23-10-2013, 22:45
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
עם העדות של ברן בועדת אגרנט קצת יותר קשה להתווכח...
האלוף אדן לוועדת אגרנט: "אני מאשים את עצמי בזלזול"
ועדת אגרנט העבירה ביקורת קשה על תפקודו של מפקד אוגדה 162 במלחמת יום הכיפורים, האלוף אברהם אדן (ברן). כעת נחשפת לראשונה עדותו מול חברי הוועדה: "נהגנו בזלזול. הסתמכנו על הטנקים בעוד שחצי מהם לא היו שמישים", הודה בפני הוועדה
http://www.mako.co.il/news-military...2d29d041004.htm
לדברי אדן, תקופת מלחמת ההתשה שקדמה למלחמה לא שימשה להפקת לקחים בצבא, והדבר בא לידי ביטוי בקרבות במלחמת יום הכיפורים. "450 טנקים שלנו הושמדו ונשארו בשטח האויב", הסביר אדן.
כתבת לעיל
"הטנקים האלה נותרו בשטח שבידינו. בוצר נותר מכותר, ואין לי ספק כי המצרים שכותרו שם לא גררו שום טנק לתחום הארמיה השלישית. חוץ מזה, אזור השד"ם לא היה בבוצר עצמו. הייתי על המחפורות שכתרו את בוצר, היה זה זמן קצר לאחר הפסקת האש. פרט לשרמנים שהיו בעמדות, לא ראיתי אף שוט, או שלדה של שוט באיזור."
עם מה שאלישיב שמשי, המג"ד שהסתער שם ב 17 לאוקטובר, קצת קשה להתווכח... במהלך ההסתערות הגיעו טנקי גדודו למרחק 800 מטרים מהאגם המר ושם עלו שניים מהם על מוקשים (כאשר ירדו מכביש התעלה) וננטשו - כך על פי המג"ד! ראה עמוד 57 בספרו "סערה באוקטובר". מי בצה"ל בדיוק גרר טנקים שנמצאים 800 מטרים מבוצר? המג"ד עצמו אינו כותב זאת!
אז אינני מטיל ספק במה שאתה טוען שראית... אבל סלח לי גם אינני מטיל ספק במה שכתב המג"ד לפני 20 שנה בדיוק... אתה היית במקום רק שבוע אחרי המארב, די והותר זמן למצרים לו רצו בכך לגרור הן את צמד השוטים והן את הכלים שלהם, בוודאי בלילות... גם אינך מסביר מדוע אין לך ספק שהמצרים לא גררו משם דבר. אשמח להבין!
"גם הטנקים של גדוד 407 נותרו בשטחנו באיזור צומת טרטור וליד איסמעיליה (שם זה היה בשטח ההפקר)"
אפעס בתמונות שמופיעות באשכול זה ניתן לראות שהטנקים של גדוד 407 (למעשה מחלקה מגדוד 87) שאתה מדבר עליהם נותרו בדיוק היכן שנפגעו... היתכן שגם ממרום 40 שנה חלקנו ממשיכים לתת למצרים קרדיט מועט מדי?
שים לב שיש פה בחור למעלה שרק לפני שנתיים כתב...
"במהלך הלחימה מול המצרים נפגעו כ 350 -450 טנקים ישראליים , אשר מתוכם כ 120-200 הושמדו. אבל אני רק מעריך, אין לי מושג מדויק על המספריים האמיתיים,"
כאמור אלו שטויות (מובנות) במיץ עגבניות, חלק מהמיתוסים שפשו בארץ תחת מעטה צנזורה בת 40 שנה על עדויות ועדת אגרנט... שוב, עוד לפני התמונות והעדויות שנחשפות, עצם הנתון (המדהים!) של 500 נעדרים (מעבר לשבויים!) רובם ככולם בסיני הוא לבדו אינדקציה רבתית לכמות הכלים שנותרו בידי האויב בתום הלחימה.
גם אני טעיתי, הערכתי לתומי שנשארו רק 150-200 טנקים בידי האויב... אפעס מסתבר שנשארו בידיו בערך פי 3... למעט 10~ (צומת רפיד, תל כודנא, לאג'ה/תל-שמס) היתר כולם בסיני ובאפריקה...
|