לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 17-07-2013, 22:19
  YGH YGH אינו מחובר  
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל

חבר מתאריך: 16.02.04
זה הגיוני ולא חלם בכלל.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "הוא לא ראה הכרזה של משרד..."

כשאתה מוכר משהו ומודיע שאם לא תמכור אותו לגרוטאות, אזי בעצם אתה:
1. מחפש קליינט לכלי במצב שמיש,
ו-2. מודיע שאם לא - אתה *משבית את הכלי והופך אותו לגרוטאות מתכת*.
לא מוכרים טנק שמיש בתור גרוטאה לגורמי חוץ שעלולים להשמיש אותו מחדש; מן הסתם פשוט יעשו ממנו מתכת אחרי שיוציאו ממנו את האופטיקה, הבק"ש, וכל מיני חלקים קטנים שרק להשיג אותם עולה יותר מלקנות את כל הטנק הנ"ל.

המדריך לשביל ישראל, מאת יגיל הנקין ויעקב סער. מהדורה רביעית, 2020
גלריית התמונות שלי

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-07-2013, 06:28
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.04.08
אולי חלם זו לא המילה המתאימה אבל
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי YGH שמתחילה ב "זה הגיוני ולא חלם בכלל."

OK זה אולי לא חלם, אבל אני לא הייתי מוסיף את נושא הגריטה. חלם זה מתאים לרעיון למכור לגרוט את המרכבה-1 ואני לא רוצה לחשוב על מרכבה-2. ולמה אני אומר את זה. מי שקרא את המאמר שהביא FIRE BALL יכול לקרוא שיפסיקו לייצר מרכבות, ויבטלו את החוזה לייצור נמרים בארה"ב, מה שיעלה לנו קנס של 15 מיליון דולר עבור ביטול ההסכם. מה שצריך לזכור שהמרכבה הוא הטנק היחיד עם מנוע מלפנים, מה שמאפשר להתקין למשל צריח מרגמה 120 מ"מ כדוגמת ה-NEMO של חברת פטריה, תוסיף פצמ"רים חכמים שישוגרו לטווח של 15 ק"מ ואולי יותר, והמרכבה-1 כנושא מרגמה יהיה יעיל יותר מהטנק מרכבה-1.
גם בנושא מטוסים אני לא מסכים עם הרעיון למכור אותם ניתן להפוך אותם למטוסי הייבריד זאת אומרת שניתן להטיס אותם עם טייס אבל גם ככטב"מ, ויעודם יהיה לעלות לאויר עם 3 טון פצצות להטיל אותם על אחד הכפרים שממנו משגרים רקטות, לעלות אותו באש, ולחזור לבסיס לסיבוב נוסף.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
The Nemo

Fire Ball של תעשיה אווירית
ישן 22-07-2013, 09:39
  NimDod NimDod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.06.05
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "אולי חלם זו לא המילה המתאימה אבל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
OK מה שצריך לזכור שהמרכבה הוא הטנק היחיד עם מנוע מלפנים, מה שמאפשר להתקין למשל צריח מרגמה 120 מ"מ כדוגמת ה-NEMO של חברת פטריה, תוסיף פצמ"רים חכמים שישוגרו לטווח של 15 ק"מ ואולי יותר, והמרכבה-1 כנושא מרגמה יהיה יעיל יותר מהטנק מרכבה-1.

מה ההגיון בלהפוך טנק לנושא מרגמה פשוט, כשכבר קיים פתרון בצורת M113, שהוא זול בהרבה, גם להפעלה וגם מבחינת חלפים.
מאיפה תשיג חלפים לאותם מרכבה-1-מגרמה? תפתח קוי יצור חדשים, בזמן שאין יכולת לייצר מרכבות סימן 4 בכמויות מספיקות כבר היום? האם העלויות הגבוהות של הובלה על מובילים (טנק אחד על מוביל במקום שני M113-מרגמה), דלק ותחזוקה גבוהה, שלא לדבר על העלות ייצור/"שדרוג" של הכלי החדש-ישן?
ומה קיבלת מכל העניין? מרגמה 120 על גבי תובה ענקית וכבדה, שלא מתאימה מבחינת חלפים לכלים קיימים, עם עלות גבוהה ולוגיסטיקה אדירה.

אחרי שכתבתי את כל זה, אני מצטער שבזבזתי את הזמן שלי.
ישן 17-07-2013, 22:59
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית

חבר מתאריך: 08.03.05
זו לא בדיוק באסטה בשוק מחנה יהודה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "ישראל מוכרת מטוסי F-16 מעודפי חיה"א"

רצוי להדגיש כאן שגם ציוד "יד שנייה" כמו ה- F16 (מהדגמים הראשונים שברשתונו) וגם "מרכבות" ולא חשוב מה הסימן להן, כל ציוד כזה יצטרך לקבל אישורי ייצוא מתאימים מהמימשל האמריקאי. ארה"ב משיקוליה שלה (כלכלים וגלובל-אסטראטגיים) עלולה להכביד על ייצוא כזה, ובתוקף הסכמי FMF אין לנו חופש גורף למכור למשל F16 לכל דיכפין.

גם בסדרת ה"מרכבות" הראשונות למשל קיימים חלקים ותתי מערכות רבים ורציניים כמו מנוע ועוד, שמקורם בארה"ב ושקיבלנום מהאמריקאים תחת ה- FMF.

עניין "חבל הטבור" הזה הזה אינו קל משקל בבניין תוכניות המכר הללו.

מחד, אם האמריקאים יתירו מכירת F16 למדינות מסוימות, סביר להניח שהתעשייה הישראלית תצא נישכרת מכך בשל הצעות לשידרוגים שבוודאי ילוו עיסקאות כאלה ללקוחות המאושרים ("מאושרים" - בתרתי משמע...), שידרוגים שיוכלו במקרים רבים להתבסס על מערכות כחול-לבן. מאידך, גם לאמריקאים עודפים של F16 באחסנה יבשה, והם מציעים את מרכולתם זו למדינות שונות במחירי "מבצע"..... השיווק הזה לא יהיה קל לנו כלל ועיקר.

ראוי גם להזכיר שלקוחות פוטנציאלים המופיעים בשוק כיום, בוחנים - (במובן Consider לא במובן מעשי), את ה- F16 מהבלוקים הראשונים ובסופו של דבר ננעלים בשנים האחרונות על הבלוקים המתקדמים יותר.

הידיעה על "גריסה אפשרית" - אין לה השפעה רצינית על משא ומתן ועל מחיר מוצע על ידי לקוח פוטנציאלי ומאושר זה או אחר. יש במשוואת המחירים "פרמטרים" הרבה יותר מכובדים וכבדי משקל. חלקם הזכרתי בחטף לעיל.
ישן 22-07-2013, 12:06
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Kodkodit שמתחילה ב "אז תתקן אותי. אני אעשה הערכה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Kodkodit
אז תתקן אותי. אני אעשה הערכה מחדש למסקנות.

כבר כתבו כאן את הרוב.
מדיניות מערביות רבות שוקלות לקנות מטוסים לא חדשים אם בגלל המחיר ואם בגלל שהם צריכים אותם רק למטרות מסוימות (דימוי מטוסי אויב, פרויקטים טכנולוגים וכו')
מדינות רוסיה לשעבר בהחלט רלוונטיות, פעם היה להם ציוד רוסי- היום הכל פתוח ולחלקן יש מטוסים מערביים.
לא מדינות ערב או אלה שמקורבות אליהן? מדינות אויב כמובן לא נמכור, אבל מדינות שמקורבות למדינות ערב ידידותיות? ואף לפרויקטים של מדינות ערב ידידותיות אני לא רואה בעיה עקרונית (פרקטית כנראה שזה מורכב והסיכויים נמוכים..אבל הכל כבר קרה..)
נשאר מדינות שארה"ב לא תאשר ומדינות אויב או אויב פוטנציאלי...
זה אומר שיש הרבה אופציות תאורטיות...פרקטית בלי קשר למגבלות אני לא יודע כמה שעות יש למטוסים הללו ואם בכלל יש להם פוטנציאל אמיתי גבוה למכירה...אבל אין לי מושג.

ישן 22-07-2013, 23:20
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית

הערות להערות...
בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=Kodkodit]אז תתקן אותי...."

"....מדיניות מערביות רבות שוקלות לקנות מטוסים לא חדשים..."
"רבות" !?!? - מי הן?

"...מדינות רוסיה לשעבר בהחלט רלוונטיות, פעם היה להם ציוד רוסי- היום הכל פתוח ולחלקן יש מטוסים מערביים...."
התכוונת למדינות בריה"מ (לא למדינות "רוסיה" - אני מניח). כך או כך, איזו מהן ברשימה (למטוסים משומשים מדגמי הF16 הישנים) לבד מרומניה שכנראה סוגרת או סגרה כבר הסכם עם בלגיה?

"...לא מדינות ערב או אלה שמקורבות אליהן? מדינות אויב כמובן לא נמכור, אבל מדינות שמקורבות למדינות ערב ידידותיות? ואף לפרויקטים של מדינות ערב ידידותיות אני לא רואה בעיה עקרונית (פרקטית כנראה שזה מורכב והסיכויים נמוכים..אבל הכל כבר קרה..)..."
רק לאחר קבלת אישור אמריקאי ובהתאם לתנאיו ופרטיו.

והערה נוספת: ככלל כשמדובר בצרכי מדינות החברות ב- EURO ראוי לזכור שאירגון הסחר האירופאי, מכתיב גם הוא לחברותיו סדרי עדיפויות לרכש ממדינות "אחיות" החברות בו.
ישן 23-07-2013, 05:11
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  

אתה חוזר לסורך...
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "רוסיה קיבלתי...צודק על השאר..."

מידת דרך ארץ בהבעה, פחות תקיפות אישיות וסרקסטיות לאנשים, ופחות שחצנות מקלדת לא היו מזיקים לך אדון.

אני לא ממציא דברים וגם לא נסמך על קריאת חדשות. שוב אינך יודע מה אתה שח! גם לא "תיקנתי" אותך רחמנא לילצן .... אלא הערתי הערות עניניות ובלתי אישיות שכנראה אינך רגיל להן.

על לשונך התוקפנית החוזרת כבר כתבתי לך והערתי לך מספר פעמים ב"פרטי" ואין טעם ומתחת לכבודי שלי להכנס למדון פומבי איתך כאן. ראה את תגובתך הראשונה (מס'22) ל- "kodkodit" - שום הסבר ושום הגיון בתגובתך רק התרסה ובוטות מקלדת. ירי ללא הסבר ואבחנה. איש לא החכים כאן מתגובתך זאת!

ובחרת שלא לענות לשאלתי - מיהן אותן המדינות ה"מערביות הרבות" שלטענתך שוקלות לרכוש מטוסים לא חדשים !? - אתה שממהר לשאול אנשים "מניין להם ש..." אולי תסביר פעם אחת את מקורות ידיעתך שלך בנושא בו אתה ממהר לשלוף עקיצות במקום לשתף את הקורא במידע מבוסס!?

ענה על השאלה לתוכנה ואל תתעסק לי בחלקי גוף, בחייטות, במעילים ובכובעים גביר.....

או אז אולי נוכל לנהל כאן שיחה עניינית. שאם לא כן - "חפש לך קרבות-אויר אחרים"....
ישן 23-07-2013, 23:23
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  

נשים סוף לסיגנון הזה או לא !?
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "הערת לי בפרטי? מי אתה חושב..."

שאלת: "....הערת לי בפרטי?..."

איש צעיר - ראה כ- 7 הודעות ממני אליך וממך אלי בתאריכים ה- 16 וה-17 בספטמבר 2012 ב"פרטי" - כולן עסקו בתוקפנותך המילולית בתגובותיך. וכפי שהערתי לך שם, לא רציתי לפגוע בך בפומבי אבל הרגשתי שחצית את גבולות הטעם הטוב.

סגנון בוטה ושחצני, קריאות תגר מילוליות הן נחלתך.

עד כאן - לא אגיב יותר על משפטי הקישור העוקצנים שלך בפומבי. גש לנחיתה.

תרצה להגיב ולשוחח על מהות - בבקשה - אחרת אין לי עניין לחלוק איתך פולמוס אישי.

ולפני שסוגרים את הבאסטה שפתחת, כתבת: "... אני בטוח שאנשי התעשיות מכירים יותר...." - ובצדק כתבת!!!!!

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 23-07-2013 בשעה 23:30.
ישן 24-07-2013, 00:03
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "נשים סוף לסיגנון הזה או לא !?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי מיקיטל
שאלת: "....הערת לי בפרטי?..."[/color
[COLOR=Navy] לא שאלתי אבל כנראה שהזקנים לא ממש מבינים שפת הצעירים, אז אכן נעזוב.

ולפני שסוגרים את הבאסטה שפתחת, כתבת: "... אני בטוח שאנשי התעשיות מכירים יותר...." - ובצדק כתבת!!!!!

הו כמה יהיר..לפני שני פוסטים אתה מבקש ממני לציין מדינות שמעוניינות במטוסים יד שניה כי כאילו אין, ולאחר שאני נותן רשימה ומציין שבתעשיות בטח יודעים יותר אתה מרמז שאתה הוא בעצם איש תעשיות שיודע בדיוק שיש עוד מדינות כאלה!!...המממ...מעניין, כמה מפגרים אנחנו נראים לך? או שאתה לא בענינים בדיוק כפי שהצטייר בשאלה הראשונה שלך, או שאתה איש תעשיות שיודע בדיוק שיש מדינות כאלה.
כשתחליט, תחזור אלינו עם תשובה רצינית. בינתיים זה התנהגות יהירה ומעט טרולית.
ולאחר עריכה- אם רוצים לחזור לנושא.. יש בהחלט שוק של מדינות כפי שציינתי שמתענייות במטוסי קרב יד 2.
ביקשת שאפרט- פירטתי,עכשיו או שתראה שטעיתי או שתפסיק להציק בנושא.

נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 24-07-2013 בשעה 00:16.
ישן 22-07-2013, 09:19
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "ישראל מוכרת מטוסי F-16 מעודפי חיה"א"

ציטוט:
את זה חכמי הדור בישראל מודיעים עוד לפני שמתחילה המכירה. חלם זה כאן

עוד פעם מהומה על מאומה?
שני דברים:
1. באתר סיב"ט אין איזכור ל F-16 (קישור), ז"א מה שנאמר כאן זה על דעת עיתונאים
2. כפי שנאמר כאן, אמל"ח זה לא נעליים, הסכמי משתמש קצה הם שונים ומחייבים נקיטת פעולות אחרות

ראיתי כאן כמה הודעות על כך שארה"ב עלולה לטרפד את עיסקת המכירה, ממש לא בטוח.
בעבר כבר נמכרו כפירים, עייטים ועוד דברים אחרים מתוצרת ארה"ב, גם הולנד ובלגיה כבר מכרו חלק ממטוסי ה F-16 שלהם לירדן כשהיו בתחרות עם ארה"ב, ז"א הכל אפשרי.
ב 2005 דובר שייתכן ורומניה תרכוש את הניצים, לאחר מכן רומניה השתעשעה עם הרעיון של לרכוש מארה"ב 24 מטוסים חדשים מבלוק 52 ו 24 מטוסים משומשים-משודרגים כמחליפים למיג 21 אלביט שלהם, אבל גם זה ירד מהפרק בגלל חוסר יכולת כלכלית.
אולי עכשיו התנאים יבשילו...

מבחינתינו, ניראה שטייסות הניצים בנבטים יאוחדו לאחת או יודממו (תלוי בכמות המטוסים שיוצאו מהסד"כ, בכל מקרה הצפי הוא שאחת תפתח עם הגעת האדיר).
מעניין אם גם הניצים של עובדה בעניין....

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 29-07-2013 בשעה 17:32.
ישן 22-07-2013, 23:02
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  

מספר היבטים כתגובה....
בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "[QUOTE] את זה חכמי הדור..."

Fang - איש לא עשה כאן "מהומה" זה שיח פשוט בפורום (גם לא ממש דיון) ולא על "מאומה" - כדבריך. לא נאמר ולא נכתב בשום מקום לו אני מודע שהרכבת יצאה כבר מהתחנה. בידיעה דובר בפרוש על "Planning to" כלומר יש כוונה, או יש תוכניות ל... ותו לוא. כשיפורסם ע"י סיב"ט יקבל הנושא אמנם צוויון רשמי כהצעת מכירה של מדינת ישראל. עד אז, ועל בסיס הידוע לציבור, (נחש מי בדרך כלל דואג להביא נושאים כאלה לדיון הציבורי בטרם יצאו ברשומות....!? ) מותר (בהינתן אישור צנזור) ואז גם נכון מצד העתונות להביא את הנושא לידיעת הציבור. במקרים רבים יש בכך כוונה עקיפה גם כן...

ככלל הסכמי שימוש והסכמי משתמש סופי - אינם שונים מהותית עבורנו זה מזה, זאת בהקשר השיח כאן, עבור הציוד המגיע אלינו מארה"ב - הן זה אותו אנו רוכשים והן זה אותו אנו מקבלים כמתנת FMF. בכל מקרה שיבדק ע"י האמריקאים לגופו לאחר הגשת הבקשות לכך ע"י מדינת ישראל, ללא אישור שכזה, לא ניתן יהיה למכור חלק מהציוד שיוצע "לכל דיכפין" - מזרחי, מערבי או מכל רוח אחרת מרוחות השמיים...

לגבי טירפוד אפשרי ע"י ארה"ב. כתבת שאינך בטוח. אני לפחות (אחרים הביעו דעתם שלהם) כתבתי "עלולה" , כלומר "קיימת אפשרות אמיתית שהיא תעשה כך... ולא יהיה זה לטוב לנו..." עניין הולנד ובלגיה אינו זהה לענינינו. הן משום שמדובר במדינות נאט"ו, והן משום ששתי המדינות הללו לא קיבלו את המטוסים חינם אין כסף אלא רכשו אותם בשעתו בכספן שלהן (בלגיה גם מרכיבה את המטוס במפעליה על בסיס היתרים והסכמים עם ארה"ב ועם LM). ההסכמים עם מדינות אלה אינם בהכרח זהים להסכמי המסירה לנו. בכל מקרה, גם בלגיה וגם הולנד קיבלו אישורים מארה"ב למכירת המטוסים הללו הלאה ליעדים מוגדרים בבקשות שהגישו לאמריקאים.

רומניה - ענייה אמנם בכסף, אולם מכורח שותפותה בנא"טו, היא חייבת לשמר יכולות צבאיות מסוימות המוכתבות לה ע"י האירגון הזה. אתה בוודאי יודע על שיחות והסכמים בינם לבין הבלגים בנושא ה- F16...!?

בולגריה - שם הכוונה לרכש בלוק 50/52

למדינות האחרות שעזבו את ברית וארשה אין משאבים ויכולות להשקיע בציוד ישן, בשידרוגים, וכו'. מדברים, מתעניינים, מגישים תוכניות וניירות עבודה פנימיים (במקרים רבים אף מלוות התוכניות בהמלצות פנימיות שלא לרכוש ציוד משומש...!). הלכה למעשה - שוק קשה בכל היבט.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 22-07-2013 בשעה 23:23.
ישן 23-07-2013, 07:50
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי מיקיטל שמתחילה ב "מספר היבטים כתגובה...."

ההערה על מהומה ומאומה מתייחסת לפיסקה אחת מצוטטת ולא לכל הדיון.

לגבי האפשרות שארה"ב תטרפד עיסקאות מכירה של יד 2 רק בגלל שיש לה את המילה האחרונה, אז נחמד לחשוב ככה אבל במבחן המציאות זה לא עבד.
ירדן רכשה לאורך 16 שנה מטוסים מארה"ב, בלגיה והולנד - כך ירדן החליטה וארה"ב כיבדה את זה.
רומניה ללפני כמה חודשים רכשה 12 מטוסים מארה"ב ופורטוגל - ארה"ב לא טירפדה וכיבדה את זה.
(רומניה מתכוונת לרכוש עוד, ייתכן וגם מטוסי ישראל ויוון יוכלו להשתתף במכרז).

רוצה עוד מדינות אפשריות למטוסי ישראל? כפי שאמיל אמר, חלקן מדינות מזרח אירופה לשעבר.
בולגריה, סלובניה, קרואטיה וגם אקוודור.
(לאף אחת מהן את היכולת והצורך לרכוש חדש בלוק 52)

הרבה מדינות התחילו למכור את ה F-16 בני 30 שנה שלהם, להציג מצד אחד את מדינות נאט"ו כמועדון חברים של שמור לי ואשמור לך ומצד שני את ישראל שלא חברה במועדון כאחת שאפשר לדפוק אותה זה ממש לא רציני.
ההחלטה הסופית היא של המדינה הרוכשת, יכול להיות שהמפרט של מטוסי ישראל (אולי גם המוניטין) יקרוץ לה יותר ולכן כן תהיה עיסקה, ניראה לך שארה"ב תטרפד את זה רק בגלל קינאה?

עוד נקודה שהעלית, ההבדל בין רכישת מטוסים מארה"ב בכסף מלא לרכישה באמצעות כספי הסיוע (FMF): לא מכיר את הדקויות האלה, אבל כך או כך שורה תחתונה המטוסים הם רכוש הקונה.
יש בעולם הזה אפשרות חכירה, אז המטוסים הם בבעלות המחכיר (ראה לדוגמה עיסקת הגריפן של הונגריה שהוחכרו לה ע"י שבדיה).

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 23-07-2013 בשעה 07:58.
ישן 25-07-2013, 00:56
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

אז אולי לא תהיה מכירה של ה-F-16A?
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "ההערה על מהומה ומאומה מתייחסת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
לגבי האפשרות שארה"ב תטרפד עיסקאות מכירה של יד 2 רק בגלל שיש לה את המילה האחרונה, אז נחמד לחשוב ככה אבל במבחן המציאות זה לא עבד.
ירדן רכשה לאורך 16 שנה מטוסים מארה"ב, בלגיה והולנד - כך ירדן החליטה וארה"ב כיבדה את זה.
רומניה ללפני כמה חודשים רכשה 12 מטוסים מארה"ב ופורטוגל - ארה"ב לא טירפדה וכיבדה את זה.

אישית אני לא אבכה אם המטוסים ישארו בארץ, לדעתי את מטוסי הF-16A/B צריך להפוך לכטב"מי תקיפה. כל מה שהמטוס צריך לעשות הוא להגיע לנקודת המראה לחמש את הפצצות, להמריא, לנווט לנקודה מסויימת שמוכנסת למחשב הניווט שלו לפני ההמראה, להגיע לנקודה המתאימה ולשחרר את הפצצות בהתאם לפ"מ. אני חושב שזה יהיה לא יותר מסובך לבצע מאשר להפוך אותם למטוסי מטרה בסגנון ה-QF-16 שדובר עליו כאן לאחרונה.
בשבדיה עולה מחשבה כזו בנוגע ל-Grifen.

http://breakingdefense.com/2013/07/...in-that-gripen/

ציטוט:
ההחלטה הסופית היא של המדינה הרוכשת, יכול להיות שהמפרט של מטוסי ישראל (אולי גם המוניטין) יקרוץ לה יותר ולכן כן תהיה עיסקה, ניראה לך שארה"ב תטרפד את זה רק בגלל קינאה?

ומה לדעתך יקרה אם ישראל תרצה לקנות/להרכיב את ה-SU-30MKIS? לענ"ד אם מוכרים או מוצאים לפנסיה מוקדמת את ה-F-16A, צריך לרכוש מטוס אחר.
ישן 25-07-2013, 08:39
  משתמשת נקבה Kodkodit Kodkodit אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.02.13
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "אני בהחלט מבין נחמיה."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
אני בהחלט מבין. הגישה שלך היא הגישה של העשירים, העניים יודעים עדיף לתקן במקום לקנות חדש,זה זול יותר ועוזר לתעשיה המקומית. .

א. אתה לא יודע שמה שזול עולה ביוקר? זה כמו לקנות אוטו טרנטה ואח"כ להוציא עליו הון תועפות במוסך, במקום לקנות רכב בן 4-5 שנים שיעלה יותר אבל התחזוקה שלו תעלה הרבה פחות.
וזה אפילו לא קטע של עשירים. זה לגמרי אנשים-סבירים-ובינוניים.
ב. דווקא במקרה הזה, למכור את הF16 למדינות אחרות, שירצו התאמות ושידרוגים יעזור לתעשיות הבטחוניות המקומיות יותר מאשר להשאיר את המטוסים הללו בארץ.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי AJ-47
בנוסף גם האופציה של לקנות משהו אחר לא קיימת. תוציא את המטוסים לא תקבל אחרים, וזה נכון גם לגבי טנקים. מה שיש לנו צריך לשמור, שיהיו עודף מטוסים נפעל על פי המשפט "ישן מפני חדש תוציאו" עד אז שמור מה שיש לך.

*הממ* F35 *הממ..*
למיטב ידיעתי קנינו משהו אחר, לא?
ואין לך כסף להחזיק עודף מטוסים. קיצוץ מסיבי בתקציב הבטחון. מכיר?
ישן 26-07-2013, 06:42
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

תשובות
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי Kodkodit שמתחילה ב "[QUOTE=AJ-47]אני בהחלט מבין...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Kodkodit
א. אתה לא יודע שמה שזול עולה ביוקר? זה כמו לקנות אוטו טרנטה ואח"כ להוציא עליו הון תועפות במוסך, במקום לקנות רכב בן 4-5 שנים שיעלה יותר אבל התחזוקה שלו תעלה הרבה פחות. וזה אפילו לא קטע של עשירים. זה לגמרי אנשים-סבירים-ובינוניים.

1. תרשי לי להציג לך הקבלה תואמת יותר למציאות. יש לך אוטו ישן שאת רוצה למכור אותו ולקנות חדש, הצלחת למכור את האוטו הישן, אבל שניסת לקנות אוטו חדש/משומש במצב טוב, מתברר שאין לך כסף לבצע את הרכישה. מה שיצא מזה הוא שאת הולכת ברגל.
זה המצב בח"א נמכור את מטוסי הנץ, כולם או חלקם לפי וויקי לח"א יש כ-70 מטוסי F-16A, אבל לא יהיה לנו כסף לקנות חדשים במקומם. קיצוץ מסיבי בתקציב הבטחון מכירה?. ולכן קודם כל שיהיו מטוסים אחרים, אחר כך נמכור את הישנים.
תרשי לי לרענן את זכרונך בנקודה מסויימת, ביום כיפור היו מספר ימים שח"א לא תקף/עזר לכוחות הקרקע בסיני, מפני שמספר המטוסים שלו הגיע לקו האדום, אם היו לו 70 מטוסי פנטום נוספים, זה לא היה קורה.
אשר להוצאות אחזקה תטוס פחות תוציא פחות, בדיוק כמו באוטו.

ציטוט:
ב. דווקא במקרה הזה, למכור את הF16 למדינות אחרות, שירצו התאמות ושידרוגים יעזור לתעשיות הבטחוניות המקומיות יותר מאשר להשאיר את המטוסים הללו בארץ.

מי שירצה שידרוגים יקנה דגמים מתקדמים יותר, יכול להיות אפילו יותר בזול. שידרוגים ל-F-16 עושים מספר חברות כמו לוקהייד וBAE ואין בטחון שהעבודה תעשה אצלנו.

ציטוט:
*הממ* F35 *הממ..*
למיטב ידיעתי קנינו משהו אחר, לא?
ואין לך כסף להחזיק עודף מטוסים. קיצוץ מסיבי בתקציב הבטחון. מכיר?

נכון קנינו את SU-35 לא את ה-F-35
ישן 26-07-2013, 07:41
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

מאיפה הבאת מיליארד שקלים?
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "אם זה הרעיון שלך אתה לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
אם זה הרעיון שלך אתה לא מבין..
בוא אסביר לך מה הצעת:
בוא ניקח מוצר שנותן יכולת x ונשקיע מערך מיליארד שקלים כדי שיתן את אותר תוצר...
לא הגיוני בשום צורה.
לא נכנס כאן בכלל אם צריך למכור את במטוסים הללו או לא, הרעיון שלך לא ממש הגיוני.

מאיפה הבאת מיליארד שקלים? כל מה שצריך זה מערכת ניווט, שקרוב לוודאי שלאיפון יש יכולות מתאימות. לא צריך מכ"מ, ומי יודע מה עוד ניתן יהיה להוריד ממנו, אתה יודע טוב ממני, לא צריך לפתח מערכת חדשה, הכל כבר קיים בכטב"מים שלנו.
אשר לתפוקה שלו, הוא יטוס 24/7 יעשה פי 3 יותר גיחות ממטוס מאוייש וללא סיכון הטייס עצמו.
בתערוכה בפאריס הציגה חברה איטלקית מטוס נוסעים שהפכו אותו לכטב"מ, לחברת סאאב השוודית יש מחשבות להפוך את אחד מדגמי הגריפין גם כן לכטב"מ. לכן זה נראה לי רעיון סביר להפוך את ה-F-16A לכטב"מ תקיפה, זה צריך להיות הכיוון שלנו, אנחנו הכי טובים בעולם, בו לא נשאר מאחור.
ישן 26-07-2013, 08:01
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

תשובות
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "1. להסב את הניצים לכטב"מים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
1. להסב את הניצים לכטב"מים יעלה הון תועפות, הרבה יותר מלייצר כטב"מים (ראה פרויקט ה QF-16)
2. רוב הסיכוי שכטב"מ F-16A יהיה "ענק מפגר" לעומת הכטב"מים האמיתיים
3. הניצים חייבים ללכת, זו דרכו של העולם
4. ישראל לא רצתה, לא רוצה וגם לא תרצה אמל"ח רוסי

1. אני מדבר על להפוך את ה-F-16 לכטב"מ תקיפה, אין היום כטב"מ שיכול לשאת 4 טון מטען מועיל גם לא ה-X-47.
2. על איזה כטב"מ תקיפה אמיתי אתה מדבר?
3. אני מבין שאין לאף מטוס חיי נצח, אבל לא צריך להקדים את הקץ בגלל כמה בטלנים שלא מסוגלים לתחזק את המטוסים.
4. ישראל אמרה ועשתה מספיק שטויות לאורך השנים, כך שאנשי צבא או פוליטיקאים לא משאירים עלי רושם. ארצות הברית חזקה רק עלינו בעולם אף אחד לא סופר אותם. אני מקווה שגם אנו נתפקח יום אחד.
יש מה לקנות אצל הרוסים.
ישן 26-07-2013, 18:40
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

צודק קבל את התנצלותי
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "1. אין שום בעיה לייצר כטב"מ..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
1. אין שום בעיה לייצר כטב"מ שירים 4 טון, זה עניין שהתאמת המבנה והמנוע. אף אחד לא רוצה לעשות את זה, כי מחפשים דברים אחרים בכטב"מ.
2. הסבת F-16A לכטב"מ היא על סף הבלתי אפשרי, ולו כי אין אף אחד שיודע בכלל לתכנת מחדש את מערכות המחשוב שלו.
3. "בגלל כמה בטלנים שלא מסוגלים לתחזק את המטוסים" - זו אמירה מבזה על חברים יקרים שלי, שהקריבו מעל 20 שנים מחייהם ובהחלט מסוגלים לתחזק את המטוסים אבל זה לא משתלם כלכלית בשום דרך שהיא.
אבל רק אתה חכם ויודע הכל ומבין את העלויות של אחזקת המנועים, למשל, או המבנה, של כלי טיס ישן.

צר לי, במספר 3 שכתבת יצאת אדם קטן מאוד.

1. זה לא נכון. בכל בעולם מחפשים כיום לא רק כטב"מי ISR אלא גם כטב"מי תקיפה. רק עכשיו קראנו שצרפת רוכשת 16 כטב"מי רייפר בארה"ב. אצלנו לחימה נגד מערכי טק"א הוא נושא רציני וחיוני, ולכן אנו צריכים כטב"מי תקיפה עם יכולת נשיאת חימוש רבה. F-16 יהיה מבחינתנו מתאים ביותר.
2. אולי אתה צודק, אבל אני לא חושב שצריך לעשות שינויים גדולים.
3. אתה צודק קבל את התנצלותי, לא הייתי צריך לכתוב את זה בצורה כה בוטה. אין ביחידות ח"א כגון במצ"א אפשרות לתחזק את הציוד של המטוסים?
ישן 26-07-2013, 20:07
  Cu1 Cu1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.03.11
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי AJ-47 שמתחילה ב "צודק קבל את התנצלותי"

". זה לא נכון. בכל בעולם מחפשים כיום לא רק כטב"מי ISR אלא גם כטב"מי תקיפה. רק עכשיו קראנו שצרפת רוכשת 16 כטב"מי רייפר בארה"ב. אצלנו לחימה נגד מערכי טק"א הוא נושא רציני וחיוני, ולכן אנו צריכים כטב"מי תקיפה עם יכולת נשיאת חימוש רבה. F-16 יהיה מבחינתנו מתאים ביותר.": [

לא הבנתי על סמך מה את קובע שהפתרון למערכי טק"א המתאים ביותר הוא אותם F16 שאתה להשקיע כמה מאות מליוני דולרים להסב אותם (שלא לדבר על מחיר התחזוקה)
אולי יש פתרונות יותר זולים והרבה יותר מטעימים מאותו יציר כילאיים שאתה מציע ?
בסופו של דבר זה הכל עיניין של עלות תועלת , לדעתי יש פתרונות הרבה יותר מתאימים שעדיף שאת הכסף שחוסכים ישקעו בהם .
תבדוק כמה כסף הושקע ויושקע בפרוייקט ה QF16 ששם מדובר על מטוס מטרה בלבד ולא במטוס תקיפה.

שוב לא אף אחד לא טוען שזה לא בלתי אפשרי , פשוט טוענים שזה לא כדאי

נערך לאחרונה ע"י Cu1 בתאריך 26-07-2013 בשעה 20:21.
ישן 26-07-2013, 20:59
  AJ-47 AJ-47 אינו מחובר  

תגובה
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "". זה לא נכון. בכל בעולם..."

כתבת "שוב לא אף אחד לא טוען שזה לא בלתי אפשרי , פשוט טוענים שזה לא כדאי"

קודם כל טוב שאנו מסכימים שזה ניתן לביצוע, הנושא הכספי קטונתי מלעסוק בו, אני מניח שאתה טוב יותר ממני בנושא זה. אבל זה לא מעניין אותי, אנחנו בפורום צבא וביטחון ולא כלכלה, כך שהנושא הכספי לא מטריד אותי, מה גם שאין פה גאון שמסוגל לומר ברחל ביתו הקטנה כמה דבר זה או אחר יעלה.
לי חשוב שיהיו לנו אמצעים לתקוף באיזורי אמ"ט, אנו הישראלים חייבים לתת לטייסים שלנו את ההרגשה שישראל עושה כל מה שביכולתה להקטין את הסיכונים שלהם.
אני מכיר אפשרויות נוספות, אבל בו לא נשים את כל הביצים בסל אחד שגם הוא קטן מאד. לכן על אף האמצעים האחרים הייתי רוצה לשמר גם לח"א לתקוף בבטחה באיזורים אלו, וכטב"מים תהיה הבחירה שלי. אתה ואחרים טוענים שזה לא כדאי, ואני אומר תקח 2 מטוסים מתוך ה-18 שמוצעים למכירה. למיטב ידיעתי, ותסב אותם לכטבמים ואז נדבר על עלות/תועלת.
ישן 26-07-2013, 16:55
  גיל חזקיה גיל חזקיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.04.08
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "ההערה על מהומה ומאומה מתייחסת..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang

איפה נכתב שרומניה כבר סיכמה רכישה של F-16 מאיזשהו מקור?
המילה האחרונה שנכתבה בנושא היא שהעניין נבחן אך ירד מהפרק עקב קשיי מימון.

רא"ל רפאל איתן במברק אל שר ההגנה הדרום אפריקני מגנוס מאלאן מיד לאחר תקיפת הכור בעיראק.

ישן 18-01-2019, 19:53
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  

F16 חדשים מבלוק 70 - לבולגריה

ובכן, בולגריה החליטה לפתוח במשא ומתן עם הממשל האמריקאי ועם לוקהיד מרטין על הצטיידות בשמונה (8), מטוסים F16V בלוק 70 חדשים.

לאחר הצבעה בפרלמנט הבולגרי ב- 16 בינואר (לפני יומיים) אושרה בקשת הממשלה הבולגרית ברוב של 130 חברי פרלמנט כנגד 84, להכנס למשא ומתן כזה עם האמריקאים . התקציב שאושר לעיסקה עומד כרגע על מעל $1B (מיליארד דולר) עבור 8 מטוסים, ציוד נלווה, חלפים, הכשרות ואימוני טייסים. יש לציין ששר ההגנה הבולגרי קראשנוב, מנע פרסום התקציב המדויק מטעמים של "ביטחון" למרות שסביר להניח שההסיבה העיקרית לכך הינה נסיון על שמירה על עמדת כוח מול לוקהיד תוך המשא והמתן.

שר ההגנה הבולגרי, הוסיף ואמר שבמידה והמשא והמתן עם הממשל לא יוביל לתוצאות רצויות (מדובר בהיבט הכלכלי בעיקר), תיתכן אפשרות שבולגריה תחזור ותפנה שוב לשבדים שהציעו את הגריפנן JAS39 שלהם במחיר כולל נמוך יותר מהאמריקאים. ההצעה השבדית הינה ל- 10 מטוסים עם כל הנלווים בדומה להצעה האמריקאית. יחד עם זאת, ראוי לציין שהסבת גריפנים לחימוש ולציוד אחר (ל"א למשל, או חוזי) עלולה היתה להיות יקרה מאד לבולגרים בעתיד. נקודה נוספת שעומדת על הפרק הינה אספקת המטוס הראשון בתוך שנתיים ממועד חתימת החוזה. ללוקהיד יש כרגע בעייה בנושא בשל התחייבותה לייצור סידרתי למדינות אחרות.

נושא רכש המטוסים הללו בבולגריה הינו פוליטי מאד. הנשיא במדינה ומי שהיה בזמנו מפקד חיל האויר הבולגרי, הואשם בשעתו בסיוע לשבדים בסבב הקודם שבו הם זכו בהליך מכרזי שבוטל לאחר מכן.

https://bulgarianmilitary.com/2019/...entary-approval

ומקורות נוספים....
ישן 26-07-2013, 16:58
צלמית המשתמש של האזרח
  משתמש זכר האזרח האזרח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.08.05
לא אתפלא, אם משהו קרוב לצלחת, יגזור קופון שמן....

פשוט בא לי איך שם מתנהלים הדברים. איפה מבקר המדינה. במדינה מתוקנת כמו שיש מינהל
רכישה יש גם מינהל מכירת עודפי ציוד. כאן זאת פלאנטה אחרת. זה בדומה למגרש שנמכר ע"י עיריה מסויימת ב-8 מיליון ש"ח והקבלן הולך לקבל כ-200 מיליון ממכירת הדירות...

אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם

לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה

אנו לא בוכים, דואגים שאמהות שלהם יבכו

ישן 27-07-2013, 22:13
  strong1 strong1 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.11.04
למכירה: ספינת טילים וטנקים ישראלים במחיר מצוין

http://www.mako.co.il/pzm-magazine/...ae0ddf31006.htm

למי יימכרו?
על פי הנוהל של משרד הביטחון הכלים יצאו משרות אולם יתוחזקו בבסיסי צה"ל, לשם יגיעו משלחות ביטחוניות בכדי להתרשם מהמוצרים שיש על המדף. בתמורה לתוספת קטנה במחיר, כמה מיליונים, תהיה ללקוח אפשרות לרכוש גם תקופת הדרכה על הכלים.

השוק העיקרי שצפוי לרכוש את הכלים נמצא באסיה, אפריקה ודרום אמריקה. צ'ילה כבר מפעילה את הסטי"ל מסוג סער 4 שנמכר לחיל הים שם אחרי שהוצא פה משרות. מטוסי קרב ישראלים, כמו הכפיר או סקייהוקים שיצא בעבר משרות ניתן למצוא גם באקוודור, סרי לנקה, הודו ומדינות נוספות כשהדבר נכון גם לטנקים, רובים ושאר מערכות שיצאו משרות.

למי שמחכה לכסף נמליץ להתאפק משום שהליך זה צפוי להמשך מספר שנים. עד אז יתחזקו בבסיסי צה"ל את הכלים אבל במידה ולא יצליחו למכור את זה כנשק לצבאות זרים אז נראה את הכלים בכניסה לבסיסים וערים, כמו הפנטום וכפיר בבאר שבע ואפילו כמשחקי ילדים בפארקים. כשגם זה לא יילך נראה את המכונות המכובדות האלה עוברות גריטה ונמכרות לשוק כברזל שיהפוך למכונות כביסה, מקררים ופחיות קולה. שיהיה בהצלחה.
ישן 17-09-2017, 19:22
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile

בדרך כלל אנחנו לא נותנים יד לשמועות אלא מחכים לעובדות, אבל לפעמים יש יוצא מין הכלל.

לפני כמה שבועות התפרסמה באתר FG כתבה על כך שישראל מכינה ניצים למכירה
https://www.flightglobal.com/news/a...package-440657/

והנה במקרה או שלא במקרה שמועות (מצטער אבל אין אסמכתא) על כך שמתנהלים מגעים מתקדמים בין ישראל לחברת Discovery Air Defence על רכישת ניצים.
החברה הזו הממוקמת בקנדה מספקת שירותי ביום אויב ואימון לחילות האוויר של קנדה, ארה"ב וגרמניה.
כיום היא מפעילה בעיקר מטוסי סקייהוק ישראלים לשעבר ואלפא ג'ט אשר כבר לא מתאימים לאמן את המטוסים המודרניים של הלקוחות שלה.
המו"מ אם אכן הוא קורה הוא לא חדש, התפרסמה לפני שנתיים ידיעה על דרישה לארבע F-16 חד מושביים ושניים דו מושביים.
בידיעה האחרונה המו"מ הוא על מספר לא ידוע של ניצים משודרגים (רמת ACE?) כולל המכ"מ EL/M-2052

הכתבה מלפני שנתיים
http://www.janes.com/article/51799/...-hire-can2015d2

אתר החברה
http://www.discoveryair-ds.com/

ישן 29-03-2018, 18:18
  beatma beatma אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.05
האגף לייצוא הביטחוני (סיבט) במשרד הביטחון ימכור 12 מטוסי F-16 ("ברק") לקרואטיה

ממשלת קרואטיה הכריזה היום (חמישי) על בחירתה במענה הישראלי למטוס הקרב העתידי.

העסקה עם ישראל תיחתם במסגרת הסכם בין הממשלות (GTG) וכוללת 12 מטוסי F-16 ("ברק") בתאימות נאטו, הכשרות, תחזוקה והשקעות. בפרויקט, בהובלת סיבט, ישתתפו גם חיל האוויר הישראלי יחד עם אלביט והתעשייה האווירית. שווי העסקה הוא חצי מיליארד דולר.

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש עם ראש ממשלת קרואטיה אנדריי פלקוביץ' לפני כחודשיים בדאבוס. בפגישה סוכם בין המדינות על קידום עסקת מכירת המטוסים, זאת בהמשך לעבודת מטה של המל"ל ומשרד הביטחון.

נתניהו אמר היום כי "התעשייה הביטחונית הישראלית מוכיחה פעם נוספת שהיא מהטובות בעולם. הסכם זה מגיע בהמשך לחיזוק הקשרים המתהדקים בין המדינות בנושאי הביטחון וההגנה, ולצד העמקת היחסים הכלכליים. ההסכם יחזק את התעשייה האווירית של ישראל וכן את ביטחון המדינה".

שר הביטחון אביגדור ליברמן אמר "הבחירה של ממשלת קרואטיה בפתרון הישראלי היא עוד נדבך בהידוק היחסים בין המדינות. בשם משרד הביטחון אני מודה לממשלת קרואטיה על הידידות ועל האמון ביכולות של מערכת הביטחון הישראלית".

משרד הביטחון רואה בהחלטה אבן דרך משמעותית בהידוק הקשרים המדיניים – ביטחוניים ועליית מדרגה בשיתוף הפעולה בשיתוף הפעולה האסטרטגי בין המדינות.

ראש סיבט, תא"ל (מיל.) מישל בן ברוך, אמר כי "המחויבות הישראלית לשיתוף הפעולה היא ארוכת טווח וכוללת שיתוף פעולה ממשלתי, צבאי ותעשייתי. העסקה הזו היא פרי המאמצים שסיבט מקדם ומוביל להרחבת שיתופי פעולה בין מדינות על ידי שילוב היכולות המבצעיות של צה"ל יחד עם הטכנולוגיות המתקדמות של התעשיות הביטחוניות הישראליות".

https://www.inn.co.il/News/News.aspx/369786
ישן 04-08-2018, 08:39
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
F-16 בקרואטיה

שלושה מטוסי ברק (023,041,063) וקרנף אחד (435) נחתו שלשום בבסיס 91 ליד זאגרב.
מטוסי הברק ישתתפו מחר (05.08.2018) במטס יחד עם מטוסי מיג 21 במסגרת חגיגות יום הניצחון הלאומי המתקיים כל 05 לאוגוסט (משהו כמו יום העצמאות הקרואטי).
ב 05.08.1995 כוחות קרואטים כבשו את העיירה Knin מידי הסרבים במהלך מבצע "סופה" שהיה אקט הלחימה האחרון במלחמת העצמאות של קרואטיה 1991-1995 מול כוחות סרביים ואחרים.

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

כתבה בעיתון מקומי וריאיון עם מב"ס רמת דוד אל"מ אמיר לזר מייד לאחר שסיים טיסה במיג 21 קרואטי
https://vijesti.hrt.hr/455140/izrae...obro-sluziti-rh

עוד תמונות וכתבות

לצפייה במקור באתר Facebook, לחצו כאן.

ישן 07-08-2018, 08:02
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "F-16 בקרואטיה"

במסגרת חיזוק היחסים בין ישראל לקרואטיה מב"ס רמת דוד זכה לטוס ב Mig-21UMD של קרואטיה.
הוא איש גדול שרגיל לחלל המרווח של חופת הבועה ב F-16 ודחסו אותו לתא האחורי הצפוף של המיג, אבל ירד מחוייך אל טקס אשר גם נאם בו בשם מדינת ישראל, שאפו!

ב 05.08.18 נערך הטקס בעיר Knin, שני מטוסי ברק מטייסת העמק חלפו במטס צמוד עם שני מטוסי מיג 21 של קרואטיה כסמל בין העבר לעתיד

וצילום אווירי של הברקים מעל קרואטיה, הסרבים כעסו על ישראל אבל זה לא הוליד תקרית דיפלומטית

ישן 08-12-2018, 11:08
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 87 שנכתבה על ידי strong1 שמתחילה ב ""ארה"ב מונעת מישראל למכור מטוסי F16 לקרואטיה""

התקשורת בקרואטיה ציטטה את שר ההגנה הקרואטי שאמר שלא ידוע לו על דבר כזה ואת שגריר ארה"ב בזגרב שאמר שהעיסקה נעשית בין ישראל, קרואטיה וארה"ב כך שתהיה טובה לכולם
https://www.total-croatia-news.com/...32888-f-16-sale

מצאתי איור של כביכול מטוסי הברק במדי קרואטיה, האיור הזה הוא לא רשמי ולא חייב להיות רלוונטי בכלל אבל הוא הזדמנות טובה לבחון כמה מערכות נילוות (אם אכן הן בעיסקה) והן החשובות לדיון:
- מתחת להגה הגובה יש את סימון הברק על רקע שחור שאפיין מטוסים מטייסת 110 (רמז מאיפה יבואו החד מושביים?).
- טילי ה AIM-120 בקצות הכנפיים, בחיה"א טילי אשוח בקצות הכנף נישאים רק ע"י הסופה.
יכול להיות שזה חלק מהשידרוג שעוברים הברקים במסגרת העיסקה (זה לא חדש שמטוסים מדגמים C/D בלוק 30/40 בעולם נושאים AIM-120 בקצות הכנפיים), במקרה כזה סביר שאת הטילים תספק ארה"ב.
- טילי AIM-9L/M סביר שגם הם יגיעו מארה"ב (למה לא AIM-9X?)
- טילי פיתון (4/5?), את ה 4 כבר מכרו לכמה מדינות אבל לא את ה 5
- פוד ניווט/טיווח (ישראלי או אמריקאי?)
- קסדת HMD (ישראלי או אמריקאי?)
- דגם D נושא מה שניראה כפצצות מונחות (GBU-27?)
- מערכת זע"ט (IFF), הפסים לפני החופה (זו מערכת שתוחלף מישראלית למה שהקרואטים רוצים, אולי אפילו מתוצרת ארה"ב)

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 25-05-2019 בשעה 09:58.
ישן 08-12-2018, 15:42
  SOF SOF אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.01.04
בתגובה להודעה מספר 88 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "התקשורת בקרואטיה ציטטה את שר..."

מפתיע אותי שדווקא אתה כותב פה קשקוש כזה...ואני אפרט:
1. התמונה לקוחה מתוך סימולטור בשם BMS 4.33 שמדמה (בעיקר) את מטוס ה F-16C Block 52.
1.1 "מערכת זע"ט (IFF), הפסים לפני החופה (זו מערכת שתוחלף מישראלית למה שהקרואטים רוצים, אולי אפילו מתוצרת ארה"ב)" אין לך שום דרך לדעת את זה מהתמונות שצרפת, בנוסף ראה הערה 1 ותשווה עם תמונות מהמציאות של BLOCK 52.

1.2 "- טילי ה AIM-120 בקצות הכנפיים, בחיה"א טילי אשוח בקצות הכנף נישאים רק ע"י הסופה." שום קשר למציאות. שוב, ראה הערות 1.1 ו-1.

2. "דגם D נושא מה שניראה כפצצות מונחות לייזר (GBU-27?)" שלילי חזק. SPICE 2000.

3. מגוחך מאוד בעיני הניסיון לכתוב תגובה רצינית ועניינית על סמך תמונות מתוך משחק מחשב...כל ניסיון להשליך על המציאות ע"ס תמונות אלה הוא פשוט לא נכון ולא רציני.

ישן 08-12-2018, 16:29
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 91 שנכתבה על ידי SOF שמתחילה ב "מפתיע אותי שדווקא אתה כותב פה..."

אני אתחיל דווקא מ 3 שלך, מה שמגוחך בעיני שכבר פעמיים כתבתי שהאיור אינו חשוב והוא לא יותר מאיור אבל עדיין נתפסים אליו כאילו הוא חזות הכל, אז או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא או שסתם בא לך לכאסח.

את 2 שלך אפשר לקבל (אז גם אתה מתייחס לאיור?), עד כמה שידוע לי הספייס 2000 לא נמכרה לגורמים אחרים מלבד חיה"א אבל זה יהיה מעניין מאד לראות אותה יוצאת לשווקים בינלאומיים

לגבי 1 שלך, אתה כל כך בטוח שאין מערכות IFF Bird Slicer וטילי AIM-120 בקצות הכנפיים בבלוק 30? תבדוק טוב ותיראה שיש אותם בחלק ממטוסי ארה"ב, מטוסי אירופה (בלוק 15/20) שעברו השבחת MLU ועוד.
דוגמא: F-16C בלוק 30 אמריקאי עם כל האלמנטים עליהם דיברנו

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-12-2018 בשעה 19:45.
ישן 08-12-2018, 16:52
  SOF SOF אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.01.04
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "אני אתחיל דווקא מ 3 שלך, מה..."

ציטוט:
" אני אתחיל דווקא מ 3 שלך, מה שמגוחך בעיני שכבר פעמיים כתבתי שהאיור אינו חשוב והוא לא יותר מאיור אבל עדיין נתפסים אליו כאילו הוא חזות הכל, אז או שיש לך בעיה בהבנת הנקרא או שסתם בא לך לכאסח.
אין פה עניין של לכסאח, יש פה עניין של לבסס דברים על המציאות ולא על צילומי מסך ממשחק מחשב

את 2 שלך אפשר לקבל (אז גם אתה מתייחס לאיור?), עד כמה שידוע לי הספייס 2000 לא נמכרה לגורמים אחרים מלבד חיה"א אבל זה יהיה מעניין מאד לראות אותה יוצאת לשווקים בינלאומיים
לא מתבסס על האיור, אלא על ההבדלים החזותיים הברורים בין פצצה מונחת לייזר GBU27 לבין SPICE2000.

לגבי 1 שלך, אתה כל כך בטוח שאין מערכות IFF Bird Slicer וטילי AIM-120 בקצות הכנפיים בבלוק 30? תבדוק טוב ותיראה שיש אותם בחלק ממטוסי ארה"ב, מטוסי אירופה (בלוק 15/20) שעברו השבחת MLU ועוד.
תגובה לא קשורה ולא רלוונטית. צילומי המסך לקוחים מתוך משחק מחשב שמדמה את ה BLOCK 52, מי שיצר את הסקין התאים אותו למטוס שמחשק המחשב המדובר מדמה, זו הסיבה לפסים לפני החופה. זה לא מעיד שום דבר על הרצון של הקרואטים להכניס את המערכת למטוסי הברק שירכשו.

הבעיה שלך היא שלקחת את צילומי המסך האלה והנחת שהם מעידים משהו על העסקה שבדרך.
הם לא מעידים כלום על שום דבר.
הם סתם צילום מסך שצילם מי שהכין את הסקין למשחק המחשב המדובר.

הינה הקישור לדיון מהפורום של אותו משחק מחשב ושנפתח ע"י מי שיצר את הסקין למטוסי הF16.
https://www.benchmarksims.org/forum...atian-Air-Force

שוב, שום קשר למציאות, לפרטי העסקה, למטוסים או לאמל"ח. סתם בחור שעיצב סקין ככה שיתאים למטוסים במשחק.

נערך לאחרונה ע"י SOF בתאריך 08-12-2018 בשעה 16:58.
ישן 08-12-2018, 19:58
  Devilito Devilito אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.03.02
בתגובה להודעה מספר 92 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "אני אתחיל דווקא מ 3 שלך, מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang

בקשת - קבלת -

ספייס 2000 בשימוש חיל האוויר של דרום קוריאה.

מעניין איך המטוסים יעברו לחיל האוויר הקרואטי. לא אתפלא אם הספייס יהיה חלק מהעסקה. זה אמל"ח מתקדם, חסין שיבוש GPS (שרוסיה הראתה שהיא יודעת לחסום מאוד יפה בתרגיל האחרון בסקנדינביה) עם טווח משמעותי וuser friendly. אולי זו גם היתה סיבה לקנות דווקא מישראל.
אבל, לארה"ב תמיד יש מילה בעסקאות בהן נמכרת הטכנולוגיה שלה... יתכן שהם שמו על זה וטו ודחפו איזה אמל"ח שלהם.

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-12-2018 בשעה 20:53.
ישן 14-12-2018, 21:28
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 97 שנכתבה על ידי Devilito שמתחילה ב "[QUOTE=Fang]תודה, מעניין..."

ניראה מה יהיה, העיסקה עם קרואטיה כבר בשלבים מתקדמים אז ארה"ב יכולה לקצץ רק מערכות נילוות אבל לא את המטוסים.
ע"פ התקשורת בקרואטיה ארה"ב אישרה את העיסקה אבל אין פירוט על מרכיבי העיסקה
https://www.total-croatia-news.com/...sraeli-aircraft

עם קולומביה לעומת זאת בשלב זה ניראה שהפסדנו, לפני כחצי שנה התפרסם שישראל הציעה לקולומביה F-16 מושבחים
https://www.israeldefense.co.il/en/node/33778

בשבוע שעבר התפרסם שקולומביה מתעניינת ברכישת 18 מטוסי F-16C/D מעודפי ארה"ב שיעברו השבחה בין היתר במערכות ישראליות
https://www.infodefensa.com/latam/2...nes-coloca.html

ניראה מה יהיה גם כאן...

אגב, ארה"ב תספק לסלובקיה 14 מטוסי F-16V חדשים (בלוק 70/72)
http://www.teraz.sk/slovensko/minis...728-clanok.html

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 14-12-2018 בשעה 22:28.
ישן 08-12-2018, 13:16
  TrrOiK TrrOiK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.18

כיצד אפשר למכור משהוא שלא שייך לך ?
תזכורת - המטוסים נרכשו ע"י הפנטגון, והועברו לישראל במסגרת חבילת סיוע.
חזקה על משרד הביטחון שקיבל הסכמת הממשל לגשת למכרז.
וזאת תחת סטטוס של מכירת "חבילת השבחה" + העברת המטוסים.

לגבי הידיעה האחרונה.
יתכן ומדובר בספין, הנובע מלחץ של התעשיות בארה"ב.
לא בהכרח לוקהיד מרטין. קיימים יצרנים נוספים של מערכות נשק מוטס,
שסביר להניח יפעילו את הלובי החזק שלהם. בכדי לסנדל מהלך של השבחה ישראלית.
אם בכך מדובר - אז בדיעבד, כל הפסטיבל של שליחת המטוסים למפגן בקרואטיה,
והעצימות התקשורתית הגבוהה שניתן לעסקה הנרקמת, אולי לא היה חכם במיוחד..

והיו דברים מעולם:
ב 79 בוצעה עסקה של השבחה + "מכירת" כמות קטנה של מטוסי עיט לאינדונזיה.
באמצע שנות ה 80 נעשה ניסיון לעסקה גדולה הרבה יותר - שלמיטב זיכרוני, נכשלה. נוכח התנגדות בארה"ב.

.

נערך לאחרונה ע"י TrrOiK בתאריך 08-12-2018 בשעה 13:30.
ישן 15-12-2018, 22:59
  מיקיטל מיקיטל אינו מחובר  

מכירה לצד ג' של ציוד צבאי אמריקאי - החוק
בתגובה להודעה מספר 99 שנכתבה על ידי TrrOiK שמתחילה ב "כיצד אפשר למכור משהוא שלא..."

הנושא אינו פשוט כלל ועיקר.

העובדה שהמטוסים הללו מוצעים למדינה אחרת (צד ג') עם חבילת מערכות ישראליות, לכשעצמה אינה עילה להרשאה או להתעלמות מהחוק האמריקאי שדן בנושא הזה. המימשל האמריקאי דן בכל מקרה כזה לגופו והמרכיבים בשיקולים הינם שונים וכוללים בין היתר רבדים פוליטיים, צבאיים, כלכליים, וביטחוניים שבאינטרסים האמריקאים.

ראוי לזכור שהמטוסים הללו נמסרו לישראל מארה"ב במקור חינם אין כסף במסגרת הסיוע הצבאי האמריקאי - FMF לישראל ובמסגרת רגולטורית המחייבת את מקבל המטוסים בתנאים כאלה או אחרים הן לשימוש עצמו והן להפקת רווח עיסקי כלשהו לאחר מכן.

אין זה סביר שמדינה תקבל "תשורה" ערכית כזאת, תשדרג או תצייד אותה בפריטים כאלה או אחרים מתוצרתה ותציע את החבילה לצורכי רווחיה היא. אפילו אם המדובר בלקוח מברית NATO!

ברור שקיים כאן מרכיב חשוב של הגנה על תעשיות אמריקאיות כמו גם על תעשיות מחוץ לארה"ב, להן הסכמי שידרוג, פיתוח ,ייצור ואספקה עבור המטוסים הללו.

אינני יודע מה יחליט המימשל בסופו של דבר, בנושא הזה. למתעניינים מומלץ לעיין בקישור הבא (כולל בתת הסעיפים שבקישור המובא להלן):

https://www.state.gov/t/pm/rsat/c14025.htm

ותמצית הנושא בפיסקה הבאה:

The U.S. Government requires recipients of U.S.-origin defense articles, services, or technical data to obtain written consent from the Department of State prior to transfer, disposal, or change of end-use of its U.S.-origin articles, services, or data. Such approval is required for all transfer, change of end-use or destination not previously authorized in the original acquisition. Included are defense articles and technical data obtained through the U.S. Government Foreign Military Sales (FMS) Program, Grants (i.e. Military Assistance Program or Excess Defense Article), or Direct Commercial Sales. PM/RSAT is only responsible for processing third party transfers involving FMS and grant-origin defense articles. If transfer involves Direct Commercial Sale equipment, the divesting country should contact the Department's Directorate of Defense Trade Controls, Bureau of Political-Military Affairs (PM/DDTC).

Given the possible complexities of arms transfer decisions and the multiple U.S. interests involved in each arms transfer, decisions are made on a case-by-case basis. All third party transfer requests are reviewed on a case-by-case basis, undergo interagency review and are guided by arms transfer laws, general criteria and specific third party transfer of arms law, regulations, and policies.

נערך לאחרונה ע"י מיקיטל בתאריך 15-12-2018 בשעה 23:07.
ישן 16-01-2020, 18:29
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
יקבלו אותם אחרי שטיפה בסגנון חצור, ווקס ועץ ריח
בתגובה להודעה מספר 103 שנכתבה על ידי TrrOiK שמתחילה ב "כנראה התלהבו מההצפה האחרונה..."

כתבה מבולבלת, הכי חשוב לא אמרו - איזה מטוסים ישתתפו:
- F-16 מארה"ב, יוון, נורבגיה וישראל
- ראפאל מצרפת
- טייפון מאיטליה
- גריפן משבדיה

שתי הערות:
- במכרז יכולים להשתתף מטוסים חדשים ו/או משומשים משודרגים (ז"א המדינות המציעות יצטרכו יכולת תעשייתית, מעניין איך יוון ונורבגיה יכולות להשתלב בזה ללא עזרה מארה"ב).
- הדגמים החדשים של הטייפון והגריפן מגיעים עם חליפות אוויוניקה חדשות ומתוחכמות (לדוגמה מכ"מ AESA) מה שמייקר את מחיר המטוסים, לא בטוח שהקרואטים רוצים ויכולים להיכנס לליגה הזו.

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 16-01-2020 בשעה 18:50.
ישן 29-11-2020, 08:42
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
עסקאות על השולחן

קנדה
משרד הביטחון מנהל מו"מ למכירת 29 מטוסי נץ עם החברה הקנדית Top Aces
https://www.ynet.co.il/economy/article/rJrAkhgjP

החברה הקנדית מספקת שירותי ביום אוייב (אוויר/קרקע) לחילות האוויר של קנדה וארה"ב.
באתר שלה שמה כבר עדכון על ה F-16A כמטוס העתיד שלה
https://www.topaces.com/our-fleet/lockheed-martin-f-16a

הידיעה על העיסקה פורסמה בקוויבק כבר בקיץ האחרון, נאמר שם שהמו"מ הוא רק מול ישראל על הדגמים A/B.
לא נמצא אף איזכור שזה מכרז בו משתתפים עוד גורמים
https://www.wingsoverquebec.com/?p=9237

קרואטיה
יוון (F-16), נורבגיה (F-16) ואיטליה (טייפון) יצאו מהמכרז על 12 מטוסי קרב.
נשאר ארה"ב (F-16 בלוק 70 חדשים), שבדיה (גריפן C/D חדשים), צרפת (ראפאל משומש) וישראל (ברק).
https://www.croatiaweek.com/croatia...-equal-for-now/

יש להם שני מכרזים, אפילו עם יתרון מסויים.
נקווה שהפעם ילמדו מטעויות העבר ולא ינסו לתחמן את האמריקאים כהרגלם וידפקו את העיסקאות כהרגלם.

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 29-11-2020 בשעה 10:00.
ישן 29-11-2020, 10:52
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 106 שנכתבה על ידי TrrOiK שמתחילה ב "לגבי העסקה מול החברה..."

ע"פ המפורסם באתר של החברה הקנדית, הם כן מתכוונים לעשות להם השבחת אוויוניקה בכדי שיהיו ביום אוייב ראוי מול מטוסי דור 5
Our future fleet of F-16 aggressors will be equipped with advanced radar, Helmet Mounted Cueing System, and modern Electronic Attack capabilities to challenge the highly-advanced capabilities of 5th generation aircraft as highly-representative threats
https://www.topaces.com/our-fleet

הבחירה בדגם A נובעת כנראה מהעובדה שיש לו יחס דחף/משקל הכי טוב במשפחת ה F-16 וזה יתרון בקרבות אוויר צמודים.

בתחילת השנה (01/2020) הפנטגון הודיע על מספר חברות שזכו בחוזים רב שנתיים לביום אוייב עבור חיהא"א.
החברה הקנדית גם ברשימה אבל נכנסה להמתנה בגלל שלא היה לה מטוס שעומד בדרישות.
בפירסום מופיע שהיא רכשה כבר 29 מטוסי F-16 מגורם לא ידוע שמתוכננים לעבור השבחת אוויוניקה על מנת שתוכל לממש את החוזה שמחכה לה.
https://www.defensenews.com/air/202...for-a-big-year/

כנראה שהעיסקה הזו לא יצאה אל הפועל ולכן פנו אל האופציה לרכישת הניצים מישראל.

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 29-11-2020 בשעה 11:08.
ישן 27-01-2021, 22:39
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
ארבעה מטוסי נץ עזבו היום לקנדה

כך כתב עמוס דור:
ארבעת מטוסי הנץ מעיסקת המכירה לTop Aces הקנדית שופצו ועברו טיסות מבחן בישראל נשלחו היום ליעדם בתוך מטוס אנטונוב מנתב"ג. מספרי הזנב הם : 129, 220, 250 ודגם B מס זנב 017.
לזכות מטוס 129 חצי הפלה של מיג 23 סורי בתאריך 9.6.82 על ידי איתן סטיבה.
לזכות מטוס 250, 2 הפלות. אחת ב8.6.82 מיג 23 סורי על ידי אבישי כנען. השניה ב9.6.82 מיג 21 גם סורי על ידי רועי תמיר.
לזכות מטוס 220 הפלה אחת ב9.6.82 מיג 21 סורי על ידי אמיר נחומי.
צילום הניצים: מוני שפיר

צילום מטוס התובלה AN124: דוד דניאל

היום קיבלנו תשובה לשאלה אם ישראל תמכור מטוסים עם רקורד היסטורי מיוחד (הפלות בקרבות א"א, תקיפות מיוחדות וכו')

ישן 20-01-2022, 16:58
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
הנץ כפי שאף פעם לא היה

19/01/22 מטוס ראשון המצוייד בחליפת האגרסור המתקדמת AAMS אשר הותקנה ע"י חב' M7 Aerospace בארה"ב שהיא חברה בת של אלביט מערכות.
החליפה כוללת:
- מכ"מ AESA (אין פירסום של הסוג אבל כנראה AN/APG-83)
- קסדה עם מערכת עקיבה Scorpion HMCS מבית חברת Thales
- חיישן א"א IRST
- מערכת דאטה לינק חדשה
- יכולת סימולציה של מגוון סוגי חימוש לצורך ביום אוייב
- יכולת נשיאת הפודים ALQ-119,ALQ-131, ALQ-184, ALQ-188
בידי החברה נכון להיום שמונה מטוסים, עוד ארבעה צפויים להגיע בשבועות הקרובים.
בשנת העבודה הנוכחית החברה צפויה לקבל גם את שאר 17 המטוסים שישלימו את הסד"כ ל 29 שהזמינה
כתבה

הקסדה עם מערכת הסקורפיון (צילומים: Top Aces)

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 24-01-2022 בשעה 08:46.
ישן 10-02-2022, 23:46
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile

עוד 4 ניצים נשלחו לארה"ב

לצפייה בציוץ המקורי באתר Twitter, לחצו כאן.

ובמקרה או שלא הועלה היום סירטון על השבחת ה AAMS

שימו לב בדקה 3:00 אפשר לראות את ממשק הטייס, מלבד החלפת צג המונוכרום התחתון בצבעוני בשביל מכ"מ ה AESA הממשק נשאר בלוק 5 מקורי ואפילו עם כיתוב בעברית

ולשם השוואה טכנולוגיה שעומדת כיום לרשותם אם היו משקיעים עוד כסף - ממשק טייס של F-16V בלוק 70

ישן 17-09-2022, 09:31
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
מטוסי הנץ יאמנו את מטוסי דור 5 של חיהא"א

חברת Top Aces דיווחה השבוע שנחתם בינה לבין הפנטגון חוזה של 174 מיליון דולר לחמש שנים בהם מטוסי הנץ המושבחים שלה ישמשו אגרסור למטוסי ה F-35A, F-22 של חיהא"א
הפעילות תהיה מהבסיסים אגלין ולוק
https://www.janes.com/defence-news/...ning-for-us-dod

על השבחת ה AAMS שעברו המטוסים על מנת להתאימם לעידן הנוכחי כבר דיברנו והיא מפורטת מעלה
מייג'ור Hasard Lee הוא טייס F-35A של חיהא"א אשר מעבר לכישורי הטיסה שלו (בעברו טייס ומדריך F-16 עם 82 משימות מבצעיות) התברך גם בכישורים עיתונאיים ולכן קיבל אישור לנהל בלוג אישי על חוויותיו כטייס מבצעי
הדבר מצא חן בעיני דוברות חיהא"א והם הגדילו לו את פעילות היח"צ במגבלות ב"מ כמובן.
בעקבות החוזה הוא נשלח אל החברה על מנת להוציא כתבת וידאו על הפעילות הצפויה עם חיהא"א.
מהכתבה אנו למדים שיש ברשותם כבר 16 מטוסים אשר חלקם השתתפו במבצעים מפורסמים של חיה"א כמו תקיפת הכור בעיראק והפלת מטוסי אוייב

ישן 15-12-2022, 12:37
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
וארה"ב ממשיכה להתנהג כמו ארה"ב, והפעם - הולנד, ברוכה הבאה למועדון

לפני מספר שנים הפנטגון פירסם את מכרז ADAIR לחברות פרטיות אשר יאמנו את טייסי חיהא"א ואולי גם את שאר הזרועות.
אחד התנאים היה מטוסי אימון מתקדמים, חברת Top Aces רכשו את הניצים שלנו ושידרגו אותם.
גם חברת Draken רצתה F-16 וחתמה לפני כשנה על עיסקה עם הולנד [קישור ]

בשנת 2010 הולנד הציבה בטייסת 148 של המשמר הלאומי של אריזונה כ 10 מטוסי F-16AM/BM לצורך הכשרת ואימון טייסי הולנד.
חיל האוויר ההולנדי הנמצא בתהליך מעבר מ F-16 ל F-35 החליט על סגירת הנציגות וזה הסתנכרן טוב עם מכירת המטוסים לחברת דרקן כך שמטוסי הולנד בארה"ב יעברו השבחה בארה"ב ויימסרו לחברה.
מי לא אהב את הרעיון? הממשל האמריקאי שלא אהב גם את רעיון מכירת הברקים שלנו לקרואטיה.
אז כמו שטיפרד לנו את העיסקה, טירפד אותה גם להולנד.
הולנד נאלצה להחזיר אליה את המטוסים שלה, אתמול נחתו שישה מהם בשד"ת Lajes בדרכם למפעל Sabca בבלגיה לשם השבחה
בהמשך הולנד תחפש להם קונה אחר..

בצילום של ידידי Miguel Santos נראים חמישה מטוסים מתוך השישה מאחר ואחד ביצע נחיתת חירום ונמצא במוסך בשד"ת
עוד ארבעה מטוסים יגיעו כנראה בשבוע הבא

EXIF Information

ישן 15-12-2022, 17:43
צלמית המשתמש של Fang
מנהל בפורום צבא וביטחון

Facebook profile
סירטון מצויין, מלא פרטים - טוב שהבאת אותו
בתגובה להודעה מספר 129 שנכתבה על ידי oferet שמתחילה ב "אולי יש קשר רופף לנושא..."

תחילת הסירטון בבסיס Volkel בהולנד.
רואים שם מטוסי F-16 של טייסת 312 אשר תתחיל בקרוב את ההסבה ל F-35
מטוסי ה F-35 בסירטון שייכים לטייסת 313 האחות

דקה 4:15 בחייאת הולנדים, כשהוא בקוקפיט של F-16AM סגרתם עליו את החופה?
נראה כמו עבירת בטיחות, מה אם היה נבהל או נלכד?

דבר נוסף, אולי בשבילו זו היתה טיסת כיף אבל זו היתה טיסת אימון א"א, הם תירגלו BFM ולקחו את האזרח הזה לאזור ה 9 ג'י
על עומסים כאלה צריך להתאמן על הקרקע (נשימות וכיווץ שרירי בטן) ולפני הטיסה להתנסות בסימולטור......הזוי

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 15-12-2022 בשעה 17:55.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 21:22

הדף נוצר ב 0.37 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר