רעיון ודיון -ייעול מערך המילואים, והיכולות לעבור בין יחידות במילואים.
ואשמח לשמוע את דעתכם, ואולי אפילו אנסה לשנות את המערכת.
הרעיון:
מעבר חופשי בין יחידות מילואים, אם יש מי שרוצה לקבל אותך ואתה החייל מסכים.
בשונה מהיום שהיחידה שהחייל שייך אליה יכול להטיל וטו ולא לתת לחייל לצאת.
למהלך מספר יתרונות משמעותיים לדעתי:
1.) זה (לטעמי) ישפר משמעותית את היחידות אשר רוצים חיילים איכותיים, יבנו כאן יחידות מעולות, שרוצות להמקצע ודורשות את זה מהלוחמים והקצינים שלהם, וכך גם הלוחמים והקצינים ידרשו מהמפקדים שלהם להיות איכותיים.
2.) זה ישאיר ליחידות הפחות טובות פחות כח אדם איכותי ולהם בסופו של היום יהיה תהליך של או סגירה, או שיפור משמעותי.
3.) זה ישפר את כמות משרתי המילואים בפער, הרבה מהאנשים ששירתתי איתם בגדוד הירוק כל הזמן ניסו לחפש יחידות שהמקצוע האזרחי שלהם יוכל לתרום בו.
4.)זה יגרום ליעול המערכת מבפנים, כח האדם יהיה איכותי יותר, יחידות יקבלו לוחמים, חיילים, וקצינים טובים יותר עם מוטיבציה גבוהה יותר לשירות.
5.)אנשים לא ירגישו ש"זורקים עליהם" ו "צרכי מערכת" שבינם לבין המציאות אין דבר.
6.) כפועל יוצא אחרון שעלה לי לכרגע, המחויבות של אנשים למסגרת שלהם תגדל, צ"הל יזכה בכח אדם מקצועי ואיכותי במקצועות שלו שהבם הוא רוצה לתרום, ויותר אנשים ירצו לתרום מזמנם (בנוסף לשוק החופשי שקורה כבר היום עם ימ"מים)
והסיפור שלי למי שרוצה חפירה קצרה:
אהלן, הייתי משויך ליחידה ירוקה שלא הכירה בדרגות קצונה שלי שקיבלתי מחיל האויר, (התחיל בייצוגי, ואחרי השלמת קק"צ נשאר רגיל).
ביחידה הירוקה שאליה השתייכתי מ2015 מהשחרור שלי משירות קבע, ועד לפני כשנה, לא הסכימו להעביר אותי יחידה משלל תירוצים, אבל העיקרי היה שאני במקצוע "נדרש ויחודי" - חובש, מלבד היותי מ"כ חי"ר, בוגר להב, (לא עשיתי גפן בסדיר) ומוכשר כסמל פנתר, היחידה החליטה שמכיוון שאני חובש אני חייב להישאר שבסד"כ שלהם!
כשניסיתי להביא חובש מאיזה גדוד צנחנים במיל', הם אמרו שהם רוצים ספציפית אותי (ראוי לציין שלקח 3 שנים עד שבכלל פגשתי את המ"פ שלי פנים אל פנים) ומעולם לא קראו לי למילואים - אבל לא שיחררו.
עד שפעם אחת לפני בערך שנתיים, קראו לי לרענון חובשים, ולאחר מכן לאימון, במהלך האימון תפקדתי בהתחלה כסמל המחלקה, ולאחר מכן כמ"מ, מכיוון שלא היה מ"מ לקראת סוף השבוע.
כשדיברתי עם המג"ד, ביקשתי ממנו או להכיר בדרגות הקצונה שלי, או להעביר אותי לתפקיד משמעותי בגדוד, ואם אלו לא אפשריים, שישלח אותי להשלמת קצונה במודיעין ואכנס כקמ"ן, מכיוון שגם ככה עשיתי מהפל ביכולות המודיעין של היחידה באותו השבוע של האימון כי כל האמצעים מפות ויכולות היו מיושנים, ואני שהכרתי הרבה מערכות מתקדמות יותר הטמעתי אותם בגדוד.
מיותר לציין שתחילה היה הבנה ורצון משותף שאעשה תפקיד משמעותי בגדוד, אבל לאחר שהצניחו מ"מ חיצוני לגדוד שבכלל לא רצה להיות מפקד מחלקה, אז הכניסו אותו למודיעין, ושם גם ככה לא היה מגיע לאימונים או קוים עד שעזבתי.
במהלך כל הזמן הזה אני משרת בחיל האויר בדרגות ייצוג, ולאחר השלמת קצונה מהירה, גם בדרגות רגילות, לפני כחצי שנה הם סוף-סוף שיכנעו את הגדוד הירוק להעביר אותי אליהם לחיל האויר.
אציין כאן שניסיתי לעבור ללפחות 30 יחידות אחרות לפני שחיל האויר הצליח להעביר אותי, וגם שם עירבנו דרגות ממש ממש בכירות שידברו עם המג"ד.
הרעיון שלי נובע מהעובדה שיש רק 1% שמשרת במילואים פעילים, ובקבוצות המילואים בפייסבוק כל היום אנשים מחפשים להתנדב ליחידות, למה שלא יקחו את הכח הבלתי מעורער של היחידות לסרב להעביר לוחמים ומפקדים מהשירות בהם, ויעשו מהפך, שיהפוך לפחות חלק אחד מהצבא, הזה שיש לו את הכי הרבה ידע נצבר, הזה שעוד יש בו כמות מאוד גדולה של אנשים ציוניים, שמאמינים במשימה שלנו כאן, וברצון שלנו להגן על האדמה הזאת והאנשים שבה ואשכרה יהפכו את זה למשהו טוב.
ונראה לי שכולם כאן מכירים את הגדודים במילואים, יכולות מבצעיות שואפות לאפס, ציוד וכשירות אין מה לדבר, והגיון בריא של מפקדים זה כבר סיפור ליום אחר.
אני כאזרח לא מחפש קייטנה לשבועיים להתרחק מהאישה, ונניח שזה מה שחיפשתי, הייתי מבקש להיות בגדוד כזה, אני מחפש יחידה טובה ומקצועית, יחידה עם מוטיבציה של לוטר אילת ושאר הלוטרים למינהם, שאוהבים מקצועיות, מבינים את המטרה והמשימה שלשמה התכנסנו.
דעתכם תתקבל בברכה!
נערך לאחרונה ע"י ס פנתר בתאריך 09-01-2023 בשעה 19:33.
|