ תמיד היה הנפוץ?

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 22-12-2024 בשעה 19:28.
ישן 22-12-2024, 20:49
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "ניצול אשכול: היו לי ברטה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
יש מישהו שכיום תמליצו לו על אקדח 0.22? או שבכלל אני טועה ו-9 מ"מ תמיד היה הנפוץ?

פעם (שנות ה70-80) 0.22 (וספציפית ברטה 0.22) היו יותר נפוצים בגלל ההילה שלהם כאקדחי מוסד וסיירת מטכ"ל. מניח שזה בעיקר בגלל שלא היה מבחר של אקדחים קטנים מאוד להסלקה ושהיה צורך בתחמושת ללא חדירות יתר.

היו גם תחמושות אחרות שהיו נפוצות בהרבה מאשר היום, בעיקר 9X17 ופחות 0.45. להערכתי לפחות משנות ה80 9X19 הוא למרות זאת הנפוץ ביותר.

כיום במימדים ומשקל דומים לברטה 70S נניח (0.22) אתה יכול לקבל אקדח סאב קומפקט 9X19 עם קיבולת כדורים זהה/גבוהה יותר. תוסיף תחמושות הולו פוינט וקיבלת גם את היעדר חדירות היתר. כמובן שלא הייתי ממליץ על 0.22 לשום תרחיש פרט לירי לכיף/אימון.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 22-12-2024, 22:41

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "ניצול אשכול: היו לי ברטה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
ניצול אשכול:

היו לי ברטה 0.22 פצפון עם 8 כדורים במחסנית; ברטה F84 9 מ"מ קצר, וכיום- בול צ׳רוקי 9 מ"מ.
יורה מעט- רק ברענון/ חידוש רשיון.
מסביבי, לכולם יש 9 מ"מ. לא מכיר אף אחד שעוד מחזיק קליברים קטנים יותר.

ב-0.22 פגעתי נהדר. בבול, סביר. הברטה F84 היה נוח, אבל הפגיעות היו גרועות. רתע חזק מדי עבורי.

ברור שהדיוק הכי חשוב- הכדור הכי חזק לא יעזור אם הוא לא פוגע. כולם אומרים את זה, ומיד ממליצים על 9 מ"מ עם מחסנית בת 15 כדורים; בעוד שהרושם שלי הוא שבשנות ה-80׳ הרבה אנשים הסתובבו עם אקדחים בקטרים קטנים יותר ומחסניות קטנות בהרבה.

נוכחתי לדעת שבארץ עדיין ישנם מוסדות ומדריכים שמלמדים את שיטת אחיזת האקדח הישנה והלא ממש נכונה. הכל מתחיל ביסודות כשהיסוד נכון חזק ומוצק תוכל לבנות מעליו.
אני מאמין שאם רוב היורים יאחזו באקדח בצורה נכונה ומלאה שד"א מצריכה פחות מאמץ כשמבוצעת נכון הם יוכלו ללמוד לפגוע טוב יותר ברוב סוגי האקדחים
ישן 09-01-2025, 11:04
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 32 שנכתבה על ידי Blackfin25 שמתחילה ב "[QUOTE=קרן-אור]ניצול..."

נצל"ש - שיטת אחיזה זה עולם שלם בפני עצמו - מה שמלמדים בצה"ל שונה ממה שמלמדים באבטחה שונה ממה שמלמדים מדריכים אזרחיים צעירים ששונה ממה שמלמדים מדריכים עם קצת יותר נסיון

מיקום כפות הידיים, מיקום האגודלים, מצב הגוף והרגליים וכו' וכו'.

בסוף עם אימונים והדרכה נכונה כל אחד ימצא את השיטה שעובדת טוב בשבילו - אבל דגש שצריך גם הדרכה איכותית וגם אימונים רבים כדי להבין מה עובד ומה לא.

יש אינסוף ערוצים ביוטיוב, כדוגמה בחרתי את הבחור פה שמראה שיטת אחיזה קצת שונה שעוזרת לו לשלוט טוב יותר ברתע שלו בירי מהיר

ישן 29-12-2024, 23:48

בתגובה להודעה מספר 46 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "אני חושב שהבול האצ'ט נותן..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jhonny
אני חושב שהבול האצ'ט נותן יותר באותו מחיר.
שניהם מיוצרים בארץ ומקבלים שרות מהיצרן, בול בתל אביב רמון בכרמיאל.
אם מחפשים אמינות ולא איכות הדק ארגונומיה וכוונות מהקופסא,
עדיף לקנות גלוק דור 3 משומש על שניהם לדעתי.
בשניהם כדאי לירות לפחות מאה כדורים להרצה, לא זוכר עם איזה מחסניות הבול מגיע
הרמון מתפקד יותר טוב עם מקוריות של גלוק ממה ששמעתי.

אם הבול AXE C TOMAHAWK או ההאצ'ט היו זמינים לפני מספר שנים לא רב, יחד עם הניסיון והידע שיש לי כיום אין ספק שהייתי רוכש את אחד מהם. ב-750 דולר בארה"ב לטומהוק אתה מקבל את כל מה שהייתי חושב עליו ויותר כתוסף שיפור לגלוק בפחות מחצי המחיר ובפרט ישירות מיצרן אמין וזמין בארץ שכנראה זמינות חלקים באם צריך לא אמורה להיות בעיה.

ושוב כל זאת כהמלצה אך ורק וכמובן באם האקדח מתאים ונוח ליורה הספציפי.

https://www.usa.bularmory.com/produ.../axe-c-tomahawk

https://www.usa.bularmory.com/produ...e/axe-c-hatchet

בהצלחה...
ישן 25-12-2024, 20:49
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי Airborne Coffee שמתחילה ב "אני גם מאמין שצריך להתחבר..."

הרגשה אישית ו"כי בא לי" תמיד תקפים בכל קנייה.

לדעתי בגלל שבארץ יש אפשרות רק לנשק אחד ויחיד וכל התהליך של החלפת נשק מעיק שלא לצורך, הייתי ממליץ לפחות למי שחדש בתחום ללכת על המוכר והבטוח גם אם זה לא הטופ של הטופ וגם אם זה לא האקדח הכי יפה או שומש בידי טייסים של שייטת מטכל.

גם מחיר הוא שיקול, יש אקדח שממש רציתי וישב לי טוב ביד ובירי, אבל היה מחוץ לתקציב.

קודם להכיר מה המשמעות של להשתמש בנשק, יכולת הפגיעה, לשאת אותו ולהתנהל איתו ביומיום, רק אחר כך להתעסק במגניבות או במראה ואם באמת בא לך נשק אחר אפשר להחליף. אבל זה שיקול אישי.

נשק אישי זה לא חתונה קתולית אבל הרגולציה מעיקה ומוציאה את הכיף. אם היה קל ונוח ומהיר להשיג כמה כלי נשק ולהחליף כרצונך, לא הייתי בכלל מתערב ושכל אחד יעשה מה שבא לו.

ישן 03-01-2025, 01:45

בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי a-v-i שמתחילה ב "חברים, קיבלתי תובנות מעולות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי a-v-i
חברים, קיבלתי תובנות מעולות לגבי סוגי האקדחים, אבל אני עדיין לא סגור.
שאלתי השבוע נושאי נשק, ולא כולם היו ממש מרוצים ממה שהם נושאים איתם.
שוטר וותיק שנושא גלוק 19, אמר לי חד משמעית שעדיף 43.

אז אם אפשר, חברים, להתכנס לכדי סיכום ולעזור לי לקבל החלטה לגבי אקדח זה, לפי קריטריון יתרונות וחסרונות ודירוג.

תודה רבה

נראה לי שרוב נושאי הנשק ששאלת לא קיבלו יעוץ כמו שאתה מקבל פה FREE OF CHARGE לפני שקנו את האקדח והנרתיק שלהם והתוצאה בהתאם.

מניסיוני כמדריך ירי אני מוכן להתערב על ארגז בירה שהשוטר הוותיק כנראה לא פוגע מספיק טוב ב-19 ועם 43 הוא כנראה בכלל יפגע באיזור חיוג אחר.

כבר פירטו פה באמת מספיק לגבי מעלות וחסרונות של גודל פיזי וסוגי אקדחים שונים.

זה בסדר גם אם תרכוש כלי בסדר גודל של ה 43X הלקט פרו או P365XL עבור נוחות נשיאה, אבל כדי להגיע איתם למיומנות סבירה תצטרך להתאמן יותר ובתדירות ובהקפדה רבה על יסודות הירי אחיזה עבודת הדק עבודת כוונות וכו'

בהצלחה רבה
ישן 26-12-2024, 19:18
צלמית המשתמש של golani_2
מנהל 20+, מו"ס

בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי Blackfin25 שמתחילה ב "לא ראיתי שהזכירו פה בכלל את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Blackfin25
לא ראיתי שהזכירו פה בכלל את הוולטר PDP אקדח אמין וטוב עם הדק נהדר ואגרונומיה טובה, האם הוא נמכר בכלל בארץ?

וולטר נכנס לקטגוריית האקזוטיים בארץ. ממה שראיתי יש בנתניה ואולי בעפולה.
ציטוט:
עוד שאלה האם אפשר וכמה מסובך להזמין אביזירים כגון נרתיקים וחגורות מארה"ב?

נרתיקים וחגורות - אין שום בעיה, כמו הזמנה של כל פריט טקסטיל אחר.

כוונות, מחסניות, קפיצים וכו' - באופן מגוחך ומטומטם כיאה לעריצות פקידותית אסור להזמין מחו"ל.

אראל סג"ל

ותודה לדורון

ישן 05-01-2025, 13:02
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
החלפתי GLOCK ל-MOSSBERG

MOSSBERG לדעתי נוח יותר וגם לנקות.
אני מציע לקנות גם במחסנית הנמצאת באדקח לכדורי HOLLOW POINT במקום הרגילים. אמנם יקר יותר, אבל כאן מספקי 1 ל"לנטרל"...

https://en.wikipedia.org/wiki/Hollow-point_bullet

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 07-01-2025, 07:23
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
זווית אחרת

במשך שנים רבות היה עלי ברטה 92F הכי הארי המזוהם.
השנים עברו ועצם הפז"מ כאבה והרבה חולצות עם קרעים בצד עצבנו את הצודקת אז החלטתי לעבור למשהו מודרני פולימרי וקטן, בחנות מטווח נשק בדרום בחנתי את הגלוק ודומיו.
חנויות עוסקות בעיקר במכירה ורוצות לדחוף את מה שהן מרוויחות עליו הכי הרבה אבל גם מנסות לעשות התאמה כלשהיא לקונה וצרכיו עד שמאבדים סבלנות.

מייד הלכנו על הגלוק 19 שפסלתי על הסף (היה לא נוח) ואז הם דחפו לכיוון משפחת ה P365 של זיג זאואר שהם מייבאים.
האקדחים היו נוחים אבל מחירים בשמים לא מוצדקים, ומניסיון של אחרים האקדחים מחלידים מייד אחרי הקניה והיבואן והיצרן מתחמקים אז פסלתי.

הציעו עוד כמה דברים מודרניים והרגשתי איך מתחיל הבלבול בסגנון מרוב עצים לא רואים את היער.
ואז הציעו סטוק קטן של אקדחי סאב קומפקט מסוג טאורוס שנשארו להם (היו היבואנים והפסיקו, כיום נשק הצפון בעפולה מייבאים כולל הדגם החדש שנקרא GX4 עם אפשרות לאופטיקה).
לקחתי את ה G2 שהתאפיין בכל מה שהוגדר (קטן, פולימרי, DA/SA, צינת אלחלד, הדק פנימי, שתי מחסניות 12 כדור, אמין, קל לתחזוקה ונשיאה וכו') והתנסיתי בו - התאים לי כמו כפפה ליד, ירי סלקטיבי מהיר ופגעתי מעולה.
והמחיר? הכי זול שיכול היה להיות בצורה משמעותית יחסית לאחרים.
מאז אני איתו, הוספתי לו מחסנית 17 כדור ואת שתי מחסניות ה 12 כדור אני נושא בנרתיק.

ולמה כל הסיפור הזה? כי אנחנו מדינה של טרנדים ומותגים, כולם רצים לגלוק ודומיו ושמים כסף רב וזה לא תמיד פוגע תרתי משמע.
הדבר הנכון לעשות הוא להתאים את הנשק לצרכים שלך, לידיים שלך ולכיס שלך. חשוב שהמותג יהיה אמין ברמה טובה עם שירות כי אקדח זו מכונה מכאנית די זהה.
אגב, לאחרונה התנסיתי בהלקט פרו קומפ וב P365 Xmacro, כיף של אקדחים אבל בסופו של דבר בחיי היום יום לא ייתנו שום דבר שאין לי בטאורוס.

כך יוצא מהבית כל יום למציאות הישראלית - נשק קטן עם כוח אש גדול יחסית (41 כדורים) וגז פלפל למקרים שלא מחייבים שימוש בנשק

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 09-01-2025 בשעה 06:00.
ישן 07-01-2025, 09:37
צלמית המשתמש של האזרח

גם לי היה TAURUS
בתגובה להודעה מספר 62 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "זווית אחרת"

אך החלפתי אותו לגלוק 19 (שלא הייתי מרוצה וגם מחליד) ועכשיו ל-MOSSBERG ודי מרוצה.
יש לי מחסנית של 20 HOLLOWPOINT ונושא אותו איתי לכל מקרה שלא יבוא.
כפי שכתבתי הכדורים רגילים, עושים הרבה רעש, אך עם HOLLOW מספיק רק 1

ישן 08-01-2025, 10:58
צלמית המשתמש של סיורניק

בתגובה להודעה מספר 63 שנכתבה על ידי האזרח שמתחילה ב "גם לי היה TAURUS"

יש הרבה יתרונות לתחמושת HP - בעיקר במניעת חדירת יתר כי הקליע מתרחב בגוף התוקף וברוב המקרים לא חודר הלאה לפגוע במי שמאחוריו.
מבחינה משפטית, אם חס וחלילה תיקלע לאירוע וישאלו אותך למה אתה נושא תחמושת "מסוכנת" או "קטלנית" (כי השוטר או הפרקליט מנסה לסנדל אותך), עדיף להתמקד בנ"ל שמונע נזק סביבתי, מאשר בכמה הכדור קטלני.

מבחינה מבצעית, בכל זאת זו לא תחמושת קסם ועדיין צריך לפגוע טוב, ומספיק פעמים כדי לעצור את התוקף. בוודאי בקליע 9ממ.
עצם זה שהקליע נפתח וגורם לנזק ודימום עשוי להשבית תוקף מיידית אבל גם עלול לקחת זמן (הוא ישלים את התקיפה ואז ימות מהדימום), וכמובן שפגיעה באיבר לא-חיוני לא בהכרח תשבית את התוקף.
אז לא לסמוך רק על סוג התחמושת שתעצור את התקיפה במיידית - דיוק ומיקום הפגיעה חשוב, חשוב הטווח, חשובה כמות הכדורים ועוד גורמים שיחד מתחברים למה שנקרא "כוח עצירה"

אבל כן באופן כללי תחמושת HP נחשבת יותר יעילה במתאר של הגנה עצמית, וסביר להניח שמי שעוצר תוקף (גם פלילי) בכדור אחד, יהיה במקום טוב יותר משפטית ממי שיורה מטח.

שים לב שלא כל מטווח יאפשר לך לירות תחמושת HP, יש מטווחים שטוענים כי HP גורם נזק לקולטי הנתזים ב"חומת המפגע". ומעבר לכך זו תחמושת יקרה. מה שאנשים נוטים לעשות זה לירות באימונים תחמושת "רגילה" זולה יותר, ומשאירים את ה-HP כתחמושת כוננות במחסנית הנשיאה שלהם, ופעם בשנה יורים אותה כדי להחליף / לרענן תחמושת טרייה

נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 08-01-2025 בשעה 11:02.
ישן 08-01-2025, 13:33
צלמית המשתמש של האזרח

זה בדיוק מה שאני עושה...
בתגובה להודעה מספר 64 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "יש הרבה יתרונות לתחמושת HP -..."

במטווחים משתמש בתחמושת רגילה אך ביום-יום נושא עם מחסנית 20 כדור לכל מקרה לא צפוי.
מה לעשות, אני לא צלף גדול וברור שבחרום אין זמן לכוון. מקווה רק לא להשתמש ב-HP, אבל זה נותן איזה רוגע וביטחון שלא נמצא ב"שכונה שלנו"

ישן 10-03-2025, 16:38
  jhonny jhonny אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 73 שנכתבה על ידי War_Machine שמתחילה ב "אנצל את האשכול לשאלה שלא הייתה לי אליה תשובה לאחרונה"

אחרי 10 שנים בהנחה שחודש אמור להיות בתבחין משמר.
מרגע שהתקבלה הוראת ההפקדה -והניחוש שלי שזה בגלל שהגיע מידע לפקיד שהתבחין לא בתוקף ללא הודעה של בעל הרשיון כנדרש -חייבים להפקיד היות והרשיון הותלה.
למכור אפשר למכור.
לא היה צריך להפקיד עם כלל האביזרים שבהם ניתן להחזיק ללא רשיון.
בחלון זמן של 18 חודש ניתן למכור אותו, לאחר מכן נגרט או מוחרם לשימוש משטרתי במקרה של גלוק לדוגמא.
חלק מהתחנות מאפשרות גם דרך קצין הנשק לראות את האקדח אך מכיוון שלא ניתן לירות בו ולוודא תקינות הם מקבלים מחירים מופחתים לעומת השוק החופשי.
לאחר העברת הבעלות על הכלי בבט"ל הכלי יוכל לקבל גם הוראת שחרור מההפקדה אל הבעלים.
לזכרוני התבחינים רק הורחבו ולא צומצמו בשנים האחרונות.
אם אתה עומד בתבחין אחר אתה יכול להגיש בקשת רשיון חדשה אם האגף יסכים ולקבל הרשאה לאסוף את הכלי מהמשטרה.

נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 10-03-2025 בשעה 16:41.
ישן 11-03-2025, 19:46
  Prototype Prototype אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.12.14

אחרי כמה עשורים עם נשק אישי ו-5 כלים שונים, אתן את 2 סנט שלי...

מבחינת "מותג" הישראלים אוהבים טרנדים ואפקט עדר.
לא משנה על איזו מהחברות הגדולות והמוכרות תלך, גלוק, סיג, בול, ספרינגפילד, סמית' וכו' וכו',
אין בכלים האלה פרארי או טויוטה, הם כולם פרארי. רובם גם החזקתי בעצמי.
בשנים האחרונות אני עם כלים של סיג. היום עם הסיג X macro שאני מאוד אוהב ומבחינתי הוא מושלם.

3 שיקולים שאני מעלה בפני כל אחד שפונה אלי לדעה על רכישת כלי.

לפני הכל - משקל. לך למטווח, תבקש אקדח, שניים או שישה. תקע אותו במכנס. אם המכנס שלך נופל, לא נוח לך, או מציק לך, תוותר.
לא בקטע של לקבל הרגל שונה, אלא ממש נוח או כבד.
אם תיקח אקדח שיהיה כבד ומסורבל לך הוא ישב בכספת. אני לא מאמין בלקנות אקדח אם הוא ישב בכספת.

שיקול שני - אחיזה. לכל אדם מבנה כף יד שונה, צורת אחיזה שונה. יש כאלו שפעם ראשונה נוגעים באקדח ויש כאלו שבאו עם רקע שיכול להיות מצויין ויכול להיות שרכשו הרגלים לא נכונים.
תאחוז באקדח, תרגיש אותו ולאחר מכן תבקש לירות בו.
מטווח שמנפנף אותך ולא נותן לך להתנסות זה מטווח שלא בא לשרת אותך אלא בא לדחוף לך מוצר (כנראה של היבואן שלו) ויש מטווחים שיודעים לכבד את הלקוחות שלהם.

שיקול שלישי - כמות חימוש. אחרי ה 7.10 אני נותן לו עוד יותר חשיבות כיוון שהוא תפס מקום קריטי.
ב 7.10 עבדתי עם P365 "רגיל" מחסנית של 10 כדורים + 1 בקנה.. (+ 2 המחסניות הנוספות).
ביום יום רובנו מסתובבים עם מחסנית אחת שטעונה בכלי.
כמסקנה, לאחר ה 7 החלפתי ל X MACRO בעל מחסנית של 17+כדור בקנה. זו תוספת גדולה ומשמעותית.
הוא עדיין ענה לי על המימדים הקומפקטיים שרציתי אבל כמו חימוש גבוהה.

ותמיד תזכור, מטווח בסופו של דבר זה בית עסק. עם זאת, אקדח זה משהו שכנראה ילווה אותך שנים ארוכות לכן חשוב להתעקש להתאים אותו לך ולא לתת להם לדחוף לך מוצר.
מטווח שלא יהיה סבלני אליך וישרת את רצונך - תגיד תודה ותפנה לאחר.

הלחץ שהיה בשנה הראשונה אחרי ה 7.10 במטווחים ירד משמעותית ואין סיבה שלא יהיו מסבירי פנים. בסופו של דבר זה נשק.

והכי חשוב, לירות לירות לירות.
ללכת לפחות פעם בחודש חודשיים, לשבת עם מדריך, לתת 50 כדור ולשפשף קצת את הצינה.
לא צריך להיות לוחם קומנדו או מתחרה בירי ספורטיבי, אבל כן להאמין ולסמוך על יכולות הירי שלך.
ירי במישור האזרחי הוא מאוד מורכב, לפעמים יותר מבצבא בשטח, כיוון שכנראה עם חלילה תאלץ להשתמש בנשק, זו תהיה בסיטואציה של אנדרלומסיה, בהפתעה ועם המון לחץ וקהל שרץ לך בין כוונות.
זה כמו נגינה, זה כמו ציור, זה כמו בישול, הבנה ושיפור יכולות ירי זה משהו שלוקח זמן ודורש התמדה.

אישית,
יכול להמליץ:
מאיר רוט - במספר הפעמים שאני הייתי שם, יחס סבלני, יריתי ב6 כלים שונים במקביל כדי להתנסות מבלי שעשו לי פרצופים.
תלוי בעומס וביום, יש מדריכים שיותר הרגשתי מקצועיות ויש כאלו שפחות.
מטווח רתע בב"ש - יבואנים של סיג. לרוב מנסים להפנות לכיוון הזה.
יש מדריכים שיותר התחברתי ויש שפחות.
ש.פ. מטווחים אשדוד - מטווח מצויין עם צוות מדריכים מקצועי שכל פעם שביקרתי בו נהנתי מאוד.

אני לא אומר שהמטווחים האחרים לא טובים, פשוט לא ביקרתי בהם.

כמו כן, לחלוטין לא הייתי פוסל יד שנייה. השוקל מלא באקדחים כמו זבל. רוב האקדחים ירו בין 150-300 כדור בחידושי\ רענוני רישיון שזו כמות אפסית והירידת מחיר היא משמעותית.
בהצלחה.
ישן 12-03-2025, 08:41
  jhonny jhonny אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 79 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "אחרי כמה עשורים עם נשק אישי..."

הרשה לי לחלוק.
המשקולות השונות זה עניין אישי מולטיפאקטוריאלי.
יש טויוטה וזה גלוק 19 דור 3. יש גם פרארי ומזארטי וצריך לדעת מה קונים.
בגלוק כל בית מסחר כמעט יודע לטפל (לא כולם טוב ) ויש חלקים ומחסניות כמעט בכל מקום.
ספרינגפילד זה מותג שמשווק את HS פרודוקט בארהב וחברה לא גדולה בטוח שלא בארץ.

1.משקל- ההבדלים של כלים באותה קטגוריה וגם קטגוריה למטה זניחים,
המטווחים ברובם לא מחזיקים נרתיקי איכות וחגורות איכות שמחלקות את המשקל טוב ומתקבלת תמונה מעותת בהתאם למלא בחנות והתאמה לשיטת הנשיאה של מישהו שלא מכיר ולא יודע מה טוב לו עדיין.
אם נופלות המכנסיים צריך חגורה.
ומכנס במידה אחת או שתיים למעלה.
2.אחיזה- המונח היותר מתאים הוא התאמה לגודל כף היד והגעה להדק במנח טוב שיאפשר קליעה טובה.
3. המונח הוא קיבולת. צריך עוד מחסנית כי לא מעט מעצורים נובעים ממחסנית ואינם ניתנים לתיקון בזמן אמת אז המצלה חמה לקחת עוד אחת.
4.הגודל חשוב ראה ערך סעיף אחיזה, חשוב אורך הקנה גם למהירות הסופית וגם להתנהגות,
יותר קל לירות טוב בכלים גדולים עם קנה ארוך- קטגוריית הקומפקט פשרה טובה סאב הקומפקט הרבה פחות.
לא יודע אם לקחת את הטקאופס או עם המפצה אבל בטקאופס גם היית מרגיש בראש בראש את ההשפעה של הסמ וחצי קנה הנוספים.

כמו שכתבת תקציב אימונים יותר חשוב מהפלטפורמה ביד 2 בהחלט אפשר להשיג דברים טובים.
מחזק גם לגבי הירי ראש בראש בכלים שונים כדי להעריך את הטריידאופים במרחק משמעותי של 7 מטר ויותר ביד אחת חיוני כדי להעריך את ההבדלים והשירותיות.
ישן 12-03-2025, 21:46

בתגובה להודעה מספר 80 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "הרשה לי לחלוק. המשקולות..."

קודם כל, כמובן שמרשה לחלוק, אפילו רצוי

אני אישית חושב שגלוק לא שונה ממתחריו בעניין האמינות שלו.
מאחר והייתי עם גלוק וכלים אחרים, אני יכול להעיד על כך רק מניסיוני. (מאמין שהחזקתי כל כלי בממוצע 5 שנים +/-)
מודה שאני לא אדם שעושה לכלים שלו חיים קלים בין אם בשירות או באזרחות.
נושא את האקדח איתי תמיד ויכול להעיד שהוא שרד חול, בוץ, מים מתוקים, מים מלוחים ואפילו שלג.
עד כה לא נתקלתי במעצורים או תקלות (באף אחד מכלי אגב) - פרט לפעם אחת במכוון, ניסיון לירות תחמושת רטובה.
לדעתי האמינות של החברות הגדולות, כולן זהות.
יש נפילות פה ושם אבל לא יכול להעיד מהניסיון שלי...
אשקר גם אם אגיד שאני "מפנק" אותם נוכח התנאים הקשים.
ניקוי סטנדרטי אחרי מטווח \ עבודת שטח ופעם בשנה בערך ניקוי יסודי.

1. ההבדלים במשקל היום זניחים, אבל המימדים לא. ובזה התכוונתי ב"מציק". לרוב המציק מורגש לי דווקא בידית אחיזה\ גריפ.
העובי\ רוחב של הזיג (בזמנו כשיצא) היה פאקטור מאוד משמעותי ודיל ברייקר מבחינתי.
כשהם יצאו עם ה 365 זה היה "וואו" מבחינתי.
כמה התענגתי להסליק אותו בכיס.
המשקל, הצורה והמבנה הם פאקטור שמשלב את הנוחות נשיאה וגם האחיזה בסופו של דבר.
אישית, לא פעם, מסתובב עם הזיג, כוונת השלכה ומחסנית 17 בטרנינג בנוחות.
פאקטור שציינת ושכחתי - אכן, חגורה. רואה בלא מעט קבוצות ישראלים שנוטים להזמין חגורות מאליאקספרס, פחות מתחבר.
לי יש חגורות של KORE. לייף צ'יינגר. ממליץ בחום.
נרתיק ממליץ להזמין מחו"ל.
2. אין מחלוקת.
3. גם כאן אין מחלוקת, אבל 99% מהאנשים שאני רואה עם נשק אישי מצויידים במחסנית טעונה בלבד. אז יש רצוי ויש מצוי.
4. אורך הקנה - פחות רואה בזה כפקטור משמעותי. בטח בירי רלוונטי לאזרח הממוצע. עד כמה חצי אינצ' קנה ישנה.
"יותר קל לירות טוב בכלים גדולים" זה נכון להתחלה. אבל שוב, אני מאמין בתרגול.
כמובן שיש לא מעט פאקטורים שלא התייחסתי אליהם. נתתי את ה-3 שהם דיל ברייקר מבחינתי.

יכול להגיד לך שהתחלתי עם אקדחי פול סייז בזמנו, אח"כ קומפקט ועם האקס מקרו, כיום, התוצאות שלי מתעלות על הירי שלי בעבר בפול סייז (גם עם ה365 הרגיל אגב).
שילוב של אימון, הרגל וכמובן התאמה ליד של האדם. בחור צנום של 1.65 לא יהיה אותו הדבר כמו לבחור שרירי ורחב של 1.95.

התנסתי בכלים עם מפצה, גם הטקאופס וגם אחרים, פחות הורגש לי ההבדל אם להיות כנה, בטח פחות הרגיש לי שמצדיק את הפערי מחיר. אז רכשתי את ה X MACRO הרגיל.

ואני שם עשר דגשים על מה שכתבת, אנשים שחדשים לעולם האקדח האישי יכולים להסס לבוא למטווח בדרישות.
יש מטווחים טובים בחוץ, אם אתה מרגיש במטווח שיש מולך סוכן מכירות במגרש רכב ולא אדם מקצועי, קח את הרגליים ולך למטווח אחר.
ישן 13-03-2025, 08:48
  jhonny jhonny אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 81 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "קודם כל, כמובן שמרשה לחלוק,..."

1. היסטוריה הגלוק במבחנים ביצע יותר טוב באמינות בעיקר בזגות פשטות המנגנון ומיעוט החלקים.
וגם בפועל בשטח בשרידות במערכות גדולות. לאחר שפג הפטנט למערכת הסייף אקשן שלהם יצאו לא מעט גרסאות אחרות.
2. בשאלה שעניתי בפורום אחר לגבי מהי אמינות לאזרח והאם היא שונה מאמינות במבחן צבאי.
והתשובה היא כן. בעיניי הסף לאזרחים נמוך הרבה יותר ופחות נוטים להזניח ציוד פרטי.
בעיניי הסף הוא 200-250 כדור שזה המקסימום שרוב היורים יורים באימון.
אם צולחים את זה ללא מעצור ובהנחה שברשיון יש 100 כדור ואם במקרה כמו בסיפור של מיקי בניר עוז חבר שמכר הביא לך כמה מחסניות בדיוק לפני ארוע אתה עם 150 כדור.
3.אני לא מחבב נשיאת כיס.
4.מאפיינים ארגונומים אישיים יכולים לשנות מאוד את התחושה במיעוט המקרים את הפרקטיקה. אם סובלים מהירי פשוט מתאמנים הרבה פחות וזה החלק המשמעותי בעיניי.
אורך קנה תנסה את שלך מול ה365 ראש בראש. יש הבדל אם אתה מודד עם פאקט ואיכות פגיעות מנוקדות אתה גם תראה. יש לי חבר שיש לו X5 ו365 ולמרות שהוא מתחרה ויורה מעולה ב365 הוא יורה הרבה יותר טוב בX5.
יש לזה משמעות במיוחד בירי הגנתי עם JHP שבקנה מאוד קצר כמו של ה365 צריך להיות מאוד סלקטיבי בתחמושת.
יש שרשור כזה בהחופש לשאת נשק בפייסבוק בשם "תחמושת הגנתית לגמדים" הסמ סמ וחצי באורך קנה עושים הבדל.
ישן 13-03-2025, 18:18

בתגובה להודעה מספר 82 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "1. היסטוריה הגלוק במבחנים..."

1. לא חולק על דברייך. ייתכן שהפטנט פג וכו' (לא בקיא, לא ירדתי לכזו רזולוציה).
אבל היום, לאזרח הפרטי, כולם פרארי. לא חושב שיש רמת הבדלי אמינות גדולה, בטח שרלונטית לפרטיים.
(ומודה, יכול להיות שיש לי סלידה קצת מגלוק כי "כולם" עם גלוק).
2. מסכים איתך. לגביי החלק הראשון. שכחתי שאכן היום הרישיונות הם ל-100 כדורים.
אימון הוא כל שנה וחצי, 200-250 כדור בשנה וחצי זה מעט מאוד לירות (ואאלט יורים רק 50 ברענון\ חידוש).
לא נתקלתי במעצורים בכלים שלי גם הרבה מעבר לכמות ירי שציינת.
ושוב, לא יכול להגיד שהאקדחים שלי "מלוקקים".
לגביי החלק השני, מיקי מנחל עוז, לא ניר עוז. ובוא... מיקי לא דוגמא לאזרח "רגיל" הנושא נשק...
3. כנ"ל. לא נעשה מתוך רצון. לעיתים כורח הסיטואציה.
4. אכן.

לגבי ה 365 והמאקרו. ביצעתי ראש בראש בזמנו כשהחלפתי.
תבתי, הקודם שלי היה ה 365 "הרגיל" ( אגב משתמש ב JHP P+)
לא ערכתי מחקר או השוואה מדוקדקת בשביל לענות לך נכון או לא נכון.
עם האקס מאקרו יורה יותר מהר (אבל אנחנו נכנסים פה לפערים ששוב, לא נראה לי רלוונטיים לאזרח "הרגיל").
מטעמי ודעתי, מייחס לזה חשיבות בארגונומיה ובנוחות למבנה הכף יד שלי ולא לאורך קנה.
הדיוק נשאר זהה +/- ביניהם וההשפעה הייתה בעיקר על מהירות (עדיין מקבצים קטנים ומקומיים למטרות ABC).
מנגד, עם האקס מאקרו יורה גם יותר מהר מאשר פול סייז, בטח מאשר ברזליים כבדים מתקופת אנטיוכוס.

לסיכום, לא חולק עלייך...
חושב שבסופו של דבר הרזולוציה של הדברים שכבר נכנסנו אליהם לאו דווקא מדברת לאזרח הפרטי וכל כלי, בגדול, שיהיה לאחד נוח ושמיש, עם אימונים וירי (מעבר לרענונים וכו') יוכל להגיע לתוצאות טובות וזה הדגש שאני נותן לכל אחד ששוקל לרכוש אקדח.
עדיף יד 2 ובכסף שחסכת - מטווחים ואימונים.
ישן 13-03-2025, 18:55
  jhonny jhonny אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי Prototype שמתחילה ב "1. לא חולק על דברייך. ייתכן..."

תודה על התיקון.
לגבי ה 365 והמאקרו.
הפערים שאצל יורה מיומן הם קטנים יחסית ורואים הבדל משמעותי יבלטו בטווח יותר גבוה/איכות מטרות נמוכה או במעברי מטרות,
ממש מוגבר אצל יורים לא מיומנים.
ה365 עם הדק נהדר לסטרייקר אבל בועט.
יש לזה משמעות בריבוי מטרות שהפרק זמן שלך לירות לפני שיש תגובה קצוב ומי שלא נטרלת מנטרל אותך..
כלל האצבע הישן לגבי לשאת את האקדח הכי גדול שאפשר לשאת יום יום די נכונה.

אני אוהב את המטרות של IDPA כי נותנות מושג טוב על הטרייד בין מהירות לדיוק ותואמות יחסית פיזיולוגית.
רוב רובם של היורים לא ישתמשו בפאקט אז לא ידעו לעולם מה ההפרש רק בתחושה.

הפליליסט של הבחינות צורף פה- לא הצלחתי להוציא קישור לפייסבוק,
באמלוק;
עד לשנים האחרונות ממש כשהסאבים בראשות ה365 נהיו פופלארים לא בנו תחמושת הגנתית טובה לאורך הקנה הזה, מה שהוביל לביצועים לא משהו היות שנבנו לקנה 4" ומעלה.
גם אחרי ההתפתחות ושיש כמה סבירים הם מאוד לא נפוצים בארץ.
מאז הלחימה באוקרינה והביקוש הגבוה לתחמושת בעקבותיה רואים ירידה באיכות הפיקות בתחמושת אימונים.
https://l.facebook.com/l.php?u=http...&__tn__=-UK-R&c[0]=AT3ebrE3BAc73tz2LKmRmJWapotUizzkzaDCJ4t2Ygsef4uDU Ew5uSDNoDQwONdt1bxYFFFlVS6-LZkbVNnle72r9mQ-W287PFj3U3y75C1jITun15PlYZrobY9e6JdTksojc1cqb0zh_E ex3dIHKH77cGeervWa1otRCSnXGl7mr3nb

נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 13-03-2025 בשעה 19:06.
ישן 12-03-2025, 07:11
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile

כל יום הוא הפתעה
לאחרונה עשיתי ריענון (המדינה: למה שנעשה עליכם סיבוב אחד אם אפשר שניים?) ובזווית העניין קלטתי על הדלפק כמה אקדחים שלא ראיתי בעבר
הוציאו לי את אקדחי ספרינגפילד, ההלקאט פרו היה מאד נחמד ומתאים עד שהוציאו את האשלון 4.0 - וזה אקדח שמכל בחינה מאפיל על כולם, בקליבר ב"ש רוצים עליו 4650 ש"ח
תפור עלי כמו כפפה עם הנדסת אנוש ארגונומית שמעולם לא חוויתי, זהו אני כבר לא מחפש, צריך להחליט עם עצמי אם התמורה שווה ולקנות
(לא מעט זמן התלבטתי בין ההלקט פרו קומפ מול הזיג זאואר Xmacro comp, שניהם כרגע לא רלוונטיים מול האשלון)

זה סרטון תדמית אבל יש ברשת הרבה סרטי ניסוי וכולם משבחים אותו

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 12-03-2025 בשעה 07:27.
ישן 16-03-2025, 04:17

אתן גם ה 2 סנט שלי. אין ספק שבאקדח גדול יותר פיזית גם יורה פחות מיומן יגיע לתוצאה יותר טובה מאשר עם אקדח סאב קומפקט או מיקרו,אני רואה את זה בבירור ביומיום שלי.
דעתי כמו שכבר נכתב אם המשקל והגודל הוא פאקטור בין אם היורה ישא עליו אקדח או שישאיר אותו בכספת עדיף שירכוש את מה שמתאים לו אישית וישקיע באימונים אצל מדריך טוב על מנת להגיע ליכולת לתת מענה כשיצטרך.

ה X מקרו הוא אקדח נהדר, לדעתי עדיף על ה 43X (שאני אישית נושא עלי) אבל יקר משמעותית.
באמת שיש היום בארץ מבחר יותר מסביר של דגמים ואיכות.

תתנסה/ו בכמה שיותר במטווחים וצמצם לשניים שלושה ותבצע את ההחלטה בין אלו שנשארו במשחק.

אל תקנה שום דבר בקליבר אחר מאשר 9 מילימטר רגיל גם אם האקדח זול משמעותית, את המחיר בהבדלים תשלם בגדול כשתרצה לקנות תחמושת.

לגבי סוגי תחמושת באופן אישי, אז קודם כל יש לי מחסניות למטווח ואימונים, ומחסניות נשיאה ליומיום.
התחמושת המועדפת עלי לנשיאה היא Hornady Critical Duty 124 + P מכיון שהיא נותנת באקדחים שלי מקבץ מעולה ורתע סביר בהחלט לסוג התחמושת גם ב 43X, וגם מותרת לנשיאה במדינת ניו ג'רזי השכנה שאוסרת על נשיאת תחמושת הולופוינט רגילה.

לגבי החגורות ונרתיקים אולי זה יכול לעזור לכם גם בארץ אז ההעדפה האישית שלי

נרתיקים של חברת https://tenicor.com מתמחים בעיקר בנשיאת אפנדיקס,הנרתיק הוא בגודל של בדיוק מה שצריך ולא יותר ובנוי ומורכב מחומרים מעולים. הם גם מייצרים חגורה מעולה ויקרה.

כשאני נושא בתצורת IWB באיזור הצד בין 2-4 הנרתיק הכי נוח (ויקר) שיש לי עד היום הוא של חברת
https://blackarchholsters.com מהדגם הזה...
https://blackarchholsters.com/colle...athable-backer?

חגורות יש לי גם את של חברת KORE מעולות אבל יחסית יקרות ומתאימות לי יותר כשאני בלבוש רשמי חליפה וכדומה. ביומיום אני הולך עם חגורות של חברת https://www.mastermindtactics.com

החגורות של MASTERMIND שני סוגים עם פולימר פנימי ויש גם בלי, עובדות על אותו הרעיון של ה ZERO של טניקור אבל זולות בחצי המחיר ונותנות תמורה מעולה להשקעה, יש להם גם חגורה מעולה COVERT BELT שמותאמת לאלו שאוהבים ללכת עם טרנינג ובגדי ספורט והיא נלבשת מתחת למכנסיים.

האביזרי נוחות שלהם לנרתיקים, כריות שונות ו WEDGES הם פשוט GAME CHANGER בשיפור נוחות הנשיאה בתצורת אפנדיקס.

אני כמובן לא איש מכירות של אף אחת מהחברות הנ"ל ולא מקבל מהם אגורה אבל אני והחברים שלי התנסנו בהמון המון נרתיקים חגורות ואביזרים מעשרות יצרניות שונות במשך השנים אז אני מעביר מהניסיון שלי.

יש עוד המון סחורה מעולה בשוק, תשאלו, אם אדע לתת תשובה נכונה אשמח לעזור...

ועוד דבר שלא קשור ישירות לנושא, האקדח של סיג סאואר מדגם P320 נמצא כרגע תחת דרמה גדולה בטענה שהוא יכול לירות מעצמו ללא לחיצת הדק, יש כבר מספר מחלקות שיטור וביטחון גדולות שנמצאים בתהליך הוצאת האקדח מהשירות במיידי, וגם מספר חברות הדרכה ומדריכי ירי מפורסמים שלא מאפשרים להשתמש בדגם ה P320 בקורסים שלהם. אני אישית הדרכתי מאות רבות של סטודנטים עם ה P320 וזה גם אקדח מאושר אצלנו בחברה ולא נתקלתי מעולם בבעיה של פליטת כדור ללא משהו שגרם להדק להילחץ.

נערך לאחרונה ע"י Blackfin25 בתאריך 16-03-2025 בשעה 04:33.
ישן 23-03-2025, 05:33

בתגובה להודעה מספר 90 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "מעניין לא ידעתי על האיסור..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jhonny
מעניין לא ידעתי על האיסור בניו גר'זי מה הסיפור שם ולמה קריטיקל כן?

הסיפור הוא שזה סוג של חוק שמתיר לאזרח הרגיל בעל רישיון נשק את השימוש בתחמושת הולופוינט לשימוש להגנה עצמית בבית, ירי במטווח, או לצייד,אבל לא לנשיאה בנשק במרחב הציבורי הרגיל.
החוק מתיר הולופוינט לאנשי משטרה וצבא בשירות פעיל.

לעניינו הקריטיקל דיוטי והקרטיקל דיפנס וה XTP יש בהם מין פולימר שיושב בחלל הקליע, והגאונים בניו ג'רזי החליטו שזה לא נחשב כהולופוינט קלאסי ולכן מותר לנשיאה.
כמובן שיש עוד מספר כדורי "הולופוינט" מיצרניות כאלה ואחרות שמותרות לנשיאה.
הקריטקל דיוטי (לא קריטקל דיפנס) זו תחמושת שנבדקה במספר מבדקי חדירות תחמושת של ה FBI ועברה אותה בהצלחה רבה ונמצאת בשימוש אצל מספר זרועות ביטחון בארה"ב, וכמו שציינתי הם נותנים ביצועים טובים באקדחים שלי אז הם התחמושת המועדפת עבורי לנשיאה יומיומית.

https://www.nj.gov/njsp/firearms/tr...llowpoint.shtml

וזה מגוגל

THEORY BEHIND THE LAW
When this law was enacted, politically it was believed that hollow points were more dangerous than solid nose ammunition. It is unclear what information was actually relied upon in enacting this law, since it is well known that when hollow points hit a target they are designed to stop. On the other hand, solid nose ammunition will typically go through the target and into as many other objects and people behind the initial target as possible. Further, it is also recognized that many rifle rounds will pierce so-called bullet proof vests and therefore are more dangerous.

נערך לאחרונה ע"י Blackfin25 בתאריך 23-03-2025 בשעה 05:36.
ישן 23-03-2025, 17:21

יש המון דברים מוזרים בארה"ב
במספר מדינות בארה"ב כגון ניו יורק ניו ג'רזי קוננטיקט קליפורניה ועוד יש הגבלה לאזרח הרגיל בגודל כמות הכדורים המותרת במחסנית של אקדח או רובה וההגבלה היא למקסימום עשרה כדורים.
היצרניות כגון גלוק סיג וכו' מייצרות מחסניות יעודיות של עשרה כדור.
לכל מדינה יש את הסיבה שלה להגבלה אבל בד"כ נשענים על הרעיון שכל דבר מעל עשרה כדור הוא בקטגוריית "ASSULT FIREARM" בקליפורניה ע"פ לשון החוק המחסנית היא אביזר לנשק ולא חלק אינטגרלי ולכן הם הטילו הגבלות על האביזרים.

בלינק תוכלו לצפות בסרטון שמעורר כעת הדים מדובר בשופט שמרן מקליפורניה שמסביר למה החוק הוא טיפשי ולא נכון...הוא מתחיל בדיון בבית המשפט ועובר להדגמה אישית בערך בדקה חמש.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 08:27

הדף נוצר ב 0.14 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר