"מהפכת הלייזר: משרד הביטחון וענקית הנשק הישראלית רפאל צפויים לחתום בקרוב על עסקת ענק חדשה, לרכש מערכות לייזר קטנות ליירוט טילי נ"ט ואיומים נוספים מהאוויר עבור לוחמי החי"ר. מדובר במהלך שיחולל מהפכה בשדה הקרב, בדומה להפעלה המבצעית הראשונה של מערכת "מעיל רוח" מהטנק והיירוט הראשון של כיפת ברזל. "
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "צה"ל רוכש מרפאל מערכות לייזר להגנה על כוחות ח"יר מאיומי כט"במים ונ"ט"
מה לגבי מגבלת טווח מזערי וזיהוי עמית-טורף?
יהיה מעניין
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי dbe3 שמתחילה ב "צה"ל רוכש מרפאל מערכות לייזר להגנה על כוחות ח"יר מאיומי כט"במים ונ"ט"
כבר שנים מדברים על מערכת הגנה אווירית ניידת עבור הכוחות המתמרנים - אך ללא שום התקדמות. במהלך המלחמה בתוך דרום לבנון נהרג חייל ונפצעו אחרים מפגיעת כטב''ם מתאבד בתוך מבנה בו שהו. נקווה שעכשיו יבוא השינוי.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי new_horizon שמתחילה ב "כבר שנים מדברים על מערכת הגנה..."
השאלה הנשאלת,ולא מופיעה בקליפ-איך מתבצע הזיהוי וכמה זמן נדרשת הקרן להיות ממוקדת על הכטב"מ?ומה קורה אם יש הצפה של נחיל?מזכיר לי את מלחמת הכוכבים וסטאר טרק-נשק אופטי שיורה רק בכינון ישיר ללא יכולת עקיבה אחרי מטרה מתמרנת