23-02-2015, 14:03
|
|
|
חבר מתאריך: 11.09.06
|
|
לגבי המחיר, אצטט הודעה ישנה של DesertOwl:
ציטוט:
הפער בין PROOF OF CONCEPT למערכת צבאית מוקשחת, בעלת יכולת חיים בצוותא עם מערכות אחרות בשדה הקרב ועם תורת הפעלה סדורה היו כה גדול, עד כי לפעמים לא ניתן להגיע לכלל בשלות של המערכת המבצעית (אלא יש צורך להמתין להוזלה של רכיבים, הופעת טכנולוגיות חדשות וכו') ולרוב מדובר בתוספת עלות ניכרת.
ניקח לדוגמה את ה MARCBOT, שהינו במקור רכב על שלט רחוק שחוברה לו מצלמה כאילתור ע"י מהנדסי ה RAPID EQUIPPING FORCE בעירק.
סימן 4 של ה MARCBOT נמכר היום ב 10K$, עלות נמוכה מאד ביחס למערכת בתקן צבאי, אך היא נותנת מושג לגבי עלות של מוצר סופי בתקן צבאי לעומת מקבילו האזרחי (כ 200 דולר נניח).
אני נתקל שוב ושוב באנשים העוסקים בחזון טכנולוגי ובכך שהם אינם בוחנים את סוגיות המיקרו בטרם תבשיל טכנולוגיה כלשהי ותהיה בעלת ערך מבצעי מוסף ולא עול על קהל היעד.
אני מבין שכאשר עוסקים בחזון, לא רצוי לתת למכשולי המיקרו להגביל את הדמיון, אך עם זאת, מומלץ להבין את האילוצים והמטרייה ע"מ להגיע לאומדנים טובים יותר של זמנים לשילוב מבצעי של מערכות וכן לגבי מה ריאלי לטווח הזמן הקרוב, הבינוני והרחוק.
|
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ghlight=MARCbot
אזכיר שאם מחר אני אזמין 20K רחפנים ב-20 מיליון דולר, נותן לכל גדוד 200 רחפנים ויאללה הפועל:
- כמה אלפים יישתו ישר למחסנים של יחידות מיוחדות, קורס מ"פ-מג"דים וכו'.
- כמה מאות ייהרסו בקורסי מדריכים, באימוני הקמה וכו' (כי המון גורמים ירצו- בצדק- לבדוק את הגבולות, לעיתים בלי הבנה בסיסית של פיזיקת הרחפן)
- כמה מאות ייהרסו כל שנה בהכשרה, בתרגילים ובפעילות מבצעית בבט"ש (כי מה לעשות, המ"פ ישלח לשבוע הסמכת רחפן את מי שפנוי, לא בהכרח מי שהטיס טיסן אי פעם בחייו. המפעיל, המפענח והמפקדים שלהם צריכים להתאמן).
- כמה עשרות ייהרסו כל שנה בעת הפעלה בשטויות כמו לצלם סרט פרידה מהמ"פ עם רחפן, לראות אם אפשר לתלות דגל של הפלוגה על עץ עם רחפן וכו'.
- 20%-30% יהיו מושבתים בכל רגע נתון בגלל שסוללה אבדה/אנטנה נשברה/פרופלור יצא מהמקום, כי לאף אחד לא יהיה ראש לעלות מת"ש או לקחת את הרחפן לתיקון.
- לחימוש תהיה יכולת מוגבלת לתקן את כל הנ"ל (כי אין חומר טכני, חלפים וידע ואף אחד בצבא לא מתעסק בתיקון חלקי פלסטיק)
ואז, תוך שנים ספורות אתה מוצא את עצמך בלי סד"כ- או ששמרת אותו במחסן, ואין לך ניסיון בהפעלתו.
|